En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 13 november 2012

symöte: varma fulraggisar

nu är jag klar med mina allra första raggsockar.
Och med tanke på att det är mina allra första raggsockar...
så får nu ha överseende med hur dom ser ut... haha de ser faktiskt himla kul ut med sina fel här å där
men jag väljer å visa upp dom iaf för att visa att jag vågade!!
vågade testa nått som jag igentligen inte var helt redo för, å inte hade kunskap för men jag hade ett sug att testa å min envishet gjorde att det blev ett par sockar till slut.
jag fynda ett raggsocksgarn på netto å eftersom jag ville göra pippisockar så tänkte jag testas mig fram.
strumpa 1 (höger foten) blev gles på flera ställen, tån tror jag hamna lite fel när jag skulle sy ihop den tror jag haha men hälen blev kanon, min allra första häl. trotts sin gleshet å lite maskor som hamnat på fel håll här å där så satt den iaf jättebra på foten.
strumpa 2 (alltså vänster fot) blev mkt bättre, träning ger färdighet, men.... å nu kommer jag till det är men,et. hälen blev skitkonstig. haha.. jag tror att det står fel i beskrivningen för med första strumpan så förstod jag inte redigt så jag virkade ihop maskor när det enligt beskrivningen stod att manc skulle plocka upp omtaget å sen sticka ihop. Så andra strumpan förstod jag å gjorde så, men det blev helknas för den blev gigantisk. haha jag sydde ihop lite på sidorna av hälen så nu sitter den bra runt foten.. haha...
Eftersom jag har läst lite varstans att från tån å upp är lättare så letade jag reda på en sån beskrivning med bildvisning. tror att jag ska göra en enklare variant av den nästa gång. för fler kommer de bli men då ska jag göra enklare modeller å träna upp mig innan jag går på svårare.
men otroligt varma å goa är dom, sitter med dom på nu å på kalla golv är de perfekta.pippimönstret gjorde jag med blått å lila ist för de traditionella färgerna.
 
 
Dags å kika in på symötet hos husmorsskolan och se alla andra fina skapelser.
 
 
 
Ha en go kväll!!
/Trixi

8 kommentarer:

 1. De ser fina ut på bilden. Jag gillar mönstret.

  SvaraRadera
 2. Men dom är ju jättefina! JAg vill också bli sockstickerska!

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Ser jättefina ut :)

  SvaraRadera
 4. Bra gjort, du sa det själv; övning ger färdighet. Jag älskar själv att sticka sockar och jag provar än det ena än det andra sättet. Hurra för dig som testade och fick till ett par härliga. :)

  SvaraRadera
 5. De ser jättefina ut! Själv väntar jag fortfarande på mod till att sticka ett par...

  SvaraRadera
 6. Ser jättefina ut!! Jag letar själv efter tiden, tålamodet och modet att göra ett par egna!

  SvaraRadera
 7. Tack för alla kommentarer :) det värmer verkligen å läsa era hurrarrop å utan dom hade jag nog inte vågat å ens tänka tanken att göra raggisar :)
  Så Stina och Kottekott, har du suget så leta reda på ett enkelt å lättförstålig beskrivning å lägg upp maskor :) vi hejar på er :)

  SvaraRadera