En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

onsdag 31 oktober 2012

Groda eller apa

Jag funderar över vilket djur nästa snuttefilt ska bli problemet att ja inte har rätt garn hemma så valet blir efter garnfärgerna. Hum har ingen tid å besöka garnaffären heller. Men ska till sthlm i helgen så kanske finner nån mysig garnaffär där :)

Annars ser ja verkligen fram emot stickcafet i morgon :) undrar bara vilket projekt som ja ska lägga energi på då :) måste göra klart lite nu så ja kan börja me julsticket :)


/Trixi

tisdag 30 oktober 2012

symöte: mönster på Snutten Selen

förra tisdagen fick jag ett mess och en fråga om jag ville följa med å träffa min sysslings son som föddes för 3 v sen. Klart jag ville! Men man måste ju ha md sig nått då ju så jag satte igång å virka en snuttefilt.
Eftersom jag inte hade s mkt tid på mig så gjorde jag på frihand och min inspirationskälla var mormorsrutan. Eftersom jag inte hann söka efter mönster så vet jag inte om nån annan redan kommit på samma idé men eftersom jag inte sett en sån förr så har jag bestämt att döpa den och skriva ner ett tydligt mönster. oftast brukar jag bara skriva ner lite slarvigt å snabbt å dela ,med mig av här eftersom jag inte vill lägga tiden på å skriva mönster. jag vill bara virka.


Jag har döpt snutten till Seren Bunny.
i samma serie kommer jag göra fler olika och då döpa dom till seren froggy, seren monky osv.
beroende på vilka djur, figurer som jag väljer att göra. =)
namnet seren valde jag efter att ha letat i synonymboken efter passande namn. jag sökte på synonymer till gosigt å mysigt osv.
Seren är synonym till rofylld, och betyder himmelskt klar!
Jag tyckte namnet passade så bra för ett liten barn finner trygghet och känner ro när den har sin snutte nära och himmleskt klar är färgerna på snutten, härligt blåa färger. ja en å annan grön nyans slinker med men ändå himmelskt!!

Enda som jag känner att jag är en aning missnöjd med är öronen, men jag hade bråttonm å blev lite en nödlösning. men blev lite gulligt att de inte står rakt upp å viker sig. =)
Jag har skrivit ner mönstret efter huvudet och lite minnesanteckningar under tiden så hoppas det stämmer nu.
En grej till som jag är lite missnöjd med i mönstret är bilderna, eftersom jag hann färsta sista tråden när jag var utanför huset till lill-killen så hann jag bara ta några snabba bilder med mobilen så kvaliten i bilderna är inte den bästa.

mönstret är ett gratismönster och om ni virkar efter det och visar på eran blogg får ni gärna länka till min sida. skulle va kul å ser hur era himmelska snuttisar blir =)



Ha en go kväll!!
/Trixi





måndag 29 oktober 2012

Mkt på gång nu

Ja nu har ja mkt på gång, min filt har ja bara 5 rutor kvar sant kanten inte mkt nu så den vill ja göra ett rejs med men ingen tid sen började ja testa raggsockar i helgen med nästan klar me första så en kvar å sen stackars duken som jag tappat inspirationen för. Sen har ja en del julgrejer som väntar nu som kommer bli julklappar. Snart november ju. Hjälp!
Haha men är så inspirerad nu.
Just de ja ska göra en snutte med till min kollega som fått en flicka. 
Så mkt ja vill göra nu man borde va en bläckfisk me 8 armar då kunde man gjort 4 projekt samtidigt å va bra när man gör raggsockar :)

De va lite ur trixis liv just nu.
Ser fram emot morgondagen när ja ska visa upp mitt nya mönster :)

/Trixi

söndag 28 oktober 2012

kämpande stickning

denna helgen har jag kämpat med strumpstickning och börjat med mina allra första raggsockar.
INTE lätt!! men har till slut tagit mig förbi hälen å håller på me sluttanpen av skaftet.
Lite glest här å där å några maskor som skulle va aviga råka bli räta så estetiskt är en inte. den liknar mer en tillknycklad älg.. haha men på såg en iaf bra ut =)

 
Glesheten på sidan av hälen syns lite men men är ju mina första så då får de se konstiga ut =)
kommer bli pippi mönster med andra färger än de traditionella. ja gillar verkligen enna färgsättningen. kommer bli fina trotts sin brist på snygghet haha huvudsaken är att e värmer å me tanke på hur kallt vi har de här i huset nu så behövs dom bli klara snarast. brrrr...
snart klar me ragg 1 å får väl ta tag i ragg 2 sen så de b lir klara nån gång. =) kommer nog ha över garn så de räcker till ett par till om ja vill föröska göra snyggare efter lite träning. men de får väl bli nästa höst. ja gör nog som me mössan. misslyckas å väntar ett år å då är ja redo å gör en snygg =)
 
i går va ja på torget å ja hade en så bra dag igår, ja idag med men igår va en perfket dag. fyndade en hel del som ja behövde (å som jag inte behövde men som jag ville ha)
nu kommer smålänskan i mig fram igen men måste berätta, hitta converse för 200 kr, de brukar kosta runt 600-800 annars å på rea kan man få dom för 400. så ett kanonfynd. de hae bara 41 å uppåt men me mina 40 så funka 41orna. fanns bara 41 i vitt å svart å har redan svarta så blev ett par vita. så nu äger jag 3 par =)
 
 
så får ta å virka ett par vita converse sen, har ju rean virkat i dom anra färgerna så ja å min framtida bäbis kan matcha när vi är ute å går =P
 
sen hittade jag ett par termobyxor sxom är vattentäta, andas å som tål vind. perfekt 300 ist för 700 el 800 nånting skulle de korstat. de va ja i stort behov av för jag har inga som passar. lite för runder om magen nu.
 
sen hitta ja mitt favote som bara finns å köpa där vad ja vet, kanske finns på ett te ställe i stan men där är man ju inte ofta heller. mums så nu har ja ett hekto till av violte.. mums. 2 koppar idag.
 
jag tabbade mig ju när ja bestälde garn till filten trodde de skulle räcka me 3 vita men nu efter å virkat 2 så märkte ja att de inte räckte till 3 rutor som jag hae räknat med. så på torget hittade jag ett garn om jsg tror funkar bra. det är nog de 6 garnet nu haha 6 olika sorstes garn i filten. men de gör den oxå lite personlig att inte alla är lika ja gillar sånt mer än när det är massa exakt likadana.

sen fick ja en hel del gjort igår med städat å plockat här hemma å sånt som man inte orkar göra efter jobbet. Det har vart en så bra helg å ja har vart pigg å gla å dansat å sjungt å mått så bra å de allra allra bästa........
min sambo är hemma igen =) inte änka mer nu på länge hoppas ja.. han ska nog iväg några dar till å byta tak men 2-3 dar klarar ja.. en vecka är värre =)

dags å sova... kunde inte sova i morse konstigt nog så får väl göra de nu...

sov så gott ni där ute...
/Trixi

lördag 27 oktober 2012

Ragg eller inte ragg det är frågan

Igår gjorde ja nått dumt, eller just då kändes de rätt haha.. Jag har varit lite sugen på åtesta att göra raggsockar  å nu när ja lyckats göra mössor kändes de som nästa steg. men vad har jag gett mig in på? känns som jag aldrig kommer fixa hälen. Jag är ingen van stickare, borde hålla mig till virknålen, kanske virka raggisar ist... hum...
iaf så köpte ja raggsocksgarn på netto igår, hade tänkt föröska göra pippimönster med andra färger.
ist föär de traditionella vit, röd och blå så tänkte jg ha grå botten och ränder i blå och lila.
men gäller å lyckas oxå.
får se om raggsuget sitter kvar så man testar sig fram lite nu..ska göra klart min filt först nu när jag har all garn jag behöver =)

 
om de blir nått av de kan de nog bli snyggt =)
har hittat ett mönster med beskrivning på raggsockar som stickas från tårna å de ska tydligen vara enklare än att börja med skaftet.
mönstret hittas här: beskrivning-pa-raggsockor-fran-tan-upp.

men som sagt får se om suget blir kvar eller rädslan att misslyckas är starkare så att tanken får ligga på hyllan tills ja är mer van stickare. min mössa låg ju på hyllan ett år innan ja va redo å se så bra det blev nu =)

/Trixi

torsdag 25 oktober 2012

tips utan måttband

i förrgår när jag virkade min ruta till snutten så kom jag på ett bra knep för hur man kan göra om man har glömt sitt måttband och inte kan mäta så rutan blir lika lång som bred.
man viker rutan diametern snett så ser man om det fattas eller om det blir jämnt.
för att förklara bättre visar jag bild på hur jag menar.


här ser ni att jag behöver virka ca 2 cm till för att få en jämn ruta som är lika stor på alla sidor.

nu fick ni en smakbit igen till nästa symöte =) visst är färgerna fina till min snutte.
blev så nöjd med den att denna gång ska jag göra en seriös mönsterbeskrivning. Ska döpa den till ett speciellt namn oxå så i framtiden kanske alla pratar om min snutte så som alla snackar om pyttipannan. =)

namn å mönster å helhet får ni se på tisdag.. så ge er till tåls =)

Ha en go kväll...
/Trixi

onsdag 24 oktober 2012

Oväntad virkning

Igår satt jag å började med min filt som ja skrev i inlägget innan.
En stund efter att ja skrivit inlägget å sparat det för å lägga upp idag så
Fick ja ett mess. Kl va runt 20. Ja va så nöjd me min virkning å så glad att få virka på filten men efter messet släppte jag allt å satte igång med annat.
I messet stod de en fråga om jag ville med till en släkting å träffa hans son som är 3v.
Klart ja ville! Men ska man träffa en liten för första gången så måste man ju ha med nått
Å en snuttis går ju rätt fort bara en ruta å huvud tänkte jag.
Haha va fel jag hade, vid kl 1 la ja mig å då va ja klar med allt utan att fästa trådarna.
Bilder på färdig snuttis får ni se nästa symöte :)
Men här kommer en smakbit så ser ni färgval å teknik :)



 
/Trixi

Pågång igen

Whiiiii va ja är glad. När ja kom hem igår väntade ett paket på mig i brevlådan.
Garn till döskallefilten som ja beställde i söndags. Gick väldigt snabbt å inte nog med det, det va 40% på garnen så blev mkt billigare. Ja köpte de garnet för 30 kr här i stan å på nätet korsta de 24 kr å 19 kr med rabbarten så 11 kr billigare per nystan :) denna filten kommer ju bli rätt dyr till slut men det är den värd, kommer bli ett orginal ju å superfin :)

Det är sån glädje att kunna virka på filten igen. Äntligen pågång igen :)


 

/Trixi

tisdag 23 oktober 2012

Symöte 2: tredje mössan

Nu är jag färdig med sista mössan så blir två inlägg i dagens möte :)

denna mössan blev 2 färgad eftersom det blåa inte räckte. men med tanke på att det är en liten kille

som ska få den så blev den cool till honom. tror han uppskattar denna mer än en helblå.




 



Visst blev det coolt med en cirkel på toppen. tyckte det såg bättre ut me en cirkel än en liten prick. Trodde att toppen skulle få bli mer vit men garnet räckte ganska bra så blev en cirkel bara. det ger lite liv i mössan.
Jag är fortfarande gräsänka så mitt sätt att lösa inläggen är att skriva flera på en gång och lägga upp olika dagar. brukar göra iorsning symötesinlägget med bilder redan på måndag för att sen lägga upp de på tisdag morgon. Jag kan inte lite på jobbdatorn för det funkade inte för mig alls förra veckan och vill inte riskera att ha en vecka till med ofungerande bilder. Min blogg går ju lite ut på att visa bilder på mitt handverk och det jag skriver om. För mig är det enklare att förklara i bild än med ord.
/Trixi

Symöte: värmande mössor

jag har nu bloggat om mina mössor ender veckan och ni har fått se nånbild tidigare men här kommer fler bilder och hur jag tänkte när jag gjorde dom.
Det började redan förra hösten när jag tog upp handarbetet igen efter många år och jag virkade en mössa till min sambo, men han la sig i och trodde mössan skulle bli för liten så jag ökade och den blev för stor, jag sydde i fleese och minskade den och den blev för liten. haha sen la jag den på hyllan och sket i den.
sen i sommras så fann jag ett underbart garn i ullared som skulle passa perfekt till en varm gosig mössa. Det heter Red heart Romy.



Sen hittade ja ett mönster nu i början av hösten på en fin herrmössa. Tyvärr glömde ja skriva ner vart ja hitta den, tror ja bara sökte på mössa mönster så hitta ja en bild på en fin som ja sparade.
Nu när kylan kom så tog jag fram garn å mönster men då uppstod första problemet. jag hade mkt tjockare garn än mönstret föreslog samt tjockare stickor. jag hade då bara 3 rundstickor å den minsta på 4mm. jag är ingen van stickare å efter mkt räknande å huvubry så stickae ja en provbit å räknade ut efter den. men de blev ändå fel för jag mätte efter rätstickning å inte resårstickning som de skulle va.. ja man lär sig efter sina misstag å jag fick en ny varm mössa på köpet. som tur va så hade ja köpt flera nystan av garnet så de räckte till yterligare en mössa i större format som passade sambon.
sen nu håller jag på med mössa tre å de räcker inte de sista garnet till så blandar med vitt garn i liknande struktur å storlek. visar den när den är klar.

mönstret är väligt lätt tom för mig som inte är så van.
bara resårstickning hela vägen tills de är dags att minska å å minskar man först aviga sen resårstickning några varv till, sen minska räta å sen rätstickning å sen dra igenom tråden å dra ihop.
om ja hittar mönstret ska jag länka till den.

här kommer några bilder på mössorna.
































Jag testade att blocka lilla mössan för den är på gränsen för liten till mig. på bilden ser ni skilnaden i utseenet lite glesare mellan resåren. vet inte om den känns lite större tyckte de först men tror den dragit ihop sig igen. men den funkar på å varm är den. 50 % ull i den.

kolla in vad alla andra sysslat med i veckan:
http://husmorsskolan.blogspot.se/


förra veckan strulade ju mina bilder så vill ni se bilden på conversen från förra veckan så kolla in
länken http://trixiyo.blogspot.se/2012/10/symote-rosa-converse-doppresent-2.html


nu ska ja ta upp virknålen igen =)
ha en go symöteskväll..

/Trixi

måndag 22 oktober 2012

sidenband

i fredags va jag i en nyöppnad tygaffär där jag hört skulle finnas lite garn oxå. eftersomjag fortfarande är på jakt efter mitt garn till döskallefilten så gick jag dit men hade ingen garntur där heller.
blir å beställa på nätet ist.

Jag fann dock lite annat där, eller mkt om man hade haft råd =P men xxet jag köpte var 4 förpackningar med sidenband, de va 10 m långa och 6 mm brea.
perfekt till barntröjor och mina omlotter. Jag valde 4 olika färger men var svårt att välja, fick bli 4 färger som man kan använda till många färger. lila, grön, champanj och röd.
jag hade viljat ha nån turkos aktig men fanns inte, fanns bara mörkmörkblå så valde grön ist.


Nu har jag fina band om jag jag vill göra fler estellhättor oxå =)


/Trixi

söndag 21 oktober 2012

fotens längd

ofta när man gör små skor eller tossor eller strumpor med för den delen så funderar man minst 1 gång på hur stor en fot kan vara..
det var en som la upp en bild på facebook som jag tog kort på via mobilen å den bilden tänkte jag visa här.
vet inte vart bilden kommer ifrån vilken sida men den ger svar på många fotfrågor.
sen ska man ha i åtanke att alla fötter är olika. en 3 månaders bäbis me en stor fot på 10 cm å en 9 månaders me en "normal"stor fot på 9 cm.. ja alla är olika men kan va bra med en måttstock ibland hur man ska tänka om man inte vet stl på foten.
Jag tänker oxså på att ta i lite extra å göra tossan, skon eller strumpan lite större så de kan växa i den hällre än att den inte passar alls å är för liten.

 
 
/Trixi

Frieser tur

igår fick jag testa att rida på en frieserhäst.. de är så otroligt vackra.
När ja va liten va ja hästtokig och skulle döda för å få rida på en sån häst.
igår besökte vi en som är medryttare på en 11årig frieser och det gick rätt bra, med tanke på att jag bara ridit några få gånger i mitt liv så är jag impad att jag höll mig kvar hahah..

men kolla va fin han är:




















jag känner lite grann i innelåren idag men i morgon lär det kännas ännu mer, å då red jag inte så lång stund men kul var det =)

Sen på kvällen hann ja börja med mössa 3 så blir å fortsätta med den idag.


/Trixi

fredag 19 oktober 2012

döskalleknappar

jag köpte nya knappar härrondan. en av mina favokoftor har tappat en knapp och när det fattas en knapp mitt på koftan så kan man inte använda den, så den har luggit i gaderoben i ca ett år nu å jag har saknat den. en här så mjuk å häörlig och armarna är lite skrynkliga å de gör den så snygg.
så här ser den ut.


jag älskar döskallar om det undgått nån =P så när jag såg att det fanns såna i en garnaffär i stan så va ja tvungen å köpa. köpte upp alla hon hade kvar men de räcker inte tyvärr. köpte 5 å behöver 7. de skulle inte ta in nya än på minst 2-3 veckor trodde hon så får vänta. men min tanke är att kanske börja byta och lämna kvar två.

jag har lagt ut knapparna för att se hur de kommer se ut.

Jag vet inte än om det blir så som på bilderna nedan eller om jag lämna första och sista knappen grå. och döskallarna i mitten. lutar nog åt et håller.


 Men en sak är säker, denna tröjan som jag tycker så mkt om kommer se ut som en helt ny tröja, inte bara mjuk å skön utan cool också å den kommer spegla vem jag är med än den ursprungliga.
tänk att man bara genom att byta knappar i en tröja kan få en helt ny look och ett helt nytt plagg.
varför gör man inte så oftare? =)

ja kommer visa resultatet senare i höst när ja bytt ut alla knapparna.



/Trixi

torsdag 18 oktober 2012

Stickcafe och stickfynd

Igår blogga ja om min första blockning å idag var ja på mitt första stickcafe. Va faktiskt väldigt kul å vi va blandade åldrar. Ja fick en del gjort på mössan men krävs en kväll till innan den är klar. Jag kommer helt klart gå fler gånger dit, va varannan torsdag så blir bra för då blir det att man kommer iväg när det inte är varje vecka.

Jag va inne på netto å fyndade massa bambu stickor. för 90 kr fick jag 4 par bambustickor mellan 6-12 mm samt 6 par bamburundstickor mellan 4-12mm perfekt med rundstickorna för jag har inte så många par. dessa rund var 80 cm långa täånkte inte apå att kolla  om de fanns 60 för det är 60 ja gör mössorna i. men 80 funkar till mkt annat så bra ändå. smålänskan i mig vill nämna igen 90 kr för så mkt.. i vanliga fall får man ett par för 65-75kr.. såna fynd gör mig så glad. tyvärr hade de inte virknålar, det är jag igentrligen i större behov av, har inte så många. stickor har jag ett bra gäng nu med tanke på att jag inte stickar så jätteofta.. =P får bli ändring på det nu kanske.


Nu kan ni föresten se alla bilder som jag inte lyckats lägga upp så de funkar under veckan. har fixat med dom nu så alla bilder ska synas. Med andra ord så är datorn hemma igen.. ja sambon med förstås ;) hihi...

nu ska ja fortsätta på sambons mössa, kanske kanske hinner klart iaf ikväll...


/Trixi

onsdag 17 oktober 2012

Första blockningen

Igår blockade ja för första gången. Min mössa som blev en anang för kort fick ligga på sträckbänken ett dygn. Den blev ca 2 cm längre å passar perfekt.

 

Kolla va fint :) om nu bilden vill funka, har haft lite problem med att få in bilder i bloggen nu senaste dagarna. 

Mitt problem är att jag är väldigt nyfniken å har inte alltid tålamod att vänta. Så var de igår, jag gick å kände på mössan hela kvällen å bestämde att den fick ligga över natten å sen idag tills ja kom hem från jobbet. Gissa om ja gått här å längtat till ja kunnat prova å se om blockningen funkat. 

De gjorde den :)


/Trixi

tisdag 16 oktober 2012

Symöte: rosa converse, doppresent 2

Dags för symöte och denna gången blir det en favourit i repris.
rosa converse. Det är doppresent 2 som är avklarad.
Jag har lite problem med att lägga upp bilder på denna bloggen ibland..får se om jag lyckas med nån närbild oxå.
Denna bilden tog jag på jobbet där vi har fotspår på golvet i en korridor. Så stälde conversen så de ser ut som dom gjort spåren.

skorna kommer en liten tjej få med stora fötter så dessa skor gjorde ja extra stora, mellan 12-13 cm långa så hon kommer nog inte kunna anv dom redigt än. hon har 10 cm nu. men kan ju ha strumpor i. =)







Skorna blev inte så välformade på bilden, försökte få dom å hålla formen med papper men blev så där.jag anv ett bommullsgarn så tofflan är mjuk å go för lilla fossingen :)



 
Detta va mitt bidrag denna gång..
annars så håller jag på me min filt men är trådlös så får ta mig till en garnaffär snart så jag kan fortsätta. Och sen har jag börjat med en varm gosig mössa till min sambo som jobbar utomhus mkt som snickare.

Vad alla andra i syföreningen gjort får ni kolla in vårt symöte

Ha en go höstdag
/Trixi



måndag 15 oktober 2012

Mössfeber

Jag anade rätt, mössan blev för liten till min sambo med andra ord MIN nya mössa är klar :)
Den är på gränsen nästan lite för liten till mig men gränsen upp så jag kommer kunna ha den iaf. Annars får väl vårt framtida barn ha den för jag har väldigt litet huvud så brukar få köpa mössa på barnavdelningen ibland när jag inte vill ha pösiga mössor.
Jag håller på med mössa två nu å gör den större så hoppas denna passar bättre så sambon sliper frysa i vinter (och kan skippa sin mindre fina mössa som han brukar ha hihi).
Bild på mössan kommer nästa vecka jag håller på den till symötet nästa tisdag :)

Jag har verkligen fått smak på att göra mössor nu, har inte gjort de innan men är verkligen kul å går snabbt tror ja satt 2 kvällar bara. Började lite för 3 kvällar sen å sen satt ja lite då å då så 2 kvällar kan man nog säga.

Ok visar en bild så får ni se mer nästa tisdag.


 


Sov så gott
/Trixi

söndag 14 oktober 2012

min stickkompis

jag har en stickkompis som brukar vilja ligga brevid mig när ja stickar el virkar. idag va inget undantag, vet inte om de är så att hon oxå blir lugn av de. sitter ja vanligt i soffan å bara tittar på tv så kommer hon inte lika ofta men när ja handarbetar så vill hon nästan alltid vara med å vara nära.
Här är lite bilder på Gizzi och min mössa som jag påbörjat idag. Garnet till min filt är slut så får avvackta med den tills ja hinner ta mig till garnaffären.


 
Ja har hittat ett mönster på en herrmössa som ja tycker är väldigt fin och sån jag vill göra. Sen i ullared hitta ja ett garn som passar perfekt till en mössa enligt min smak. Men problemet va att mönstret å garnet inte passa ihop. Mönstret ville ha ett garn för st 3,5 och anv en mindre rundsticka 2,5. Jag ville ha ett garn för st 7-8 och anv en rundsticka nr 4. ser ni problemet?
så jag fick sticka en liten bit som provlapp och sen utifrån den räkna ut hur många maskor ja behövde. i vanliga fall gör ja aldrig provlappar men denna gång kunde jag inte få ihop de i huvudet hur många maskor ja skulle lägga upp. ist för 165 m så blev de 65 avrundat till 64 så det blev jämnt.
tror det blir jättebra, då ska mössan passa förhoppningsvis. men en grej som jag kom på nu i efterhand är att på provlappen gjorde jag räta maskor bara å i mönstret ska de vara 2 räta och två aviga. det gör kanske att mössan blir mindre, hun min tanke va att man ska kunna dra ut den till rätt storlek så den sitter bra. jag räknade oxå på nå¨n cm mindre än sambons huvud för att en inte ska sitta för löst. hum i värsta fall får jag väl ta den om den blir mkt mindre, jag har ju ett litet huvud.
 
men färgen är verkligen min sambos..

 
Ja färgen klär Gizmo oxå!! =)
 
/Trixi

lördag 13 oktober 2012

16 klara av 24

kan visa en av döskallerutorna..
här är nummer 13 och 14

dom är vinröda men ser nästan bruna ut på bilden.
nu har ja gjort en orange och en lila med, men garnet tog slut så kunde inte göra kompisen till dom.
sen har jag några kvar, bara en färg som jag inte hittat än + spå ska ja ha lite till garn till kanten.
sen är ja klar. Jag har aldrig gjort ett så här stort projekt innan så kul att jag kommit så långt.

/Trixi

datorn är tillbaka

datorn är hemma igen dock bara över helgen.. men å ska ja passa på å skriva lite här.
har iofs inte så mkt å skriva om eftersom ja inte har gjort så mkt senaste veckan.
har passat på å göra en del hemma, möblera om å städa.
men 2 rutor har e blitt i filten så¨uppe i 16 rutor nu av 24. nu är dock min vita slut så får vänta till tis innan ja kan köpa nytt. trodde en garnaffär här i habo va öppen på lördagar men hade fel, va bara ons-fre. dumt att jag inte kollade upp de redan igår. menmen, har ju faktiskt lite annat att ta tag i med, tex doppresent 2 och duken som har luggit på hyllan i över en månad nu.
men har inte lust med nått idag känns de som, bara ra täcket över huvet, sköt att vi bestämde för å va hemma ist för att ut å åka igen.

ibland har man såna dar då man inte orkar va social mot andra å behöva göra sig till för när man inte har lust å umgås så får man anstränga sig för att hålla humöret uppe och glädje mot andra å kommer de inte naturligt. jag har nog lärt mig de nu på äldre dar att vara sann mot mig själv, mår ja så här så stannar jag hemma om man inte har nått man måste gå på som man bokat upp för länge sen. då får man ta hand om sig halva dan å sen ladda halva. =)

undra om man kanske iaf skulle börja me doppresent 2, ett par converseskor. De är ju roliga att göra å inte gjort några nu på några månader så dax. dessa ska bli rosa, har redan gjort ett par rosa i våras inför ett dop ja va på då.
så här såg den ena ut:
men dessa skas inte bli exakt likadana.. ni får kolla om några dar vad skillnaden är. tror de kommer bli samma färg.
bilden har jag vilsat här tidigare så repris men det skaar aldrig.


i morgon är fotoutmaningen staplat, undra om man ska ta ladda kameran idag kanske å ta lite bilder,
få se om inspirationen infinner sig.

ja vi får se vart dagen leder mig...

/Trixi

tisdag 9 oktober 2012

symöte: karlstatösens omlott

Till detta möte har jag fått färdigt omlottkoftan som jag berättade om förra veckan, hade ju bara lite kvar och nu är jag klar och den väntar på att helgen ska komma så den får komma till sin nya ägarinna.
Vi ska på dop i karlsta så en liten karlstatös kommer få denna fina omlott.
mönstret kan ni som vanligt hitta HÄR!!!


Här är rosen som jag gjorde förra veckan, ni kan läsa mer om den här: 


Jag valde att inte göra för mycket detaljer utan lät rosen vara den stora detaljen och sen ett lila sdenband som håller ihop koftan. Sen valde jag att ha rosa kant på ärmarna så att det rosa i blomman framhävs. Jag blev väldigt nöjd med denna koftan. =)


Vill ni se fler fina skapelser så häng med in på vårt symöte!!


/Trixi


måndag 8 oktober 2012

lugnt här

som ni säkert redan märkt så hr det blivit lite lugnare här och kan meddela er att det kommer fortsätta så här med få inlägg ist för inlägg varje dag.
Min kära sambo har snott med sig datorn när han ligger ute och jobbar i andra städer nu under 3 veckors tid. Så när man inte kan lägga upp bilder via mobilen så blir det inte lika många inlägg.
Jag vill gärna ha med bilder i mina inlägg antingen mina egna eller nån fin/kul/fiffig bild som jag hittat på nätet.

Den bild som jag kommer visa idag är en rolig som passar in lite på mig. haha, ytterligare en tantbild som passar in på mig.. hum.. är faktiskt bara 28 år... nu ni vet!!!! =)

Jag är inte så förtjust i att stå vid spisen och smiter hällre undan och kryper upp i soffan med ett virke i handen. Så denna meningen passade in bra på mig =)

i morgon är det symöte så jag ska förbereda mitt symöte redan nu så är det bara att lägga upp det i morgon =) smidigt.
annars så har jag inte hunnit med så mkt virkande denna veckan. I helgen var vi i gbg på tjejtrip och bodde på hotell och var på en jättebra och rolig show med galenskaparna haha jag skrattade så tårarna sprutade =)


Ha en go kväll!!
/Trixi

fredag 5 oktober 2012

gratis mönster tips

här kommer ett tips på gratis mönster.
det är hjälpstickan som har samlat massa länkar på en sida och det är ju jättebra om man är nybörjare eller bara känner för att sticka en snabb variant av tex en mössa eller strumpor.

http://www.hjalpstickan.se/gratis-monster/

tex dessa finns länkade där och de finns på rops sida.


/Trixi