En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 20 november 2012

symöte: musgrytlapp

för ett tag sen så var det en medlem på virkcafet på facebook som la upp en bild på två grytlappar som hon ville göra. å det blev väldigt populärt inlägg med många som önskade mönstret, bla jag. Emma som hade hittat mönstret i en gammal veckotidning från 80-90 talet (har jag för mig det var) fotade mönstret å skickade till oss. Det var en grytlapp som såg ut som en katt och en som såg ut som en mus. Det är mer prydnadsgrytlappar och min första tanke var att såna måste jag göra i julklapp till en släkting.
Bomullsgarn rekomenderades å efter att ha fyndat marks & kattens viva så hade jag iaf grå färg till musen.
eftersom jag hade lite tidsbrist på denna julklapp så valde jag att följa mönstret å körde på. garnet som jag valde är för mjukt å håller inte formen, sen måst ejag räknat fel medans jag virkade på ökningarna för den blev vågig, det löste jag ganska bra genom på blocka den.
så nu håller jag på att göra en stabilare baksida att sy på å förhoppningsvis funkar det att hålla den rak när den hänger.
bilden är tagen utan baksida och liggandes.
sen ska jag göra en katt oxå som jag velar lite med, första tanken va ett liknane tjockt garn i vitt som jag har hemma oxå m&k men i viktoria. tror de är jämnställa i kvalliten.. men nu efter att sett resultatet med det grå så velar jag om jag ska ta samma garn som bakgrunden som är tunnt hårt strävt, men det gör dom ju väldigt olika i kvaliten så kommer ju synas..
hum velar på så får vi se senare.
Jag hade tänkt fota musen på olika sätt men eftersom den inte är snygg å hänga än så får det bli en bild. kan visa fler bilder på båda sen när katten är klar och jag lyckats få musen å hänga snyggt.
kanske får stärka med socker eller nått som jag läst att man kan göra.. hum
nån som har tips så tipsa gärna.

vad alla andra haft för sig kan nu som vanligt kolla in på symötet


/Trixi

5 kommentarer:

 1. Jättefin! Runda grytlappar är favoriter.

  SvaraRadera
 2. Så himla söt, det skulle man ha flera stycken.

  SvaraRadera
 3. Jättesöt grytlapp. Kan ju vara snygg som bara prydnad också i köket.

  SvaraRadera
 4. Men vilken fin!!! Jag har inga tips på hur man stärker men googlade på det häromdagen och då hittade jag många tips men har inte provat något av dom så har ingen att rekommendera. En sån grytlapp vill jag också ha. Ha en fin vecka Gela

  SvaraRadera