En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 14 januari 2014

Symöte: pusselboll

idag blev det att visa upp en snabbvirkad pusselboll... hade tänkt vara klar med min kofta men blev lite strul så den hamna på hyllan, kanske till nästa vecka =)

åter till bollen.. minns inte vart jag fann tipset om bollen men sparade iaf mönstret och länken för att göra en så fort jag fick tillfälle, och  när jag körde fast med stickningen så tog jag upp virknålen istället och vips va bollen klar..

originalet heter amish-puzzle-ball (klicka för att komma till mönstret) och finns gratis på ravelry..
Det står att det ska finnas på svenska men jag kom bara till den engelska varianten..
däremot hittade jag en sida där dom hade gjort en översättning och med hjälp av den och att titta på bilder så lyckades jag få ihop den..
dock satte jag ihop den fel först men fick en påpeckning om det när jag visade upp bollen på en sida så fick göra om göra rätt =) fast jag tyckte nästan den blev finare på "fel" sätt hihi.. måste visa fel sätt också.. får bli sista bilden =)
Rätt sätt!!!Fel sätt!!! 

Det jag ångrar lite nu i efterhand att jag inte la i en liten pingla eller nått så den låter, menen.. får bli till nästa =)
jag valde att fylla min boll med tyg eftersom jag tycker att det är bättre än bomull när den ska snuttas på och tvättas ofta.. men nackdelen är att den blev rätt tung.
virkad med rester efter mina filtar, den jag visade förra veckan samt min zíck-zack filt som jag gjorde för ett år sen.. 100% bomull m&k Viva!! virknål nr 3..


fler inspirerande inlägg hittar ni hos husmorsskolan!!!


ha en trevlig tisdag!!
/Trixi

6 kommentarer:

 1. Älskar färgerna! Bra idé med tygtrasorna. Tycker dem blev mycket fin även "fel".

  SvaraRadera
 2. Men vad fin och ändamålsenlig!

  SvaraRadera
 3. Så fin , jag tänker genast på barn eller katt leksak

  SvaraRadera
 4. självkart ska du göra en till med en plinga i. Skulle bli en klar hit för ettåringen här hemma. Kanske ska ta mig tid till ett snabbprojekt, tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Den bollen ser härlig ut.

  SvaraRadera