En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 18 mars 2014

Symöte: liten fågel

härromdan kom sambon hem och berättade att han stod bakom en barnvagn i kön i affären och i den hade det hängt så söta fåglar, kan inte du virka en sån.. det är nog första gången nästan som han ber mig virka nått.. =P han förklarade att det var två lite större och två lite mindre så det såg ut som en fågelfamilj.. mer info kunde han inte ge eftersom han hade sett dom så snabbt..
jag googlade och sökte på barnvagnmobil fågel, på fågel mönster osv.. men hittade inget... på bara bilder virkade fåglar hittade jag en bild som jag tänkte var rätt lätt att härma..
så i söndags tog jag tag i det och började, igårkväll avslutade jag och vart inte alls nöjd. eller den blev helt ok men kanske inte för att passa i min fina barnvagn som vi beställt..
sen sambons reaktion var att den var lite likt men dom fåglarna var mkt mindre.. med andra ord så behövs nog en väldigt liten nål och garn.. gjorde denna med nål 2,5, iofs lite tjockare restgarn men ändå..
min tanke var att röda tråden skulle vara grönt.. så blå grön till pappan, vit grön till mamman och olika gröna å nån grå nyans till barnen.. men vet inte, jag gillar ju ugglor så kanske får kompromissa med sambon att det blir en annan sorts fågel =P jag satte ett hänge i denna så kan man kanske hänga den nånstans.. får se.. eller så använder jag den på jobbet i samlingen... fast då skulle jag behöva göra 4 till så det blir 5 mina fåglar som satt på en gren... njaaa så rolig var den inte att göra =P

nää jag tar nog och fortsätter sticka på min bäbiskofta som fick lite fart under veckan.. 1,5 stycken klara ist för 1 =P fast jag har börjat gå lite i sydrömmar nu... jag är inte alls bra på att sy men hittat ett mönster på en babywrap som ser rätt enkel ut, borde jag kunna fixa.. å sen fick vi hem en spjälsäng nu i helgen och med den fick vi ett blommigt skydd till sängen (ni som känner mig vet att jag inte är så förtjust i blommigt i mitt hem, kan tycka att det är fint hos andra men inte här) och då började jag fundera på att köpa ett fint tyg å sy ett fodral till spjällskyddet.. borde inte va så svårt... har ju en maskin som funkar relativt bra så får väl se sen efter nästa vecka om man får fart när man slutat jobba...

lite tjockare fågel hade varit finare....


fler symöten hittas hos husmorsskolan!!!/Trixi

7 kommentarer:

 1. Fixa till spjälskyddet går bra ska du se. Jag gjorde det för några år sedan, och då hade jag inte tittat åt symaskinen på flera, flera år. Ser fram mot att se fågelmobilen.

  SvaraRadera
 2. Söt fågel, lycka till med spjälskyddet!

  SvaraRadera
 3. Väldigt söt fågel! Jag blev lite inspirerad att virka egna nu!
  //Karin

  SvaraRadera
 4. Vilken söt fågel! Lucy på bloggen Attic24 virkar också massor, bland annat fåglar.

  SvaraRadera