En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 25 juni 2013

Symöte: Afrikansk blom börs

ni som är med på Härmapan har redan sett denna men vill visa upp för er andra oxå..
Det är en liten börs, miniväska, pampong fodral eller vad man nu känner för att använda den som =)


Jag använde mig av restgarner och tog de tjockaste jag hittade för att den skulle bli lite större. det oranga är ullgarn, det svarta tror jag är bomull och det vita akryl. såg igår en som hade sytt i en dragkedja i sin.. jättesmart ju så inget trillar ur.. en annan hade fodrat sin men jag valde att bara ha en knapp.
inspirationen fick jag från facebook där en hade gjort en lite mindre börs.

jag funderar på att ge bort denna till min kollega i sommargåva men vet inte vad jag ska fylla den med.. har ni nått förslag? hon är 55år så tamponger skulle kanske inte uppskattas haha...


mer inspiration som vanligt på husmorsskolan!!!


/Trixi

måndag 24 juni 2013

Testvirkning

Som ni vet har jag tappat lite virklust och min fantomensjal med eget mönster har lagts på hyllan.
För nån vecka sen fick jag en kommentar från sunna där hon erbjöd sin hjälp som teststickare.
Tack vare det fick jag tummen ur att renskriva mönstret och mailade det igår till henne.
Ska bli så spännande att se hennes sjal sen :)
nu gäller det bara för mig att virka på oxå så jag blir klar :)
Mönster kommer under sommar/tidig höst :)



/Trixi

tisdag 18 juni 2013

Symöte: Min hjärtkofta

nu är jag äntligen klar med min kofta.. är så nöjd att jag lyckas göra stora projekt nu och få stickningen rättså jämn =) blev himla nöjd trots att den inte blev redigt så som jag tänkt från början..
mönstret, eller mönstren får jag väl säga eftersom jag satt ihop 3 olika mönster men grundmönstret är
clarafalks uppifran-och-ner-troja Alex!!
Jag hittade det mönstret i höstas och tycker det ser rätt enkelt och fint ut.. ett bra första mönster kanske.. så i våras hittade jag ett garn på rea och när ett garn kostar 12 kr nystanet så måste man slå till.. mer än 50 % ju... hihi men detta garn som heter Lima från drops var för tjockt för att göra en tröja av (enligt mitt tycke och smak) så jag valde att följa mönstret men sticka fram och tillbaka på rundsticka ist för att sticka runt.. så stickade slätstickning. jag ville ha med nånting som gjorde koftan lite mer "varm" och händelsefull så valde att lägga in en rand med hjärtan med mönster från pickles hjärttröja. som ni oxå kan hitta på raverly i-3-me-sweater.
Jag tog deras diagram men gjorde bara en rad. Eftersom jag tänkte använda tryckknappar så började jag längre in med hjärtanen på ena sidan, nått som jag ångrar nu eftersom planerna för knäppningen ändrades mot slutet. jag fick några norska klämmor från svärmor och de blir en snygg detalj.
Sen är jag lite osäker på om jag ska ha en till spänne eller om det räcker med de 4 som jag fick.. kan få fler om jag behöver sa hon.
jag är nöjd med koftan men den blev lite för tight vid armhålen och det gör att halsringningen glider ner och gör att axlarna blir bara.. det är snyggt men passar inte till alla kläder.
Den är lite för varm för att ha på sig just nu så den får ligga till sig lite i garderoben och när höstvindarna kommer så åker den på.. kommer säkert anv den en del i höst =)


fler symötesinlägg hittar ni hos husmorsskolan

/Trixi


måndag 17 juni 2013

Härmapan härmar från facebook

idag i härmapan härmar jag en bild som jag såg på facebook.. och eftersom jag har snöat in på afrikanska blommor nu så passade jag på att göra en liten börs..
Jag tänkte att man kan ju virka i ett band så kan man anv den som en liten väska till en liten kanske..
Jag har inte bestämt än vad jag ska använda den till så har inte fodrat den.. kanske en tarpong-fodral eller till hårsnoddar.. eller fodra och ha till småsaker..
eftersom jag inte härmat från en blogg så lägger jag upp en bild på min inspirationkälla ist.

Tack Erika Maria för din ide´som jag härmat. 
Tror det var "mönsterarkivet" eller "virka mera" gruppen på face som jag fann denna fina börs.

här kommer bilder på min =) jag valde att ta tjockt garn för att den skulle bli större och den får plats i handen iaf men tycker det blev en bra storlek. =)


fler härmapor hittar ni Hos: sveaspunkt!!!


/Trixi

söndag 16 juni 2013

insnöad

näpp det snöar inte i småland..
Men däremot har jag snöat in på afrikanska blommor just nu.. i onsdags gjorde jag klart stickdelen på min kofta och i tors fäste jag trådar och påbörjade ett nytt projekt.
Jag har gått å suktat över lollo-the-african-flower-bear under våren och sen kom happy hippo. tyvärr fanns bara beskrivningarna på engelska så rätt kört för mig eftersom jag är kass på engelska, är rätt dålig på att följa mönster på svenska med även om jag förstår de svenska mönstren =P

på senaste picknicken satt en av tjejerna och gjorde blommor och då blev ja så sugen så när min kofta va klar kände jag att jag kunde starta upp med lite blommor =)

här är bild på de första två jag gjorde.. mina allra första afrikanska blommor =)

lite 70 tal över färgerna =)



/Trixi

tisdag 11 juni 2013

Inget symöte

Tro det eller ej men inget symöte för mig idag. Varför?
Jo för att det står still med kreaktiviteten just nu, jag får till nått varv då å då på mina stora el halvstora projekt mer blir det inte. Så har inget att visa idag.
Däremot fick ja en del gjort på min kofta i helgen när vi va i stugan. Så ena armen klar och andra påbörjad. Heja heja!
Försöker få lite gjort på babyfilten till min kompis har bara en månad på mig och utan virk å stick-lust går det sakta!
Får se om man hinner klart med nått till nästa vecka.

Ha en go tisdag!
/Trixi

tisdag 4 juni 2013

Symöte: Min döskallesjal

jag är ingen sjalmänniska men tycker sjalar är fina.. däremot slänger ja gärna en palestinasjal runt halsen innan jag går ut. sen har jag en kroppssjal kan man nog kalla den som jag älskar, köpte den i höstas å hela vintern bodde jag i den eftersom jag är rätt frusen av mig vintertid. den slänger man över axlarna som en sjal men den går långt ner på benen både fram och bak och man kan sno den runt kroppen på olika sätt antingen med skärp eller knyt eller slänga över axeln. helt underbar. hade jag haft tålamodet hade jag stickat fler såna till mig för den ser inte svår ut att göra =)

sen när döskallesjalen (som jag visat er i ett tisdigare inlägg) kom så kunde jag inte låta bli att göra en egen eftersom jag älskar döskallar.
men jag vart inte nöjd med skallarnas form och valde att göra om mönstret till ett eget, och jag är supernöjd med den sjalen.
jag håller på med en till nu och testar mönstret och funderar på om ja ska ändra lite till eller inte..
känner att jag vill jobba med detta mönstret eftersom ja vart så nöjd med de. sjalen är uppbyggd på samma tanke som med döskallesjalen att skallarna sitter i "trådar" men jag har färre skallar så de blir mer tydliga samt att det inte blir så hålig sjal.
Jag har gjort den i baby merino så den är rätt tjock å varm å go.
förr garnet som var blend bamboo rekomenderar jag inte till sjalar (det vet ni säkert redan men jag ör nybörjare på sjalar hihi) den är för glidig och jag måste ha ett spänne för att den inte ska glida av mig. däremot denna som jag visar upp idag är perfekt..
jag sålde den till min kollega och var väääääldigt nära att jag behöll den själv. men eftersom jag hade köpet samma garn till en sjal till mig så satte jag direkt i gång med min egen. har tyvärr hamnat lite i en svacka nu så går trögt på handarbetsfronten. får se om den kommit igång så man har nått att visa upp nästa vecka =)

min sjal får jag väl kalla fantomensjalen för att hålla reda på de olika sjalarna =) fantomenfilt, fantomensjal... jaja jag vet, men man kan inget annat än älska fantomen... vi har tom en fantomentidning på dasset i stugan =)




Denna mörklila färgen är väldigt fin som jag valde åt min kollega men min egen blir i mörkgrått med vit kant.. känner på mig att jag kommer vilja ha en i färg sen med =)


Fler inlägg till symötet hittar ni hos Husmorsskolan


/Trixi

lördag 1 juni 2013

Härmapan härmar scarfväskan

Under husmorsskolans symöte i tisdag tog ja del av ett fiffigt inlägg. Det var en som hade gjort en väska av en scarf. Knut knut knut å klar i princip.
Jag var bara tvungen att testa :)
Det var super-enkelt och man fick plats med en pocketbok i en snusnäsduks-scarf, alltså en liten skarf. man kan säkert köpa ett större tyg och göra en stor väska på detta enkla sätt. eller om man har en stor scarf så kan man använda den som väska på dagen och när kvällen kommer så knyter man upp och drar scarfen runt sig =)

Mönstret med bildbeskrivning hittar ni här:
http://aterbrukavasali.blogspot.se/2013/05/handvaska-av-en-scarf.html?m=1

Min variant: 





Fler härmapor hittar ni hos svea HÄR!


ha en avkopplande skön helg!! /Trixi