En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 26 maj 2015

Symöte: isfolkets tröja

Skriver ett inlägg ifall det blir symöte idag. Brukar ju va på tisdagar men varit lite sisåsär på sistonde. Känns som symöterna håller på å försvinna och det är tråkigt. Är symöterna som gör att jag bloggar mina projekt å pyssel. Så håller tummarna att det bara är en tillfällig svacka.

Nu till min tröja. Kallar den isfolkets virkade tröja. Varför?
Jo för att:
1: den hade inget namn i tidningen
2: jag sträcklyssnade på sagan om isfolket medan jag virkade.
Grym bokserie som man lätt fastnar i. Nu väntar jag spännt på dom sista böckerna som släpps i ljudboksform i juni.

Tröjan började jag virka i januari och grundmönstret kommer från tidningen kreativ stickning. Mönstret hette bara virkad tröja och prydde omslaget på nr 1-15.
Jag gjorde lite ändringar och följde min kropps former och gjorde den lite mer kroppsanpassad. Sen tog jag in i oket lite som det passade. Garnet är köpt från turkiet. Tror det heter babymerino. Blandning merino alpacka och lite acryl eller liknande. Med mestadelen är merino.
Jag hade ett paket hemma så satte igång så fort jag fick syn på tröjan å gjorde en till beställning. Tyvärr räkte det inte helt skulle behövt 13 nystan å hade 12. Men hade grått i samma garn så gjorde lite grå ränder i oket å det blev helt ok. :)
Är väldigt nöjd med tröjan å längtar tills ja kan ha den. Under fotograferingen blev ja väldigt varm :)

Mönstret består av reliefmönster och kanterna avslutas med krabbvirkning. Båda teknikerna var nya för mig och föll för båda speciellt för krabbavslutningen. Lär nog göra såna kanter på allt hedanefter 😜.

det var allt för denna gången, hej!

/Trixi

2 kommentarer:

  1. Din tröja blev väldig fin. Jag håller också tummarna för att symöte ska fortsätta!

    SvaraRadera