En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

fredag 30 november 2012

Hemlighetsmakeri

Jag har beslutat att tipsa om jultips varje jag i dec fram till jul som en julkallender med start i morgon.
Därför håller jag nu på å samlar på mig lite tips om fina pyssel eller inredning eller annat juligt och jag har börjat virka lite som jag ska tipsa om. Jag kommer inte ha hunnit göra allt egetgjort så vissa dar kommer det bli mönstertips å vart man kan hitta mönstret.
Så just nu är det lite hemlighetsmakeri här medan jag småpysslar hemma så fort jag har en liten tid över :)
En jultipskallender :)


/Trixi

torsdag 29 november 2012

anslagstavlan

på anslagstavlan på jobbet sitter tre lappar med tänkvärda ord.
Vill bara visa den.

visst är det bra...

/Trixi

onsdag 28 november 2012

virka med två färger

jag kunde inte hålla mig utan visade på face min öskallefint med färdiga rutor.. bara kanten kvar. har gjort två varv kant hittills så helheten med kant får ni se när den är klar och blockad.
Jag fick en fråga om hur jag har gjort när jag bytte färg.
Jag föröskte förklara det men en annan tipsade om en video som man kan se på drops.
den visar å förklarar och det är kanske lättare å se hur man ska göra..
klicka in och se den här!

Jag har inte sett videon så vet inte redigt om det är samma som jag gör men jag låter iaf garn 1 följa med och virkar in trådarna med garn 2, sen vid nästa byte så virkar jag in garn 2 med garn 1.
Jag lovade att visa en bild på hur en av mina rutor ser ut på baksidan å är ser man vart jag glömt virka in tråden, tex vid ögat.
 
hoppas ni hänge med på min förklaring och lycka till i virkandet..


nu ska ja virka lite till på kanten innan jag ska i säng..'
nattinatt

/Trixi

my heart

Tänk att idag för 2 år sedan tog jag ett beslut som förändrade mitt liv. För två år sedan bestämde jag att våga ta steget framåt å inte gömma mina känslor mer, våga ta chansen å bli lycklig. 
Våga och vinna.  För vann känns de som att jag gjorde när jag sa ja till min karl, ja till att satsa på varann. Grattis på 2 årsdagen mitt hjärta!


Tyvärr hade vi ingen röd playdoh så blev ett gult hjärta :)


/Trixi

tisdag 27 november 2012

Symöte: skrotnisse, tomteflaska och tomteburk

Nu kan jag inte hålla mig längre, nu börjar jag visa upp lite juligt här på bloggen.
På dagens symöte ska jag visa upp hur man kan pryda fint inför jul el som jag, ge bort i julklapp.
Man kan pryda glasburkar ¨fylla med julgodis eller varför inte pryda en vinflaska å ge bort.
så här har jag gjort:



Visst ser den grå tomten ut som skrotnisse? hihihi... nästan så man ska behålla han själv men fortsätter jag så här så har jag inga julklappar kvar att ge bort =)
Den röda tomten (ja den grå oxå iofs) är gjord efter Brittas ami, blogg och hennes sillburkstomtar.
Jag ville ha till flaska med så utefter hennes mönster gjorde jag om så den passar en flaska men modellen är i princip samma.
Nu har jag börjat med en lite större och sen kanske testa och göra till en stor honungsburk, får ju plats lite mer godis i en sån =)
Jag ska göra en uppsättning flaksa å burk till så svämor får dessa och svärfar får likadana fast färgerna tvärtom tänkte ja. =) de kommer på bild senare.
under december kommer jag föröska ge lite jultips, tanken är ett tips om dagen som en adventskallender. Eftersom jag sj inte kommer hinna göra och visa upp nått varje ag så kommer jag länka till tipsen. men får se har några dar kvar å finurla på iden =) bra oxåp att samla tipsen så för nästa år så har man allt på ett ställe å slipper leta då. =)

nu tänker jag kolla in dagens symöte och se om det är nån mer som tjuvstartat med lite juligt i bloggen =)


Ha en underkva kväll!!
/Trixi


måndag 26 november 2012

snutten seren färdigt mönster

här kommer uppdaterat mönster på snutten seren med mönster på både bunny och froggy.
klicka här

jag har en länk här till höger oxå..
 
/Trixi

stickförvaring


Jag såg en bild för ett tag sen som jag sparade och vill visa er, va en på face så kan tyvärr inte hänvisa vart bilden kommer från.  Men tyckte den va så fin och en smart förvaring av stickor om man har en drös hemma :)


Jag har de flesta långa stickor samt mina virknålar i burkar. Stickorna i en whiskey låda och virknålarna i en burk av plåt. Jag tänkte ta en bild så den kommer uppdateras här när jag gjort de.  Förhoppningsvis redan i kväll :)

Sen har jag ett litet pennfodral med sax aktuella virknålar (till de pågående projekten) samt synålar i olika tjocklekar å sytråd.  Den har jag liggandes i stickväskan å hänger med när jag har med mig stickväskan :)

Rundstickor förvarar jag i sin påse som jag köpte den i för att lätt hitta rätt stl.

här kommer en bild på mina förvaringar:




/Trixi

söndag 25 november 2012

Julshow

Ikväll har vi vart på julshow me bla jöback, loreen, danny å miskowski. Det var bra men inte redigt min musiksmak deras egna låtar. Ja jullåtarna va bra å kul å se berghagen göra solklart. :)
Men när man inte har den musiksmaken å har ont i fötterna efter å stått upp hela showen, då orkar man inte redigt hålla humöret öppet. Men efter showen så satte randell & quick spela å de börjar me låten I wanna rock n roll all night and party every day. Å då glömde ja mina fötter å börja digga å njöt då blev ja i mitt esse min musiksmak som ger mig liv å energi.

/Trixi

fredag 23 november 2012

Uppdatering

Gjorde precis klart näst sista rutan i mitt filtprojekt :) bara en kvar å sen kanten :) snart snart kan ja värma mig med den :)
Julklapparna går trökt just nu tänkte fortsätta me dom nu i helgen om de blir nån virktid, är lite så att man inte kan planera sånt när man ska iväg.
Ska på julshow å de ska bli redigt trevligt :)
Ska bli kul å visa upp tomtarna på tisdagens symöte :)

Annars har jag vart duktig å inte påbörjat nått mer projekt ska bli klar me julklapparna först å sen får vi se. Har en del saker ja är sugen på :)

Ja de va lite uppdatering från mig.


/Trixi

torsdag 22 november 2012

tapetlycka

åhhhh vilken lycka.. idag när man kom hem så var sovrummet klart.. målat tak, målat fönsterkarmar, målade väggar å fondväggen, fiiiiina fondväggen uppe!!! whiiii så gla.. nu ska killen sätta igång å fixa nya golv oxå sen ska ja flytta in å trivas i sovrummet.
så klart ni ska få se bild på tapetern,..
såååå fint de blev.. gillar färgen på väggarna med, kalk  hette den å blev super till tapeten.. sen vita tak, nu förstår man att taskfärgen vi hade innan inte direkt va vit haha.. nu ser man skillnad.

kolla va fint de är..

 
Kolla skillnaden på snetaket å väggen..
 
Ska bli så fint me nya golvet med.. tror jag gjort ett kap när ja valde en snickare =)
ska bli sååå kul å få inreda å sängarna på plats.. åhh tapeterna kommer ta sig sååå fint ihop me sänggavlen i valnöt =)
 
/Trixi

musstrul

jag blev nöjd med recultatet med att sy fast en cirkel på baksidan, den blev tjock å rakare inte så vågig..
en bild kommer lastad:

 



Sen en bil som visar baksidan.. gjorde en rund cirkel som jag gjore i ett annat bommullsgarn dubbeltråd som blev fast å tät. funderar på å göra katten i de garnet kanske.. får se.
iaf så blev de bra å fin är den när den ligger ner..
men så till strulet.. jag får den inte till å hänga snyggt.. HUM!!!
å när man ska ge bort den i julklapp så vill man va nöjd ju å just nu är jag inte nöjd med hur den är hängande. hum...
ska testa å stryka annars vet ja inte alls..
 
 
Fast söt är den =)
 
/Trixi

tisdag 20 november 2012

Min kreaktiva zon

Jag har funderat lite över varför jag bloggar å vad jag vill få ut med min blogg. Jag vill vara anonym i bloggen, inte för att jag skäms över min hobby utan för att jag vill vara i en bubbla av kraktivitet å inte bli störd i kraktiviteten av annat utomstående. Denna bloggen är min kreaktiva zon.  Här kan jag låta min estetiska ådra ge sig hän å tala sitt språk i med och motvind.
För mig handlar det inte om att göra sig ett namn och få massa som följer min blogg å tjäna pengar på det, nä för mig handla det om att få utlopp av en sida som lätt glöms bort i en stressigt värld med jobb hushåll å 111 måsten :)

Mitt sätt att slappna av i stressen är min virkning å den uppmuntren hag får av er gör att jag får positivitet å mer lust att slappna av. Ni bidrar till att min kreaktivitet fortsätter brinna å inte slocknar.

Hade min blogg varot utan namn hade jag döpt den till min kreaktiva zon :)


/Trixi

symöte: musgrytlapp

för ett tag sen så var det en medlem på virkcafet på facebook som la upp en bild på två grytlappar som hon ville göra. å det blev väldigt populärt inlägg med många som önskade mönstret, bla jag. Emma som hade hittat mönstret i en gammal veckotidning från 80-90 talet (har jag för mig det var) fotade mönstret å skickade till oss. Det var en grytlapp som såg ut som en katt och en som såg ut som en mus. Det är mer prydnadsgrytlappar och min första tanke var att såna måste jag göra i julklapp till en släkting.
Bomullsgarn rekomenderades å efter att ha fyndat marks & kattens viva så hade jag iaf grå färg till musen.
eftersom jag hade lite tidsbrist på denna julklapp så valde jag att följa mönstret å körde på. garnet som jag valde är för mjukt å håller inte formen, sen måst ejag räknat fel medans jag virkade på ökningarna för den blev vågig, det löste jag ganska bra genom på blocka den.
så nu håller jag på att göra en stabilare baksida att sy på å förhoppningsvis funkar det att hålla den rak när den hänger.
bilden är tagen utan baksida och liggandes.
sen ska jag göra en katt oxå som jag velar lite med, första tanken va ett liknane tjockt garn i vitt som jag har hemma oxå m&k men i viktoria. tror de är jämnställa i kvalliten.. men nu efter att sett resultatet med det grå så velar jag om jag ska ta samma garn som bakgrunden som är tunnt hårt strävt, men det gör dom ju väldigt olika i kvaliten så kommer ju synas..
hum velar på så får vi se senare.
Jag hade tänkt fota musen på olika sätt men eftersom den inte är snygg å hänga än så får det bli en bild. kan visa fler bilder på båda sen när katten är klar och jag lyckats få musen å hänga snyggt.
kanske får stärka med socker eller nått som jag läst att man kan göra.. hum
nån som har tips så tipsa gärna.

vad alla andra haft för sig kan nu som vanligt kolla in på symötet


/Trixi

måndag 19 november 2012

tapeten anlänt

Nu har det satts igång.. ville bara säga de för de är en sån lättnad..
kunde ju inte förklara tapeten som jag valde till sovrummet så tagit en bild på rullarna så nu kan ana lite färgerna på denna bild.

 
blåa å gråa nyanser..
Det roliga är att jag redan glömt hur den ser ut så blir spännande att se den uppe sen om några dar..
whiii ut med det gamla som de gamla ägarna valt å in med våran stil å göra det till vårt.
De va som me trappan, så kul å göra om å göra det fint.. så mkt enklare att inreda om man är nöjd med helheten.
 
nu ska ja virka vidare på en grej som ska visas upp i morgon. är klar med den men bakasidan måste jag sy på för att stärka den. funkar inte de får jag väl testa nån sockerstärkning eller nått.
 
 
/Trixi

söndag 18 november 2012

utflyttning

ikväll har jag flyttat..
flyttat ut från mitt sovrum och in i gästrummet.
nää är inte osams med min sambo =P
utan nu är et äntligen dax för målning och nya tapeter, 15 månader efter att vi flyttat in så äntligen dags.. haha vi va så taggade förra hösten å ville byta ut de fula fondväggarna å måla de slitna väggarna å vi hade hemma tapetprover å gick igenom en hel del pärmar. vårt problem är att vi har så olika smak ibland, jag är väldigt känslosam och behöver ha "rätt" känsla i ett rum speciellt i ett sovrum. så vi la ner det dä'r och bestämde oss för att bo in oss å känna efter vad vi vill ha. nu äntligen har vi lyckats bestämma oss å slutade med att jag valde font ocvh färg i sovrummet och min sambo valde font i kontoret. kommer bli kanon.
så nu har jag flyttat in i det minsta rummet så 3 rum med möbler och saker står i ett litet rum, + att jag ska sova där, sambon får sova på soffan, inget som han har nått emot.
först var jag skeptisk hur ska detta funka, som jag nämnde så behöver jag rätt känsla och ska kännas bra men när allt va på plats å hela rummet ser ut som en skrubb så blev de rätt mysigt till slut.
massa kuddar å en bra bok så kröp ja upp i sängen och kura ihop mig. ja sen kallade teet på mig så lämna boken där uppe bland allt annat.

dax för mig å krypa in i mitt lilla krypin där uppe.

nattinatt
/Trixi

te njutning

jag har nämnt de förr å tål att nämnas igen, mitt absoluta favote är violte. det är sååå gott.
mums!!!
jag har njutit av en å halv kopp (stora koppar) ikväll medans jag kollat tv å småvirkat lite.
finns nog inget goare än en kopp varmt gott te när man är frusen.. ja å varma raggsockar med så klart.
=) jag har tagit några bilder på mitt te å kopp å sil osv.



visst är burken fin =) ett loppisfynd och såna finns å köpa i olika te affärer har jag sett i andra städer. jag gillar verkligen å förvara mitt te i såna fina burkar. så jag brukar kolla efter burkar på loppisar. ibland kanv man hitta ett guldkorn, som denna.


nu är mitt violte slut. men vilken tur att jag köpte ett till hekto vilte när jag va på torget sist =)


lördag 17 november 2012

Tystnad å julklappstillverkning

Just nu är de rätt tyst här på bloggen är ute på trevligheter kommer precis från relax nu, inte helt fel.
Annars så virkar ja på mina julklappar så fort ja får en tid över. Tänkte rikta in december på att visaå tipsa om julgrejer. Eftersom inte så många jag känner följer bloggen så kommer jag visa upp julklapparna innan jul. Kommer dock inte avslöja vem som ska få vad :)
Känns som hösten var en period då jag hade många bollar i luften å massa jag ville göra å nu när vintern börjar komma så börjar jag att avsluta å komma till slutetappen av mina projekt. Känns skönt men oxå lite vemodigt att bli klar me döskallefilten. Har ju virkat på en döskalleruta nästan varje busstur till å från jobbet hela hösten nu. 2 rutor kvar å sen kanten :)

Nu ska vi fixa oss i ordning å sen gå på whiskeymässan :)

/Trixi

torsdag 15 november 2012

läs-lust

haha ni som läst boken förstår de komiska i min överskrift haha..
jag har bara kommit till kapitel 14 men räcker å tipsa om boken..
ärligt talat så är jag inte för såna extrema rollgrejer i sängen som boken beskriver å har inte kommit till det extrema som säkert kommer komma men jag gillar ändå boken å den är fängslande.. tog ett bad idag med boken i handen, 1 å halv timma senare klev jag upp å va rätt så skrynklig haha.
man glömmer tid å rum å såna böcker rekomenderar jag.
se ska man väl inte va pryd om man ska läsa boken..
ni som läst den vet vilken jag kommer rekommendera nu hahah..

japp ni hade rätt.. femtio nyanser av honom.


mitt problem är å hitta tiden då man har tid att fängslas upp av boken.. det är ingen bok man kan läsa en halvtimma då å en halvtimma då. man måste ha 2-3 h minst framför sig.. å en sen kväll rekomenderar jag inte.. första gången jag bara skulle titta i boken va kl halv 12.. vid kl 3 hade jag tittat färdigt.. ups!


/Trixi

onsdag 14 november 2012

varma (köpta) vantar

jag hade önskat att jag slapp skriva (köpta) i överskriften men tyvärr är jag inte där än.
raggsockar borde kanske ha skrämt mig mer än vantar men vet intwe vad de beror på att vantar skrämmer mer. kanske för att man ser vantarna lätt å raggsockarna kan man dölja mer.
sen har jag ett vantprojekt som jag vill göra.. har skrivit om det för några månader sen om kärleksvanten.. men jag är ionte där än. förhoppningsvis nästa höst =)
iaf så vill jag visa upp mina köpta vantar.. hitta dom på netto för en billig peng så slog till.. varför gå å vänta kanske 2 år innan jag själv kan göra såna då kjan ja lika gärna ha köpta så länge + att dessa va fleesade så är redigt varma å goa.. har dom på jobbet å mkt nöjd.. nästan fööör varma än haha.. men snart är kalla vintern här.
brrrr.
 
Grått är så fint.. ja vet inte vad de är men grått är mitt nya svarta.. köper ja ny kofta är den grå, ja har en hel del koftor i olika gråa nyanser.. tror de är så att grått funkar med allt.. beroende på vilken färg man är sugen på så lyfter grått upp färgklicken å gör den färgig.. haha se på färgerna på trådaerna på skaftet.. känmns dom inte mer intensiva än på en vit? ja tycker de.
dom fanns i vitt å svart med men grått va självklara färgvalet.
det som förstör dessa är märket på som jag håller för med tummen. kanske ska sprätta bort de..
 
nån gång i framtiden ska ja bli så här bra =)
då ska jag inte behöva köpa!!
 
 
/Trixi


tisdag 13 november 2012

symöte: varma fulraggisar

nu är jag klar med mina allra första raggsockar.
Och med tanke på att det är mina allra första raggsockar...
så får nu ha överseende med hur dom ser ut... haha de ser faktiskt himla kul ut med sina fel här å där
men jag väljer å visa upp dom iaf för att visa att jag vågade!!
vågade testa nått som jag igentligen inte var helt redo för, å inte hade kunskap för men jag hade ett sug att testa å min envishet gjorde att det blev ett par sockar till slut.
jag fynda ett raggsocksgarn på netto å eftersom jag ville göra pippisockar så tänkte jag testas mig fram.
strumpa 1 (höger foten) blev gles på flera ställen, tån tror jag hamna lite fel när jag skulle sy ihop den tror jag haha men hälen blev kanon, min allra första häl. trotts sin gleshet å lite maskor som hamnat på fel håll här å där så satt den iaf jättebra på foten.
strumpa 2 (alltså vänster fot) blev mkt bättre, träning ger färdighet, men.... å nu kommer jag till det är men,et. hälen blev skitkonstig. haha.. jag tror att det står fel i beskrivningen för med första strumpan så förstod jag inte redigt så jag virkade ihop maskor när det enligt beskrivningen stod att manc skulle plocka upp omtaget å sen sticka ihop. Så andra strumpan förstod jag å gjorde så, men det blev helknas för den blev gigantisk. haha jag sydde ihop lite på sidorna av hälen så nu sitter den bra runt foten.. haha...
Eftersom jag har läst lite varstans att från tån å upp är lättare så letade jag reda på en sån beskrivning med bildvisning. tror att jag ska göra en enklare variant av den nästa gång. för fler kommer de bli men då ska jag göra enklare modeller å träna upp mig innan jag går på svårare.
men otroligt varma å goa är dom, sitter med dom på nu å på kalla golv är de perfekta.



pippimönstret gjorde jag med blått å lila ist för de traditionella färgerna.
 
 
Dags å kika in på symötet hos husmorsskolan och se alla andra fina skapelser.
 
 
 
Ha en go kväll!!
/Trixi

måndag 12 november 2012

massa garn!!

i fredags var jag i en garnaffär här i habo som jag visste hade lite rea. eftersom jag var där tidigare å köpte lite garn till min senaste snuttis där s¨å ville jag ha mer.
Det är ett underbart garn som passar perfekt till snuttis. lite tjockare men ändå mjukt å gott.
Det heter marks & kattens VIVA.. i vanliga fall sålde hon et för 34 kr nystanet men eftersom det ska sluta säljas så sålde hon ut det för 15 kr st. åhhhh om jag hae haft ekonomin så hade jag köpt hela lagret.
ist blev det 26 nystan. två i varje färg så nu kan jag göra sicksacksfiltat å fler snuttisar =)

Jag har inte koll på hur mkt garn som kommer gå åt men hoppas får ut 2 babisfiltar å nån eller några snuttisar. 26 nystan för 390 kr. min döskallefilt vågar ja inte räkna på den är äver 500 iaf i garnkostnad. Men helt klart värt det för den är så orginel å såg mkt jag, å ingen anmnan kommer ha en sån å ja kommer använda en massa när jag sitter å småfryser om kvällarna =)
jag har inte mkt kvar på den så den kommer inom kort upp här på bloggen.


nu ska jag börja med första julklappen.. jag vet att det är sent 5 v kvar innan jul men jag har tvingat mig sj satt bli klar med annat först som jag hållt på med.

ha en go kväll..
/Trixi

lördag 10 november 2012

Mitt i allt

ibland känns de som man är mitt i allt.. om man nu tänker handarbete så känns de som man är mitt i alla projekt å ser inget slut än, igentligen har ja inte mkt kvar på 2 av projekten (av 3) så igentligen är jag snart klar men känns änå som mitt i. man ska städa å har börjat men ingen ork att slutföra, mitt i städningen. man ska så mkt hela tiden å så mkt man vill göra som man hela tiden får skjuta på för att alla måsten måste gå först men de är så tråkiga så jag drar ut på de ist.
så vad gör man? fastna framför en film å virkar å dammsugarn står framme reo att arbeta men jag är inte redo för annat än min döskallefilt just nu. inne på 3.e sista rutan..
vardagen som måste gå runt blir ibland lidande för att man har så mkt kul man vill göra å även det mister man glädjen över för att man inte kan unna sig den glädjen.
å sen har ja så många gosiga garn i skåpet som bara väntar på mig. jag väntar lika mkt jag men har så mkt jag måste göra innan.

ja lite film till å lite virkning till.. sen ska ja ut å gå en sväng så har ja kanske lust å¨städa klart ikväll =P eller i morgon hihi...

sega jag..

/Trixi

fredag 9 november 2012

kroppsmått, fotstorlek och skostorlek

när man virkar eller stickar kläder till barn så är stl alltid ett bekymmer, ska den passa? hur stor ska jag göra, hur stora förrer har en 1åring osv. här är en tabell som jag kopierat från denna länk.
KroppslängdFotstorlekSkostorlek
68-74 cm9-11 cm17-18
80-86 cm11-13 cm19-21
92-98 cm13-15 cm22-24
104-116 cm15-17 cm25-27
122 cm17-19 cm28-30
128-134 cm19-21 cm31-33
140-152 cm21-23 cm34-36
158-164 cm23-25 cm37-39
Lyfter
den kan hjälpa en så man har lite koll iaf men jag har lärt mig att man inte kan lite på "normal" mått utan det bästa är att fråga mamman eller få nån att mäta.

för att räkna ut din storlek i amerikans mått eller engelskt mått så kolla denna tabell på samma sida:
http://www.barnstorlekar.se/skostorlek/konvertera-skostorlekar/



/Trixi
 

torr och sprucket

Jag tror sprucket är typiskt smålänskt haha men de är de som är charmen i min blogg (hoppas ja att ni oxå tycker) att ja skriver som ja pratar. jag är lat så orkar sällan rätta stavfel å formulera mig "bra" så är det nått oklart är de bara å fråga. =)
 
idag ska jag tipsa och dissa samma produkt. jag har en gratisblogg och ger inte reklam men ibland väljer jag att ta upp vissa produkter som jag gillar eller inte gillar. detta är just en sån.. jag både gillar å inte gillar den haha..
 
min diss är att den smakar HEMSKT!!! den är lite för kladdig för min smak oxå.
sen de som jag gillar är formen och sättet att använda den på. Den är sne där man för mot läpparna så den lämnar lagom mkt och bara på läpparna å inte runt hela munnen.
mina läppar är skrukna å jättetorra och denna kräm gör dom mjuka efter bara nån gång så efter 2-3 gånger har man fina läppar igen. så kanske stå ut me äcklig smak å få fina läppar.
andra läppsyler får man ju hålla på med hela tiden.
 
 
Ja lite tips å diss ibland.
 
/Trixi

torsdag 8 november 2012

Juligt

Idag har första julkänslan kommit, ja sjöng julsånger me barnen på jobbet å ja fönstershoppade å kollade in massa fint ( tänk om man hade massa penger å kunde köpa precis vad man ville) men är väl lite de som är grejen att man uppskattar sakerna mer om man fått jobba för att ha råd med det man vill ha.

I år tänkte jag virka lite eget pyssel. Små luvnissar kanske.
Jag ska iaf börja göra en tomtedekoration å ge bort i julklapp. :)
Men först göra klart lite ligfande projekt. En sak eller två i taget! :)

Ha en go natt.
/Trixi

onsdag 7 november 2012

sömlösa tips

 
I boken som jag lånat på bilbblan som jag skrev om härrondan så fanns det lite tips oxå..
här kommer lite sömlösa tips.
 

 
Boken heter Sticka smått!
 
/Trixi

tisdag 6 november 2012

Symöte: snutten seren froggy

idag hade jag tänkt visa på allra första raggsockar som jag skulle göra under resan till och från sthlm. 4,5 h upp hinner man en hel del på. problemet var att jag hann men hade inget garn med mig så när garnet jag hade tog slut var i princip första sóckan klar och nästs kunde jag inte börja med =( så får hålla på med den nu i veckan.
ist hann jag göra klart snuttefilt nr 2.

Den är döpt till snutten seren froggy



 Jag ville visa strumporna idag så jag skulle få mer tid över till å fota snutten å hinna skriva ner mönstret på huvudet men det fick bli ändrade planer.
mönstret på själva fyrkanten kan ni läsa här: Snutten seren

ni får hålla till godo med dåliga mobilbilder så länge. när jag tatt mig tid å skriva ner huvudet så kommer jag lägga ut det här på bloggen.

Jag är så nöjd med dessa snuttisar att jag vill behålla dom själv =) men finns tid å göra fler i framtiden. men så länge får jag göra snuttisar till de vänner å bekanta som får barn i min omgivning =) min kollegas lilla dotter ska få denna froggy. därav den lila rosetten till en liten tjej. åhhh vilken figur som det blir näst.... hum får fundera lite..

annars har jag några projekt på sluttampen nu, tex döskallefilten kommer inom kort, inte många rutor kvar nu =) å sockarna blir troligen klart innan nästa tisdagsmöte. sen ska jag börja med lite julklappar så min sicksackduk får vila lite till. Den är ändå mer en vår å sommarduk så kommer bli perfekt till våren. åhh va jag längtar till värmen igen, visst hösten har sin charm med ggoa soffkvällar i en varm go filt å favoteet å en stickning. på hösten får jag sån sticklust.
vintern, hum ja julen kan va lite mysig ett kort tag å sen kommer januari å feburari gråa kalla trista brrrrr... tur man har sånt kul intresse så man kan sticka sig igenom de kalla grå dagarna så de rusar fram å snart kan jag ligga i solen igen =)

nä nu kallnar teet.. ska kolla in till er alla oxå medans jag avnjuter mitt violte =)
symötedax


/Trixi


måndag 5 november 2012

babylen

för några veckor sedan var jag i gbg med tjejligan. vi var på galenskaparna, åt trerätters, bodde på hotell, åt lyxfrukost (ja den hette så) och shoppade lite.
då köpte jag en skrubb till kroppen som hon i affären tipsade om, hon sa att hon använde den å har blivit babylen. Jaja tänkte jag e säger vad som för att sälja men jag behövde en skrubb och gillade doften och känslan på skrubben.
Jag har problem med kvissor på överarmarna eller det är inget problem men jag har alltid haft det, efter att ha använt srubbenv två gånger var armarna betydligt mkt finare och redan efter en gång kändes huden lenare. WOW!! nu har jag inte använt en på 2 veckor ewller nått å kvisslorna är tillbaka, så gäller å använda den om man ska ha fina armar. Det negativa som jag tycker är att den inte känns som en skrubb, man måste va torr när man smörjer in annars är det svårt att få till själva skrubbandet å den är nästan mild i skrubbandet, jag gillar när det nästan rivs som ståludd haha.. men då de känns att det funkar å man skrubbar ordentligt. men denna gör huden så len så de gör inget att skrubbandet är milt.

så här ser den ut.


ren vardagslyx i höstrusket..


/Trixi

söndag 4 november 2012

Sticka smått

åhhhh jag har verkligen INTE tid med fler projekt nu men har hittat en supersöt bok med fina kläder till barn. Jag lånade den på bibblan härrondan och sitter å beundrar alla vackra bilder i boken.
Boken heter "Sticka smått" och  är skriven av Paula Hammerskog och Eva Wincent.
så här ser boken ut.
 Det är som sagt helt underbara bilder i boken, jag som har ett stort fotointresse kollar nästan mer på fotona å hur de är tagna å alla bedårande små bäbisar som förgyller bilderna. =) sen verkar e va lättförståliga mönster med. tur man får ha boken en månad sp kanske man hinner göra nått fint ur boken. eller kanske köpa hem den å kunna göra massa fint i framtiden med. =)
kolla här vilken söt going:
 
å denna bil är så underbar synd att min bild inte speglar så bra bilden i boken.

 
Detta är oxå en väldigt fin bild, iscensatt dock men fin ändå =)

 
Ett litet boktips till er så här på söndagskvällen. Å nu ska ja länga mig å börja läsa en bok som jag lånat av en kompis som hon har tipsat om. %0 nyanser av honom heter den å den ska tysligen va väldigt fängslande haha, hon tyckte jag skulle ha högläsning för min sambo hahaha... återkommer å berättar vad jag tyckte, gillar ju tantsnusk böcker så kommer säkert gilla denna =P
 
 
/Trixi

En kvinnas tårar

Jag läste en fantastisk dikt på face innan idag som berörde mig å fick mig å må bra.
Den är skriven av en okänd.


En liten pojke frågade sin mor:
-varför gråter du?
-eftersom jag är en kvinna, svarade hon.
- jag förstår inte svarade han.
Hans mamma kramade bara honom och sa:
- och det kommer du aldrig göra.
- alla kvinnor gråter utan anledning var allt hans pappa kunde säga.

Den lilla pojken växte upp och blev en man men undrade fortfarande varför kvinnor gråter utan anledning. 

Till slut så frågade han 'gubben där uppe' 
-Gud varför gråter kvinnor så lätt?
Gud svarade:
- När jag gjorde kvinnan så var hon tvungen att vara speciell. Jag gjorde hennes skuldror starka nog att bära tyngden av världen, men ändå mjuka nog att ge tröst.
Jag gav henne en inre styrka att uthärda förlossningar och de förlustar av de barn i henne som aldrig blev födda. Jag gav henne 
en hårdhet som tillåter henne att fortsätta 
kämpa när de andra vill ge upp, och ta hand 
om sin familj fenom sjukdom och sorg. Jag gav
 henne känslighet nog att älska sina barn under alla omständigheter, även när hennes barn har 
sårat henne mycket illa. Jag gav henne styrka 
att bära sin man genom hans fel, och jag 
formade henne från hans revben för att skydda 
hans hjärta. 

Jag gav henne vishet att veta att en god man skadar aldrig sin kvinna, men att han ibland testar hennes styrka och beslutsamhet att stå brevid honom. Och till sist gav jag henne tårar att kasta. Detta är tårar speciellt avsett för 
henne, och hon kan använda dom när hällst hon känner att hon har behov för det.
För ser du: Det vackra med en kvinna är inte kläderna hon bär, inte häller den kropp hon har eller hur hon har sitt hår. Det vackra med en kvinna måste ses i hennes ögon, eftersom det är dörren till hennes hjärts- platsen där kärleken bor.

 
 
 

/Trixi


 




torsdag 1 november 2012

happy halloween

Halloween är våran högtid =) vi träffades på en halloweenfest å utan å veta hur vi såg ut börja vi lära känna varann å få intresse för varann. De va först dagen efter som vi såg varann första gången :)
Det var 6 nov så några dar kvar men jag vill passa på å önska en trevlig halloween å en skön alla helgons dag.


Ikväll ska ja på mitt andra stickcafe :)

/Trixi