En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 19 juni 2012

symöte: hätta och tröja

här kommer ett litet inlägg är jag mest visar bilderna på vad jag har gjort denna vecka.. kommer nog fylla i mer och berätta om garn och dyligt senare idag.

OK nu har datorn blitt ledig =) denna tröjan ser lite ut som ett restgarnsprojekt fast det är ett flerfärgat garn som heter freja multi, akrylgarn. Min grundtanke var att ha vita knappar men när det var dags att sy fast dom upptäckte jag att jag inte hade så många vita + att de va lite för små. så det fick bli gröna ist.

Den blev lite störra en förra tröjan så en aning för stor till dockan. Jag har inte lärt mig klädstorlekar än men de kommer väl så småningom. =)

Denna hätta har jag gjort efter Majas mönster, värma liten.
Jag använde ett bomullsgarn som är 50% bomull.. och till kanten tog jag ett restgarn av ull som är samma som koftan jag gjorde för två veckor sen. så matchar det den.. =)
Den är gjor för en nyfödd så den är för liten för min modell =)
Detta garn anv jag till hättan. Roma, hjerte garn.

Dags att kolla in till de andra i husmorsskolans symöte

Ha en trevlig kväll!
/Trixi

4 kommentarer:

 1. Kul med garn som byter färg själv! Man får flerfärgat utan att behöva fästa massa ändar!
  Mönstret till mina babykoftor hittade jag i en liten bok som heter "Värma varandra" (tror jag - det finns flera i samma serie, jag kan ha blandat ihop dem...) utgedd på Libris fölag.

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. tack.. ja<g med den blev jag nöjd med.. koftan blev så där speciellt när jag fick ta andra knappar.. får skaffa fram vita å byta sen =)

   Radera