En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 22 april 2014

Symöte: Den rosa Uggleskallran

jag har en granne som ska ha exakt samma datum som mig.. kul, efter att vi fått reda på det har vi börjat umgås lite å hon väntar en flicka och har inrett mkt i sin favofärg rosa. Sen älskar hon ugglor och vad passar inte bättre så än att göra en rosa uggleskallra till lilltjejen när hon tittar ut..
är ju som sagt inte långt kvar nu innan vi våra små vill komma ut och orken som inte funnits där på bra länge lyser fortfarande med sin frånvaro.. svårt å sova och hitta bra sovställningar å ont till å från gör det inte lättare, nu börjar det kännas av att man är gravid.. slut på den där härliga perioden då man gick och njöt och stoltserade med sin stora mage. =) Det jag vill komma fram till är att ett sånt här miniprojekt blir då perfekt att göra för man orkar inte långa stunder. borde vara tvärtom nu när man sitter mer borde man ha orken att virka/sticka mer men lusten är borta. Har mkt tankar och stress i huvudet just nu och det bidrar till att man inte kan koppla av ordentligt.. blir bättre efter denna veckan då ett stort stressmoment förhoppningsvis är avklarat.
vill bara sova och ligga i sängen och känner såna krav att orka mer än vad jag gör.. som tex städningen, har så dåligt samvete att jag inte orkar och sambon som jobbar dag och natt som egen företagare har verkligen inte tiden eller orken han heller. hemmet ligger på mig och jag har ingen ork.
haha värsta klagoinlägget här nu.. förlåt!!!!

åter till det roliga.. har äntligen nått att visa upp på symötet.. har ju uteblivit några gånger och det är inte likt mig..
här kommer ett kollage på min uggla...
som ni ser på ena bilden så sydde jag fast ögonen så det blev lite utstående.. tyckte det blev så sött när dom inte va platta.. näbbens färg hade jag problem med, ville inte blanda in en ny färg och visste inte vilken jag skulle ha.. efter att ha virkat 3 olika föll valet på grön näbb..

mönstret hittar ni hos: sveaspunkt!!!!!
det är andra gången jag gör en uggla efter hennes fina mönster.. så lätt att göra och så fin blir den.. å tänk vilka färgkombinationer man kan välja.. har gjort en i bruna å orangea toner till min bäbis och den kan ni kika på: HÄR!!!


fler inlägg på symötet hittar ni på husmorsskolans blogg!!


ha en go tisdag alla!!!
/Trixi

tisdag 8 april 2014

Symöte: virkad estell-kofta

Jag tänkte kalla koftan äppelkoftan el vårkoftan. Färgerna, i verkligheten, känns väldigt våriga.
Är ett bomullsgarn som jag hittade på netto å det blev ovanligt mjukt som virkat. Annars kan ju virkade bomullsplagg bli lite hårda el så men denna blev supermjuk.
Äppelkofta kanske ni funderar över, äpplen växer ju inte på våren. Min tanke som jag fortfarande inte släppt är att hitta gröna äppelknappar. Jag har surfat runt å inte hittat de perfekta. Måste kolla en knappaffär med :) jag tycker det gröna i koftan påminner om gröna äpplen å då hade de vart perfekt m äppelknappar.
På bilderna har jag lagt dit två blåaktiga knappar, enda som var i rätt stl å lite åt det hållet jag vill ha, men inte hundra nöjd m färgen.
Tror det är tredje koftan i samma mönster som jag gör nu, lättförstårligt å bra mönster som virkas uppifrån och ner. Enda att sy ihop är ärmarna.

mönstret hittar ni hos mestvirkat!!! en mysig blogg så har ni inte kollat in den så gör det!!!

bilderna togs i mörker så blixten förstärker färgerna lite för mkt.. koftan ser mer lila ut än rosa i verkligheten men på bilderna förstärks det rosa.. anv bara 100g garn, hade köpt 200 så igentligen kan jag göra en till.. hihi..
jag kommer avvakta med knapparna lite men ser ändå koftan som klar.. kanske blir en bild till framöver om jag får tag på "rätt" knapp =)


tisdag och symöte hos husmorsskolan!!!


/Trixi

söndag 6 april 2014

mått-tips

ni vet ibland när man har glömt måttbandet och behöver mäta för att det ska bli rätt mått och det känns som man inte kan fortsätta.. tex om man sitter på en buss och åker och man ska öka efter ett viss antal cm och då kan man inte fortsätta för att man råkat glömma måttbandet..
iofs har jag en app i telefonen med mått men vi säger att mobilen är urladdad..
då har jag kommit på ett tips som jag vill dela med mig av..
ett kanontips enligt mig själv för dessa mått är alltid med vart jag än går..

jag mätte mina fingrar.. mitt pekfinger är 7 cm långt och mitt lillfingernagel är exakt 1 cm i sidled..
anledningen att jag mätte i sidled är att den inte växer i sidled så blir alltid samma mått..
så nu har jag en cm mått med mig samt 7 cm och dessa två mått finns inlagda i minnet och kan vara till hjälp om jag nångång hamnar i den situationen igen.. för det har hänt, flera gånger =)


sen finns det fler mått om ni vill ha större, tex underarmens mått, handledens omkrets osv... tänk på att inte använda mått som kan ändra sig som tex magens omkrets och så går man upp eller ner i cm..

/Trixi

tisdag 1 april 2014

Symöte: 1 april, teori och fynd

idag är det 1 april och jag har fortfarande inget att visa upp.. näpp inget aprilskämt tyvärr..
tappat sticklusten så koftan har jag inte stickat en maska på.. däremot fick jag lite virklust så håller på att virka en annan kofta nu å har inte mkt kvar..
en tanke jag har är att jag vill ha gröna äppelknappar till den och har inte sett några sånna, har iofs inte kollat runt så mkt än heller.. men jag hoppas jag hittar sånna som jag ser i huvet.. skulle bli pricken över i på den koftan tror jag.

detta symöte kommer jag visa upp ett fynd jag gjorde i helgen..
jag var på en marknad/loppis här i Habo och vid ett bord sålde en kvinna sina hemmagjorda grejer.. blandannat små värmegrodor, virkade mattor, sydda påsar (köpt en påse av henne tidigare som jag har som strumpstickspåse) och dockor.. kolla hennes hemsida: himlaverket.se
Hon sålde ut sina saker eftersom hennes verksamhet skulle upphöra om jag fattade allt rätt.. hon ville bara bli av med allt och även att det stod ett billigt pris på sakerna så sänkte hon ändå priset för att få sålt.. var nästan pinsamt att köpa handgjorde grejer så billigt.. som tex dockan på bilden nedan.. vanligt pris tror jag låg på 150 (även det billigt) och nupris 100kr på lappen och hon sänkte det till 80kr.
möblerna dockan sitter vid fick jag för halva ordinarie priset.. syns inte så väl men är ett bord och två stolar..


nästa fynd som jag gjorde på samma ställe är detta pennfodralet/virkfodralet.. 
sålde ut för 30 kr.. ingick pennor men jag såg det som ett virkfodral och även att jag inte har så många virknålar så kommer det bli så fint.. inte testat men kanske får plats med saxen där och då kan jag bojkotta mitt andra pennfodral som inte är så fint.. har ett vanligt i plast som ser ut som en telefon typ.. 
sen är ju ugglorna på denna hur söta som.... åhhh blivit lite av en ugglenörd denna helgen =P
 så detta var mitt symötestips, har sett andra sy såna här liknande fodral å även att jag inte gjort det själv så kanske det kan ge inspiration till nån =)

Anledningen att jag inte hunnit bli klar med min virkade kofta är att jag har börjat min intensivutbildning på körskolan.. har dragit ut på det länge nu och sambon har inte haft tid redigt att köra å krångel på förra körskolan och graviditetströtthet delux osv... så nu när det bara är några veckor kvar innan bf så gör jag ett sista försök att ta körkortet.. har kört privat en del nu under våren å nu börjar det kännas som jag kanske kan klara av det.. jag sa kanske!! vågar inte ropa hej än när jag vet att jag har massa kvar och lite tid att göra det på.. två veckor intensiv med start idag.. ca 3 lektioner om dag samt teori.. kommer bo på körskolan =P
nja kommer nog plugga en del hemmifrån oxå och här hemma finns stöd i from av pluggkatter (heter det inte plugghäst?!? hihi) igår när jag pluggade kom kissarna och ville gosa, eller så va de nyfikna över vad jag hade varit så koncentrerad att läsa =P
så nu går all tid till att plugga på heltid och virkningen får bli den tid jag tillbringar på bussen till och från körskolan. så övriga intressen blir lidande men förhoppningsvis har jag kortet i hand sen och då kan jag lägga mig i soffan med stora magen putandes och virka och njuta(?!?) till mitten av maj..
lite fix med barnrummet blir det nog oxå hihi..
Här bjuder jag på en liten bild från gårdagens pluggande, osminkad och obäddad säng... hihi men vilken lyx ändå att kunna ligga i sängen och plugga och mysa me goskissarna =)



nä nu ska jag in och inspireras av alla på symötet på: husmorsskolan!!!!
och sen plugga vidare..


/Trixi