En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 28 januari 2014

Symöte: Fina bebisens kofta

nu är min lilla fina kofta äntligen klar. var den tråkig att göra därför det tog sån tid? svar nej!
jag började i julas och satt vid lugna stunder och sen stickade jag på den på planet till å från gran canaria och sen efter att jag kom hem körde jag fast på ärmen, den kändes för trång i armhålan så blev liggandes efter att ha gjort om den 3 ggr på olika sätt. en arm samt knappar och ihopmontering kvar blev den liggandes.. men nu är den klar och blev precis så fin som jag visste att den skulle bli...
Den blev så fin att redan dagen efter att den blev klar la jag upp för en ny hihihi... mer om den senare..

nu till koftan..

hittade ett helt underbart mjukt garn på rean i en affär som tyvärr har lagt ner, astrids garnshop.. Garnet heter viking alpacka silk och har färgen lavenderlila.. eller nästan mer ljung eller som hyacintlila.. =) jag älskar hyacinter.. däremot är färgen jättesvår att fånga på bild har jag upptäckt men fick till det ganska bra på bilden när tröjan ligger platt.. eller en blandning mellan som två här under hihi..

mönstret hittar ni på ravelry (klicka här)
och ni som inte har ravelry kan kika in på hennes blogg där mönstret oxå finns, 

Jag har helt klart fått ett nytt favomönster.. min nästa kofta testar jag i ett annat garn samt i rätt storlek.. 
råkade lägga upp 10 m för lite på denna så blev storlek nyfödd.. i mönstret är det stl 3-6 mån.


knapparna!!!! kan man annat än bli kär?? dessa ugglor va helt fantastiska.. valde blåa eftersom jag ville bryta av det lila lite och få en detalj som sticker ut och markerar.. 
egentligen gillade jag ett par turkos-gröna ugglor mer men dom passade inte lika bra... så dom blir till nästa kofta som är turkos hihi.. 

man kan göra koftan på rundsticka oxå men jag har ingen passande rundsticka som inte är upptagen så gör del för del.

jo ang lösningen på mitt problem som jag nämnde innan, jag gjorde om ärmen ytterligare en gång och ökade maskor de sista 2 cm (även att man inte skulle det enligt mönster) och sen blockade jag upp dom rätt hårt och då blev det bra.. sen valde jag att sy ihop delarna för att få en bekväm kant..nu får ni kolla in vad alla andra sysslat med denna veckan..


Ha en go tisdag!!
/Trixi


4 kommentarer: