En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 31 juli 2012

symöte: lille katt, lille katt lille söte katta. + glädjevirkning

Idag vill jag visa upp mitt senaste amigurumidjur, en liten kissekatt. Jag har ju redan en mus och denna gång blev de en kissekatt.
jag följde grundmönstret i ett häfte som heter Candy Magazine- virka smådjur i candy
ni kan se häftet på första bilden här under.

 Men jag var inte hundra nöjd med hur katten skulle se ut enligt beskrivningen så jag valde att ta egna färger, ist för en gul katt blev det en svart. Jag följde mönstret huvud, kropp, armar och ben och sen gjorde jag egna öron och egen svans. Ni kan se bilden här under hur katten skulle se ut enligt deras beskrivning och jag tycker inte det ser ut som en katt. Sen gjorde jag en virkad nos ist för att brodera och det gjorde oxå mer karaktär åt kissekatten. Jag virkade det rosa till öronen oxå så öronen blev mer stabila och stående ist för att hänga. sen broerade jag ögon mun och morrhår.
Lille katt, lille katt, lille söte katta.........


Jag håller just nu på med min glädjevirkning. Jag gillar verkligen det ordet, glädjevirkning. Det är verkligen en sån glädje att virka detta ziczac projekt, har ju gått och varit ziczac sugen i några veckor innan jag tog tag i detta projekt i fredags. Igår fottade jag lite crazy glädjebilder ihop me min glädjevirkning, tyckte att bilderna skulle symbolisera min känsla med arbetet. Det kommer nog ta ett gångska långt tag innan jag är klar men har gjort klart lite nu under sommaren så jag har att visa upp under möterna framöver =) så härligt med semester när man kan ta det lugnt och hinna göra klart allt som ligger å väntar.


Jag blev så nöjd med detta kollaget så jag gjorde om den till en ny logga. Blev lite pill att få till Xet med stickorna, borde finnas ett lättare sätt att få till det men det får duga så länge. jag är inte så duktig på att redigera bilder så det får duga.

nä nu killar det i fingrarna igen, dags att plocka fram glädjevirkningen =)



kolla in vårt symöte och se vad alla andra har skapat i sommarvärmen..


ha en härlig glädjande dag!!

/Trixi

köket i solens sken

jag har gjort om lite i köket och tagit in sommaren ist för höst/vinter känslan som fanns där innan.
Köpte nya gardiner, nya växter och krukor. Mina virkade citroner finns med på bilderna och solen strålar in genom fönstret.

Jag blev nöjd med resultatet.
Nu är det trappan som är nästa projekt att frächa till och det behövs verkligen.
Gammal heltäckningsmatta och slitet trä från 1990 då husen byggdes. Dags för lite färg och uppdatering så trappan kommer in i 2000 talet iaf =P
Jag skrev om mitt mattslit för några dar sen och nu har jag nästan slitit bort alla mattorna, bara 2 steg kvar som jag ska ta idag. tyvärr så är det ett sånt slit att jag får ont i ryggen så arbetet går långsammare än tänkt. Däremot så har jag fått ändra mina planer eftersom det visae sig vara spånskiva under mattorna och min sambo som är snickare tyckte att jag hade tagit mig vatten över huvuet och suckade att han kommer få lägga några timmar på mitt projekt oxå.
så min del blir att måla trappan och sen får vi hjälpas åt tillsammans och lägga nya steg, vad det nu blir för nått. jag skulle vilja ha mörka steg till en vit trappa. det hade vart snyggt, men får se vad som finns att välja på.

idag är det symöte och det ser jag fram emot, eftersom detta inlägg redan blitt rätt långt så lägger jag upp ett symötesinlägg lite senare. Ser verkligen fram emot tisdagarna och se vad alla andra har gjort och få tips och inspiration. Det blir nästan som en täcling att lägga upp sitt inlägg först. Förra veckan var jag först =)


/Trixi

måndag 30 juli 2012

tips på huskurer



här kommer lite tips på huskurer som jag inte har testat men läst om. Jag tycker att et är väldigt intressant med huskurer och hur kurerna gick från mor till dotter, från granne till granne osv. idag finns inte en öppenhet och viljan att stötta opch hjälpa sina medmänniskor. sköt ditt och låt mig va är attityden idag och det är tråkigt. Ibland önskar jag att det var mer som förr på många sätt.


mot myggbett kan man använda saften av en gul lök och stryka på bettet för att mildra klådan.
man kan också gnugga groblad mot varandra och lägg mot bettet så lindrar du irritationen som myggbettet har givit.

mot högt blodtryck kan man dricka grönt eller rött te. Såväl grönt som rött te fungerar på samma sätt som mediciner mot högt blodtryck. Doktoranden Ingrid Persson vid Hälsouniversitetet i Linköping har visat i en studie på positiva effekter mot högt blodtryck om man dricker rött eller grönt te.

en annan tipsar om Örtte som innehåller rosellhibiskus kan sänka blodtrycket enligt en studie som presenterades för American Heart Association 2008.

mot vackrare naglar kan man blanda lika delar nypressad citronsaft och olivolja (1-2 msk vardera) och massera in naglar och nagelband med blandningen. Du stärker naglarna och de får en fantastisk lyster...


jag läste om ett märkligt tips mot pormaskar: Krossa två Alvedon och rör ut i lite vatten, tills en lagom fast smet bildats. Stryk ut på drabbade ställen med en tops och låt verka i ca 20 min. Kan upprepas när så behövs.
undrar om de funkar, kanske värt att testa för å se. =)

jag har problem med sprukna läppar speciellt vinter tid och då kan man smörja in läpparna med honung innan man lägger dig och låt det verka över natten... med honung på läpparna hade jag hört innan man inte att man skulle sova med det, blir väl kladdigt på kudden då. men värt ett test.
är du stressad? bada å med rosmarin. Koka upp 2 liter vatten. Tillsätt 100g rosmarin och låt dra i 20 minuter. Sila av rosmarinen och tillsätt i badvattnet.

en påstår att man kan bleka ärr Badda med svenskdroppar finns att köpa på hälsokost,men man kan göra den själv. Kolla nätet, jag har köpt örterna i Tyskland men de finns här i Sverige med. Badda även på gamla ärr flera gånger om dagen så bleks dessa.

ingefärste ska hjälpa mot åksjuka. Skala en stor bit färsk ingefära och skär i stora bitar. Lägg ingefäran i vattnet tillsammans med ett lagerblad och koka upp. Sjud sedan ca 5 min. Sila av och drick.

några tips på huskurer som jag hittat på: http://huskurslexikon.se/


/Trixi

inredning till hunden

jag fann en bild på en blogg som jag skummade igenom, väldigt vackra bilder i den bloggen,
och den bilden vill jag visa här.
Jättesmart ide´för att göra en inredningsditalj av hundskålarna.

         http://sannaochsania.blogspot.se/2012/05/vi-gillar-atervinning.html

Jag som bara har 2 katter kanske inte kan använda stolar men kanske går med nått annat.
För kattskålarn är inte direkt snyggt i hemmet.


/Trixi

söndag 29 juli 2012

glädjedag

först glädjestickning. jag har börjat me mitt ziczaz projekt för några dar sen och det har blitt en sån glädjeastickning att ja fylls med glädje medan jag virkar sakta men säkert frammåt. =)
sån härlig känsla.

sen underbar glädje när jag följde mina grabbar under os och vårans förstamatch. Den var sån bra start och vi spelade bra försvar och bra passningsspel och framför allt glädjen på plan, de kramades å störtade varann och hade kul!
vet inte hur många gånger jag suttit i soffan å skrikigt ljust de, komigen nu hitta varann, passa varann, ha kul ihop... osv.. ja är handbollsfantast och killen flyr fältet när det är dags för en match haha..
ja å kissen är de som sitter å hejar för fullt. så kul me en katt som gillar sport. hon hejar å jamar mot tvn och iblan sitter hon å tittar på bollen å följer med i spelet. å går det dåligt då lämnar hon skeppet å sticker.. haha..
här kommer en bild från os-kvalet i våras som jag var på.
den talar sitt språk om hur ´stämningen i laget är nu.


ha en glädjande kväll...
/Trixi

lördag 28 juli 2012

recept på kärlek

jag fick en bild som jag tyckte va så fin så vill visa den här för er.


Bara att laga och bjuda sin hjärtans man eller dam, så får man massa kärlek tillbaka sen =P

Sen kommer ett ordspråk som jag tycker är bra.



Ha en härlig lördagskväll!
/Trixi

ett barns längtan

förra veckan när vi var i stugan så var min sambos bror där med sina barn. Stora tjejen är 5½ år och hon hade sett både mig coh hennes farmor sitta och sticka uner flera kvällar.
När vi var i affären så hittade hon små garnnystan som hon ville ha. - jag vill oxå lära mig sticka.
Jag minns själv hur jag satt och tittae på mormor som handarbetade och jag lånade stickor och virade garn runt runt stickorna. jag ville oxå kunna!
Hennes farmor lovade att ta med garn och stickor nästa gång hon hälade på dom så jag kan tänka mig att hon väntar och väntar på farmor nu.
igår var jag i garnaffären (mitt mecka efter ullared hihi) och där hittade jag några ursöta barnstickor.
De kostade bara 20 kr så om hon inte fastnar för stickandet så gör det inget. Jag kan se hennes min när hon får se dom. på baksidan är det glada smile och olika färger för att hålla reda på avigt och räta sen när hon ska lära sig de. Nu tar du den gula och..... jättesmart och pegagogiskt.
Ska bli så kul å se om hon har tålamodet att lära sig, vem vet nästa sommar kanske vi är 3 som sitter me våra stickor i soffan uppe i stugan. =)


ha en härlig dag!

/Trixi

fredag 27 juli 2012

1 av 13

igår påbörjade jag ett projekt som jag har lovat att jag skulle försöka göra nu under semestern.
Efter ca 45 min slit så svetten rann så lyckades ja slita loss en av tretton heltäckningsmatta i trappan. 12 mattor kvar.. pustar..
sen ska ja slipa upp trappan och måla den. får se hur mkt man hinner med nu i sommar.
beroene på hur träät ser ut eller om det bara är skiva så kanske vi sätter in laminat på trappstegen så trappan blir vit å laminatstegen blir mörka. tror de kan bli kanon.
men vilket slit. Ja kommer nog å ha å göra om ja ska bli klar.
här kommer några bilder från mitt arbete =)




man tager vad man haver.. rotade bland killens verktyg efter nått att använda. han hämtade en annan makapär som det fattaes rätt blad till så när han inskaffat det så kanske arbetet går liiiiite lättare =P

men lite kul är det att ha ett eget projekt som ja inte behöver göra 110% bra som det känns att man måste göra om man ska göra nått här hemma.. inte bara positivt att va ihop me en snickare.

ikväll när det börjar bli lite svälare igen så ska ja ta tag i trappsteg nr 2.

men nu ska ja gå å titta i påsen med de nyinköpta garnen som ja köpt idag =) ska göra en duk och velar lite fortfarande med färgvalen. ska ja anv 3 el 4 färger i duken. hum ni kommer få se i framtiden vad det blir =)


ha en härlig sommarafton!

/Trixi

torsdag 26 juli 2012

fotoredigering

igentligen är det hemskt att tala om att man suttit inne en sån här vacker dag men kan lugna er med att jag bara suttit en kort stund vid datorn och redigerat. Fick nys om en sida där man kan redigera sina bilder på ett väldigt snabbt och effektivt sätt om man bara vill göra lite ändring.
man kan göra bilden svartvit, gammaldags ton eller lägga på en cool effekt som riskap glas.

sidan heter: http://pixlr.com/o-matic/

en bild som jag gjort är denna på mig och min karl. har visat orginalbilden tidigare men denna gång överredigerade ja den för att visa vad man kan göra i programet.


blev rätt bra fast jag gillar igentligen inte överredigerade bilder, jag stämvar efter att få bilen så bra som möjligt från början.

på samma sida kan man äve göra fina kollage.

ha en härlig dag i solen alleman!

/Trixi

onsdag 25 juli 2012

fotoutmaning: tillsammans

Idag hittade jag en blogg som har fotoutmaning och det är precis nått sånt jag behöver för att få fart på fotograferingen. Tyvärr har fotograferingen blitt lidande på semeste för jag har inte känt att jag haft tiden att släppa loss inspirationen, men nu under förra veckan gtog jag me kameran och fotade lite uppe i stugan. Den slitna dassdörren ur kamerans synvinkel blev väldigt fin och närbilder på vedspisen fick ett annat ljus.
Men jag behöver en spark och när jag snubblade över http://edithochjag.blogspot.se
så kändes de som jag hamnat rätt.
Jag vet inte om jag är för sent ute med förra temat har jag en perfekt bild till.
Temat är Tillsammans och under semestern tog jag en fin bild på svärmor som sitter i solen på trappan med ett glas vin och ser sina barn och barnbarn leka.
Jag valde att lägga in ett filter i bilden för att göra ´den ännu mer stämningsfull.
Jag gjorde 2 olika varianter, igentligen gillar jag inte att redigera bilder överdrivet men det blev rätt fint ändå.

Här kommer mitt bidrag:





För 3 år sedan ungefär så hade jag en tävling/lek med en kompis som är fotograf. På den tiden hade vi båda mobiler med 2megapixl så vi var på samma nivå med utrustningen. vi valde ett tema och under några dar gick vi och fotade och sen skickade vi dom till varann. vi vann äran och det som sporrade oss var att vinna flest tävlingar. Detta är lite likadant och jag ser fram emot nästa tävling =)


/Trixi

tisdag 24 juli 2012

jag är HSP!

idag läste jag i en tidning om folk som är HSP. Väldigt känslosamma och känner av andras känslor bla. Jag är nog sån för mkt stämde in på mig. Speciellt när jag har pms så är jag väldigt känslosam.

På wikipedia beskrivs HSP så här:

”Highly sensitive person, eller HSP, åsyftar en person som är mer öppen för omgivningen än den latenta hämningen. En HSP ser detaljer mycket enklare och fortare än de människor som inte är HSPs, och de är ofta väldigt lugna men är inte nödvändigtvis blyga även om det kan framstå på det sättet.

Detta är en särskild egenskap med viktiga konsekvenser som tidigare ofta har blivit förväxlad med medfödd blyghet, social fobi, inåtvändhet och så vidare.

Denna forskning visar att omkring 15-20% av människorna och djuren har ett nervsystem som är känsligare mot subtiliteter. Detta innebär att regelbunden sensorisk information, bearbetas och analyseras i större utsträckning, vilket bidrar till kreativitet, intuition, avkänning av konsekvenser och detaljsinne, men som också snabbt kan orsaka överstimulering och överupphetsning. Detta temperament kan också ha ett visst samband med höga kortisolnivåer, som kan åstadkomma övervaksamhet och -mottaglighet för trauma.

Att vara mycket känslig, kan förstärka eller skapa psykologiska problem när överupphetsning inträffar. Förmågan att omedvetet eller medvetet framkalla miljösubtiliteter”


Jag lever mig väldigt mkt in i andras känslor och kan lätt fastna i tex en film känslomässigt. Det händer att jag skriker när någon gör sig illa i en film eller när någon jag träffar har ett stort står kan jag säga AJ högt och se bekymrad ut.
Mkt av det som står om HSP personer stämmer på mig.

”En HSP …

  • är kapabel att genomföra djup bearbeting av information.
  • plockar upp diskreta saker när de lär sig saker.
  • kan inte lära sig saker väl när den är överupphetsad.
  • är lojal, känslosam och omtänksam.
  • är bra på att göra uppgifter som kräver djup koncentration och fokus.
  • kan prestera uppgifter med precision, detalj och snabbhet.
  • är väldigt noggrann.
  • är bra på finmotoriska rörelser.
  • påverkas mer av koffein än vanliga människor.
  • kan hålla sig stilla längre än vanliga människor.
  • har en aktivare högerhjärnhalva.
  • är naturligt kreativ.
  • är fantasifull.
  • påverkas mer av intryck än vanliga människor.
  • kan förstå människokänslor djupare än vanliga människor.
  • är bättre på att hitta fel.
  • är bra på att undvika fel och misstag också.
  • presterar inte sitt bästa när den blir iakttagen.
  • arbetar bäst när situationen är lugn, tyst och avslappnad.
  • föredrar att känna och uppleva saker tyst för sig själv.
  • är en jättebra organisatör.
  • är en hårt arbetande perfektionist.
  • är omsorgsfull och barmhärtig.
  • är begåvad i andlighet.
  • är utrustad med ett otroligt konstnärligt sinne.
  • bryr sig om miljön.
  • har ett sinne för uppskattning av natur, konst och musik.
  • märker diskreta förändringar i en persons utseende, förändring av ett föremåls placering m.m.
  • ställer djupa och tankeväckande frågor.
  • stör sig lätt på ljud.
  • läser andras sinnen och humör.”

Detta är väldigt intressant tycker jag och kan förklara mkt varför man tar åt sig mer än andra och varför man lever sig in i situationer som man gör. Det stod i tidningen att även djur har HSP och det beror på att några i flocken måste vädra fara och varna alla andra.
Vet inte om jag är HSP eller inte men intressant är det iaf.

/Trixi

symöte: döskalleklänningen klar!

äntligen är jag färdig med min döskalleklänning. Framstycket gick rätt smidigt eftersom det var kul att se döskallen växa fram. men sen fastnade jag på bakstycket och lät arbetet ligga i brist på inspiration.
nu förra veckan när ja va i stugan så satt jag med projekt som inte var klara för att försöka beta av allt under sommarn så man kan börja på ny kula till hösten.
Då blev jag jag klar med klänningen.
Jag stickade den på fri hand förutom döskallen som jag hade en mall till. Det var svårt att få till en bra form och när jag sydde ihop den blev den lite småkonstig på sidorna, som man tänker på om man kollar nära. Jag som är väldigt självkritisk tänker på det iaf menmen, min lärdom är att använda mönster. haha anledningen att jag inte hade mönster var för att tanken på att det skulle bli en klänning kom efter att jag hade börjat.


Men känns skönt att vara klar med den äntligen =) nu ska man bara funera ut när man ska inviga den.. undra om nån är sugen på en aw kanske =)


kolla in vad alla andra visar upp under dagens symöte!!!


ha en solig härlig sommardag!
/Trixi 

måndag 23 juli 2012

semestertider

jag har haft en helt underbar vecka med sol bad, svampplockning och en hel del regn. tyvärr.
men är ju svensk sommar så man får räkna med regn. som tur var fick vi en fantastisk dag, agen innan vi åkte hem, då sken solen och man fick lite färg till slut =)
jag var på trollstigen och fick träffa trollen, ett skådespel i skogen och där fanns troll, näcken och älvor som dansade.
trollen såg redigt otäcka ut.

Det är så rofyllt att gå i skogen. När man kan kombinera det med att tex plocka svamp kan man försvinna in i en värld utan tid och rum. Vi hade med 2 barn och eftersom lilla tjejen somnade i bilen fick vi hålla oss i närheten av bilen och plocka i diken. Det fanns en hel del och sen satt vi i solen och rensade svampen.
svampsåsen var oxå väligt mumsig!



Uppe i stugan är et väldigt rofyllt och det lugnet behövde verkligen jag nu kände jag.
lugnet i mig själv och med naturen.
Mem lugnet försvann när jag fick se den här krabatens svans och trodde att det var en orm som jag nästan rörde vid. haha pustade ut och sprang efter kameran och började fota han ist.
visst är han söt.

Det har blitt lite handarbete oxå.. jag nämnde i ett tiigare inlägg att jag skulle försöka bli färdig med liggandes projekt denna sommarn och jag har kommit en bra bit på vägen. Jag blev klar med min evighetsklänning hihi ska visa upp den på symötet i morgon.
Sen har jag gjort lite smått oxå som visas upp när det är helt klart.

Jag har gått i ziczac längtan nu i 2 v först tänkte ja göra en babyfilt men efter beskedet så ville jag vänta med det men känslan att göra ziczac sitter i. funderar på om man ska göra en duk me tunnt garn som matchar vårt vardagsrumsbord. sen kanskle göra kuddar i samma om jag gillart.
Ska spåna lite till på den idén.


hoppas ni har det bra å njuter av sommarn

/Trixi


fredag 13 juli 2012

Semester

Idag börjar min semester och sen 4 långa härliga veckor framåt.
idag åker vi till stugan och njuter, kan va skönt att komma iväg lite efter allt som hänt.
Där är allt lugnt och skönt och man kan verkligen koppla av. inget nät som funkar och inget telefon heller så man blir isolera fram omvärlden.
Jag brukar ha me handarbete och sitta och virka el sticka när ja är där, perfekt på kvällarna. Hade planerat upp flera arbeten som jag tänkte göra denna veckan men nu känns inget kul längre.
Måste hitta nått annat som jag vill göra nu men inspirationen försvann helt.
vem vet nu efter denna veckan då ja får tid att rensa tankarna och bearbeta så kanske lusten och inspirationen återvänder. Ska nog lägga energi på träning ist och bli av med extrakilorna som jag lagt på mig. en sommar med träning återhämtning och mkt sol. Sen är jag pigg och utvilad till hösten.

rom och cola i glaset =)

nä nu ska ja ta mig till gymmet. inte varit där på 2 månader nu så bäst att damma av träningskläderna först.


ha en trevlig semester alla så hörs vi om nån vecka eller två.
/Trixi

torsdag 12 juli 2012

förlorad skrutt

idag fick jag veta att min skrutt inte finns längre, fick missfall antagligen i samband med en miniblödning som jag fick rådet att inte oroa mig för.
känner mig så tom nu. Min glädje över att handarbeta slocknade samtidigt.
Glädjen var att få skapa till den lille men nu när jag inte har nån att skapa till vet jag inte alls vad jag vill göra. får väl göra klart klänningen till mig själv annars.
lessan dag ida.
/Trixi

onsdag 11 juli 2012

randigt

här kommer ett tips på en sida som underlättar om man har randiga planer...
jag har tänkt göra en filt och vet inte vilka färger jag ska välja så snubblade jag över
en sida som man kan testa sig fram på.
http://www.biscuitsandjam.com/stripe_maker.php

kanon kolla in!!!

/Trixi

mönster "not"

Igår gjorde jag en not och visade upp på symötet och en läsare va intresserad av att göra en egen
och frågade mig om mönstret. Det tog bara några minuter och göra noten så smidigare och snabbare arbete finns nog knappt =)
Jag tänkte testa och göra en dubbelnot oxå men just nu har jag för många idéer i huvudet som jag vill göra klart innan. I sommar nu hade jag tänkt att slutföra lite som jag har påbörjat, bland annat en klänning till mig, ett barnvagns projekt som jag nog ska göra till en bokhylleprojekt ist =) samt bäbiströjan som nästan är klar, bara lite smådetaljer kvar. Nästa vecka ska vi upp till stugan, ingen fungerande mobil och ingen fungerande internett= massa handarbetstid =)


Mönster på en not.



Lägg upp 6 fm och slut till en magisk ring.
Virka sen 2 fm i varje fm i ca 3-4 varv eller så många varv som behövs för att få
så stor not-fot som du önskar.
virka sen lm. jag gjorde 14 fm men samma där, välj antal lm efter storleken du önskar.
vänd arbetet och virka 2 fm i de första 2 lm.
virka sen 3 lm.
vänd arbetet och virka en fm i första lm. sen 2 stolpar.
nu är du i änden längst upp på noten, fortsätt virka länskt notens skaft en fm i varje tills du nåt
not-foten. Där fäster du trådarna och tada!!! en not. =)


ha en trevlig afton gott folk!

/Trixi

tisdag 10 juli 2012

symöte: mus och not

Jag har stickat större delen av helgen och när jag haft en stund över för att bli klar med min senaste babytröja men jag kände sån stress att bli klar nu ikväll så jag la den åt sidan för att kunna göra klart den i lugn och ro ist för att stressa fram nått som jag sen inte blir nöjd med. Så blev det ju sist med de gröna knapparna.
så ist virkade jag ihop en not väldigt snabbt och visar upp min mus som jag gjorde för ett tag sen men som inte visats upp än.
Både musen och noten kommer tillbaka senare i ett annat projekt.







beskrivningen på musen hittade jag i en häfte som heter: candy magazine 1, att virka smådjur.
Jag kommer nog virka några av de andra djuren oxå så småningom.


kolla in vårt symöte!!


ha en mysig kväll i sommarregnet..
/Trixi

lördag 7 juli 2012

första gåvan

I torsdags fick vår skrutt sin första gåva. Våra vänner var på besök och de har två små själv, minstingen är 9 månader och han är en av anledningen till att vi var oförsiktiga i april =P
Vi hade tänkt börja försöka bli gravida framåt hösten men med så mkt bäbismys i vår omgivning så kliade de i äggstockarna på mig. Tror nog det kliade lite i pungkulorna på min karl oxå hihi..
Dom hade fått en kofta och en liten mössa av en släkting men det fanns inga knappar i den och eftersom de inte hade orkat sätta i några själv så blev det inte av att de använt den på sin minsting.


Så om jag ville sätta i egna knappar så kunde jag få den och knappar är ju inget besvär. tyvärr hade jag inte så många som passade hemma så blir att gå på knappjakt.
Koftan är gjort med hålstickning som bildar ett fint mönster, är så imponerad av den tekniken men har inte vågat mig på att försöka nått sånt än. Jag håller mig till räta och aviga maskor än =)



Ha en trivsam lördag!

/Trixi

fredag 6 juli 2012

på stickorna

Just nu är stick och virk inspirationen nere på 0. Jag stickar nått varv då och då på koftan som jag gör nu. Därför blev det inget symöte för mig i tisdags. hade tänkt länka dessa bilder men datorn har krånglat hela veckan.


Det ska bli en babykofta stickad från halsen och neråt. Jag har inte hittat ett mönster jag gillat än på en sån tröja så jag bestämde mig för att ta inspiration av mönstret på den virkade koftan.
hoppas inspirationen kommer i helgen så jag hinner klart med den till nästa symöte =)

Jag börjar få kläm på strumpstickning nu, träning ger färighet.
Tröjan stickar jag på runsticka och ärmarna med strumpstickning. på nedersta bilden ser ni första armen klar, just nu håller jag på med andra.

ha en mysig helg..

/Trixi