En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 27 augusti 2013

Symöte: Ruggiga höstvantar

mina första stora vantar klara!!!!
blev faktiskt himla nöjd och de var inte alls svårt att göra vantar som jag trott.
nu när jag vet det kommer det säkert bli fler par =)



Jag har anv ett mönster från ravelry.. vantar-tessa (klicka)
vanten är moss-stickad och det var första gången jag testa moss-stickning med.. kul att testa å lära sog nya tekniker även om moss inte va särskilt avancerat =)

nu har jag påbörjat ett par raggsockar..
mitt stickande har gått in i höstens tecken nu men jag vill hålla kvar sommaren å värmen så länge de går.. fast hösten är mysig på sitt sätt med me´kt stickande te å mys i soffan =)


fler inlägg hittar ni hos husmorsskolans symöte!!


ha en go stickkväll!!
/Trixi


torsdag 22 augusti 2013

Upprepning

Det som är kul med stickning är att man hela tiden utvecklas å blir bättre. Det gör att man hela tiden testar sig fram, söker nya utmaningar å utvecklar mig själv å min stickteknik.
En grej som slog mig i gårkväll var hur mkt jag utvecklats i teknik å tanke på bara 8 månader. I början av året hade jag precis lyckats få ihop en babykofta även att den blev sådär å inte så snygg så va jag iaf nöjd. Jag hade lyckats göra en tröja.
Sen började man sikta högre å ville göra till mig å påbörjade en liten bolero i ett garn ja hade hemma. Garnet räkte inte å fanns inte kvar så blev stop där. Så jag tog mina julklappsgarner å gjorde en i samma mönster. Bara det att min blev jättestor men då va ja nöjd hade ju lyckats :)
Sen blev det en stortröja som ja använder rätt mkt å nu i början av sommaren blev min hjärtkofta färdig. Jag blir bättre å bättre men har en bra bit kvar.
Nu till insikten: innan behöll jag å gjorde klart även att det va lite småfel överallt men det vill jag inte längre. Hittade garn till första försöket på boleron å igår tog jag upp den igen 8 månader senare å gjorde några varv å sen virkade jag ihop armar å testade den på för å se hur mkt till som behövdes.
Upptäckte att jag försökt fånga upp en tappad maska å virkT upp den helt fel så det syntes å den va lite ojämnt stickad på vissa ställen, anv stora stickor tror det är st 12 så ojämnheter syns rätt bra.
Jag vill inte göra klart den koftan för idag skulle inte jag bli nöjd. Då hade jag blitt det men inte idag.
Så blir att repa upp och fundera på om det blir nya mössor å vantar i det varma garnet ist. Fundera på en stortröja som blir varm å mysig men har bara 6 nystan så kommer nog inte räcka.

Får se :)

/Trixi

tisdag 20 augusti 2013

Symöte: Barbie klänning

Ända sen jag hittade en sida full med fina barbiekläder har ja vart sugen på att göra lite men inte haft nån modell. Sidan heter stickatillbarbie tror ja å innehåller massa kläder, en del i moderna kläder å modeller som finns till vuxna.
Eftersom jag behärskar virknålen mer så valde jag att improvisera fram lite förstinnan jag tar mig ann stickorna. Sen hade ja inget garn som passade redigt heller.
Så mormorrute-linnet blev lite tjockt :) lite rester som ja testat mig fram med.
Eftersom det är svårt att klä barbie så fick jag lämna linnet öppet i kanten och knyta med ett sidenband. kanske inte så snyggt med en stor rosett men funkar.. testar mig fram och har inget litet kardborre eller tryckknapp så fick ta det jag har hemma..


i klänningen har jag virkat in pärlor runt midjan samt längst kanten längst upp.. blev rätt nöjd med klänningen..
nästa gång ska ja nog våga mig på att sticka oxå =P

jag har en del färdigt hemma som väntar på att få komma till mottagare eller att fotograferas så lite mer nytt kommer här framöver, tills dess gör jag lite minigrejer och visar upp samt stickar på för fullt för å bli klar med sjal å vantar som är på stickorna just nu..


fler inlägg hittar ni hos husmorsskolan!!!


/Trixi

lördag 17 augusti 2013

Isstickad häl

Har nu hittat en länk som gör att jag kan slänga min skräck för misslyckade raggsockar i väggen.
Förra årets försök blev några älgliknande icke formbara varianter av raggsockan :p
Men med detta tips ska ja göra mysiga strumpor till hösten :)
Efter att vantarna är klara såklart!

Klicka här för att se mönstret!

Undra vilket garn ja ska ta, har ju några raggsocksgarn över men kanske roligare med ett flerfärgat garn. Kanske får gå på garnjakt igen :)


/Trixi

torsdag 15 augusti 2013

engelska mönster

jag är väldigt skeptisk ibland över saker som jag inte kan som tex så är jag väldigt dålig på engelska å det gör att jag är väldigt skeptisk till att ens försöka lära mig att handarbeta på engelska.. Det är så lätt bara man lär in de nya förkortningarna säger alla men jag är skeptisk...
å nu väntar ni er ett MEN.......
MEN det får ni inte =P jag är fortfarande väldigt skeptisk till att jag kommer kunna virka på engelska..
däremot så fick jag ett tips på face där Sanna har lagt upp ett häfte om att lära sig virka engelska mönster och det har jag nu skrivit ut. Jag är fortfarande skeptisk!!!

men iaf så vill jag tipsa er som vill, eller inte vill lära er hihi så kan ni oxå skriva ut å kanske lyckas om ni är lite mindre skeptiska mot att lära nya grejer...
anledningen att jag skrev ut denna är att jag har sett sååååååååå mkt fint som är på engelska så jag borde kanske försöka lära mig.. men jag är skeptisk!! =)

Klicka in här så kommer ni till häftet att ladda hem!!



/Trixi

tisdag 13 augusti 2013

Symöte: Empatidocka

Jag har gjort en liten empatidocka som jag ska använda på jobbet. Min tanke är att diskutera olika vardagliga händelser som gör att man kan känna sig lessen eller arg.
De minsta som inte kan sätta ord på sina känslor kanske kan visa med dockan hur de känner sig.
På ena sidan är dockan arg och på andra sidan är dockan glad.



kroppen och huvudet är stoppade men inte armar och ben så de går röra på. liten näsa och öron samt ögon är broderade.

tänkte göra en kille oxå men får se när det blir av.. =)


hoppas ni alla haft en fantastisk sommar, det har jag iaf haft =) å nu är man tillbaka i vardagen igen...
fler inlägg i dagens symöte hittar ni hos husmorsskolan


/Trixi

fredag 9 augusti 2013

höstvantar pågång

nu under sommaren, i stugan, var det en tjej som stickade underbart fina vantar... jag blev så inspirerad av henne och dom fina vantarna att jag blev sugen på å göra egna...
det dröjde bara en vecka å i onsdags var jag i garnaffären å klämde å hittade en fint garn med de ruggiga färger jag var ute efter... ville ha ett par ruggiga höstvantar å nu är dom igång..

sökte lite på ravelry å fann ett par med den ruggiga känslan som jag vill åt, själva handen stickas i moss-stickning. Det var första gången jag stickar moss, garnet heter Safrira och är 95% ull och 5 % silke..
De kommer värma gott men inte bli för varma.. perfekt för hösten.. =)


jag längtar absolut inte till hösten men bra å va ute i god tid.. =)
har några få dar semester kvar innan verkligheten kommer ifatt en igen.. haft världens bästa sommar och njutit, kopplat av å är nu så avslappnad å lugn inombords som man ska va.. får leva på denna känslan ett tag nu å klara allt rugg å kyla som kommer framöver...


/Trixi

tisdag 6 augusti 2013

Symöte: Snutten lilla kaninen finen

För ca 2 v sen fick vår granne en liten flicka och jag tar varje tillfälle i akt att göra nått litet sött och eftersom jag lätt tröttnar på att göra samma sak om å om igen så blev det en ny liten snutte... jag inspirerades av en liknande kanin som finns som gratismönster men fattade inte redigt hur ja skulle komma åt den, behövdes inloggning osv så jag tog och insapireradades av den å gjorde en egen variant.
Enm liten söt ljusgrön kaninflicka som mumsar på en morot..
moroten var dock inte mitt påhitt så kan inte ta åt mig äran för den..
En 6 åring föreslog att kaninen skulle ha en morot och det nappade jag genast på å som tur va hade jag med mig orange garn å satte igång =)  tur man packar en stor fullproppad stickpåse full med garner ifall inspirationen skulle falla på som den oxå gjorde.

Bilderna med rosetten visar rätt färg på kaninen.. svårt att få till rätt färg ibland.. rosetten sytter jag fast så att den inte ska glida upp när bäbisen leker med den och den fick bli lila eftersom den nu finns hos en liten tjej.. dom första ljusa bilderna togs när den va nygjord å då visste jag inte könet..
kanske inte syns så väl på bilderna men den är som knuten till händer å längst ner.. kan lägga in blockbilden så ser ni hur den ser ut utsträckt.. tyvärr behöll den inte formen så länge efter blockningen så den fick va som den var.. =)



Kika in hos husmorsskolan!!!!


ha en go tisdag!!
/Trixi

måndag 5 augusti 2013

Liten fingerborg

uppe i stugan kan man göra små upptäckter =P det är tredje året i rad som jag tillbringar där nu å i år fann jag en liten liten liten fingerborg i en låda där det låg lite sygrejer.
åhhhhh va söt.. undrar om det varit till prydnad eller om det är till barn så barnen kunde använda en fingerborg...




Ja vad tror ni??



/Trixi