En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 15 oktober 2013

Symöte: Tutt-mössa

nu börjar det släppa, efter ca 1 månad med noll handarbetsinspiration alls, verkligen ingen lust att ens ta upp stickningen eller virknålen, efter ensamma kvällar framför tv.n och trista bussturer till jobbet så börjar äntligen inspirationen komma krypande tillbaka..

jag har varit sugen på att göra en tutt-mössa sen jag såg den för första gången för ca 1,5 år sen.. ett proekt till framtiden har jag tänkt.. men så i söndags så var dagens mönster 365sakerdukansticka ett mönster på en tuttmössa.. så jag rotade fram två hudfärgade garner ur mina högar och gick ut på en promenad.. jag har upptäckt att jag trivs att virka och promenera samtidigt.. det sätter fram på kreativiteten.
så var början gjord och när ja kom hem kunde ja inte släppa virknålen och igår dagen efter blev den klar.. då virkade jag en del på tråk... bussturen som kändes mindre tråkig igen.. =)

mönstret hittar ni hos heltvanligdag som har en mysig blogg, har inte hunnit kolla in den så mkt än men de kommer jag göra nu när mössan är klar =) jag använde ett tunnare garn och virknål så följde inte mönstret helt utan körde på lite med mönstret som grund (som jag oftast gör) men tänker testa mönstret med ett garn som matchar det garn hon använt för och göra en annan mössa om inspirationen håller i sig..


Bilderna blev rätt mörka och min kisse som jag hade tänkt ha som modell vägrade ha den på sig så fick bli stående bild utan modell.. har ingen bäbis att testa den på än så får återkomma i framtiden med en bild om den passar... tanken är att den ska passa nyfödd.. 


fler inlägg hittar ni hos husmorsskolan!!!!


/Trixi


2 kommentarer:

  1. Haha, ja de där tycker jag också är roliga!
    Härligt befriande på något sätt!!

    SvaraRadera
  2. Vilken lustig mössa, men den är bra att ha.

    SvaraRadera