En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 29 oktober 2013

symöte: Blåbärsmössa

för två veckor sen visade jag upp en tuttmössa. nu har jag gjort en till mössa med samma mönster fast i mörkblått och med grön topp... ser ut som ett litet blåbär..
denna gång följde jag garnvalet eller ett garn som ska va samma struktur som det valda garnet i beskrivningen. denna blev mer stabil och hårdare, tveksam om den blev för hård kanske blir mjukare efter tvätt...
jag ska ha nått mönster på jordgubb och blåbärsmössa nånstans men ville testa att virka efter mönstret..


ja tycker den blev söt iaf =)



kolla in symötet här!!!!


/Trixi

måndag 28 oktober 2013

slö och tom

som jag skrev för ett tag sen så har jag tappat all sug... brukar bli så mellanåt men då kommer den tillbaka efter typ 2 v men denna gång har den inte kommit och nu har det gått 5-6 v.. visst har jag virkat lite men det är nästan för att jag känner att jag bör göra det eftersom jag älskar det.. men suget är borta..
har vart sjuk nu i nästan 2 v å det betyder massa handarbetstid.. men... inget sug fanns så har nästan inte gjort nått..
märkligt!!!

igår och idag har jag börjat lite gran iaf, med smågrejer och gjort klart 3 saker.. en grej väntade på att få en dekoration som jag gjorde klart idag (får ni se nästa vecka på symötet) och så har jag gjort en liten mössa som ja ska visa i morgon.. så kanske kanske är suget på väg tillbaka sakta, i samma takt som jag är på väg tillbaka efter sjukdomen..

man är tom när man inte har nått handarbetssug.. ist har jag läst en massa böcker nu när jag varit hemma och spelat en del kortspel på mobilen.. spindelharpan tror jag den heter och pyramiden.. sånt kan ja bli galen på om jag inte lyckas haha (lyckades med pyramiden idag för första gången whiiii)

jag har letat fram två nystan med ett garn som jag planerar att göra en mössa av.. hittat ett mönster på en virkad snygg mössa, tveksam om den blir så mjuk som ja vill men ska testa iaf.. nystanen ligger framme på soffbordet... får se om lusten kommer ikväll =)


/Trixi

tisdag 22 oktober 2013

Symöte: en till kaninsnuttis

Jag har gjort en till snuttis, denna gången i vitt. Gav bort förra till grannen å tyckte den va för söt så gjort en till och lägger i min spara hög :) en hög som växer :)
Jag har inspirerats av en bild som jag såg en gång men fanns inget sv. mönster så gjorde eget. Och moroten som jag fick som förslag av en 6 åring i somras va ju tvunget att finnas med på denna snuttis med. Se den här!!!

























Jag försökte brodera tänder ist för mun men såg konstigt ut så gav upp den idén. huvudet är stoppat med tyg och den är virkad i 100% bomull.. tvätt och snutt vänlig =)


För fler symötesinlägg kolla in Dagens symöte på husmorsskolan!!



/Trixi

tisdag 15 oktober 2013

Symöte: Tutt-mössa

nu börjar det släppa, efter ca 1 månad med noll handarbetsinspiration alls, verkligen ingen lust att ens ta upp stickningen eller virknålen, efter ensamma kvällar framför tv.n och trista bussturer till jobbet så börjar äntligen inspirationen komma krypande tillbaka..

jag har varit sugen på att göra en tutt-mössa sen jag såg den för första gången för ca 1,5 år sen.. ett proekt till framtiden har jag tänkt.. men så i söndags så var dagens mönster 365sakerdukansticka ett mönster på en tuttmössa.. så jag rotade fram två hudfärgade garner ur mina högar och gick ut på en promenad.. jag har upptäckt att jag trivs att virka och promenera samtidigt.. det sätter fram på kreativiteten.
så var början gjord och när ja kom hem kunde ja inte släppa virknålen och igår dagen efter blev den klar.. då virkade jag en del på tråk... bussturen som kändes mindre tråkig igen.. =)

mönstret hittar ni hos heltvanligdag som har en mysig blogg, har inte hunnit kolla in den så mkt än men de kommer jag göra nu när mössan är klar =) jag använde ett tunnare garn och virknål så följde inte mönstret helt utan körde på lite med mönstret som grund (som jag oftast gör) men tänker testa mönstret med ett garn som matchar det garn hon använt för och göra en annan mössa om inspirationen håller i sig..


Bilderna blev rätt mörka och min kisse som jag hade tänkt ha som modell vägrade ha den på sig så fick bli stående bild utan modell.. har ingen bäbis att testa den på än så får återkomma i framtiden med en bild om den passar... tanken är att den ska passa nyfödd.. 


fler inlägg hittar ni hos husmorsskolan!!!!


/Trixi


söndag 13 oktober 2013

Fotoutmaning: skymning

i fredags var jag på en AW med några tjejer och på väg dit fick ja uppleva en underbar skymning och sen när vi satt på restaurang och blickade ut över Vättern så föll en underbar solnedgång. men jag hann ta lite bilder innan jag va framme så här kommer en av dom..
blev väldigt nöjd med den.. igentligen försökte ja få till vågornas brus och hur de slog mot stranden men fick inte till det bra så fick bli denna..

även denna gång hade jag bara med mig mobilkameran.. är aldrig ute med min system längre =/ tappat lite inspirationen till och fota.. men det går ju i vågor så inspirationen kommer nog igen...



va konstigt, bilden blev mkt ljusare när jag la upp den här än när jag såg den i mobilen och i datorn.. så jag såg den var den svart över stranden ända upp till huset som skymtades under trädet..
men,men får duga ändå... fast den va finare när den va mer svart..


fler fotoutmaningar hittar ni HÄR!!!!


trevlig söndag!!!
/Trixi

tisdag 1 oktober 2013

Symöte: Värmande sjal

nu äntligen fick jag tummen ur och fotade min sjal.. fick bli med auto på mobilen och sen försökte jag fixa till ljuset efteråt.. sjalen är mitt sommarprojekt som jag stickade på under semestern på kvällarna i stugan och ibland nere vid sjön eller i båten.. kommer tänkta tillbaka till varma sommardagar när jag värmer mig med den nu i höst.. har redan börjat använda den eftersom det börjar bli redigt kallt om morgnarna nu, frosttider redan =/

sjalen är randad med grå som grund och ränderna är ett flerfärgat garn från netto som heter sockgarn tror ja.. eller strumpgarn.. el liknande.. det är iaf 75%ull i.. det grå kommer från YP och är en blandning av merinoull och alpacka bland annat.. varm och go trotts att den är rätt tunn..
när jag gick in i affären igår var jag tvungen att ta av mig den för det blev för varmt =)

tror måttet blev 170x70 efter blockningen..

mönstret kommer från maja och ni kan hitta den HÄR!!!! och det är sjal nr 2 som jag gjort.. med start i sidan.. jätteenkelt mönster och jag valde att randa: 8 grå varv, 4 färgade varv, 8 grå osv....


fler symötes inlägg hittar ni som vanligt hos husmorsskolan!!


/Trixi