lördag 12 juli 2014

recept rabarbertårta

Vill tipsa om ett recept som jag inte testat men ska. Bara namnet skvallrar om att den är god. 
Mums!



/Trixi

onsdag 9 juli 2014

sock-sug

Förra veckan under en promenad med vagnen vaknade sonen och var hungrig, alltid så när man tror han ska sova å man är ute. Som tur va fanns amningsoteket (biblioteket) i närheten. Blitt några besök på biblioteket nu när hungern slagit till. Iaf så tog ja några böcker ur hyllan å bläddra i medan han mumsade å det skulle jag inte gjort hihi, fick sånt socksug. Nu minns jag inte vad boken hette men föll för denna fina sockan. Vet inte om modellen i sig är skön för man ska sy ihop den under foten. Men fin va den å fina färger. En gladstrumpa. 

Sen fanns det ett mönster på en kofta som såg rätt enkel ut men vet inte om jag skulle passa i den. Den påminner lite om bäbiskoftan jag gör nu å då började jag fundera om man inte kan göra den i vuxenstorlek. Iofs har det tagit evigheter att göra den till stl 3-6mån å hur lång tid skulle det inte ta med en i vuxen stl. Iogs är det stl 5,5 på stickorna på den stora å inte 3 som till baby. Får se :) har ett gArn som kanske skulle passa fast hade tänkt anv den till en cape. Den capen å garnet har luggit å väntat i runt 1,5 år nu. Inte kännt mig tillräckligt duktig men är kanske den ja ska ta tag i ist. 
Eller leta reda på min tröja som hamna på hyllan när magen växte å nu vet jag inte redigt vart den tagit vägen 😳

Hihi måste ju ha ett nytt stickprojekt nu när min lilla kofta till sonen snart är klar. Bara ärmar kvar nu.


/Trixi

måndag 7 juli 2014

Recept kycklingspett med mangodressing

vill tipsa om ett recept som jag MÅSTE göra i sommar, fick smaka den på ica å va grymt gott..
tänkte skriva ner den här i bloggen så kan man alltid hitta den även om receptbladet kommer bort ellerman glömt den hemma när man ska göra den tex i stugan.


Kycklingspett i pita med mango chutneydressing

1 silverlök
1 msk riven färsk ingefära
1 äpple, granny smith
1 dl mango chutney
2 dl gräddfil
svartpeppar
1 kruka koriander

till serveringen: kycklingspett, pitabröd, grönsaker tex spenat och paprika.

Skala lök och ingefära, hacka löken fint.
Blanda lök, ingefära och äpple med mango chutney och gräddfil. smaksätt med peppar.
hacka koriander och lägg i en skål till servering.
Lägg kycklingspett och grönsaker i grillade pitabröd, ringla över dressingen och strö på koriander. 


nu vill jag grilla!!!


/Trixi

tisdag 1 juli 2014

symöte: uggla-rutan

idag visar jag upp en del av ett projekt.. blir inte så mkt tid till att virka men några maskor då å då gör att filten sakta men säkert växer.. fick en del gjort över midsommar när jag va i stugan, jag å lill-killen höll oss undan knotten och satt i sängen stora delar av dagarna.. storstugan renoveras så vi hade bara en liten stuga att vara i där en dubbelsäng som ja å sambon sov i va i samma utrymme som bordet där vi satt å umgicks.. lite mysigt med när killarna spelade monopol å ja satt å ammade å virkade =P

detta är iaf en uggleruta eller två st men den gröna har inte fått ögon än.. velade lite pga att i mönstret hade hon pärlor som ögon å det är så mkt finare men eftersom den ska ligga som överkast i spjälsängen så ville jag inte ha pärlor. fick bli broderade ist å det blev ok.

http://saannisdesign.se/2013/september/owl-granny-square-monster.html

ja ska oxå göra en liten näbb men vet inte hur än.. brodera el virka..
syns inte på bilden men det mörka är mörkblått å hur dom andra rutorna är får ni se en annan dag =)


kolla in husmorsskolan å se vad alla andra sysslar med under regniga sommardagar (det öser ner hos mig just nu) kolla här!!!!


/Trixi