En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 26 februari 2013

Symöte: viking heart omlotttröja

Nu har jag gjort klart omlotttröjan som jag suttit och klurat på i några veckor och är inne på min andra.. kommer använda ett annat garn i själva mönsterbeskrivningen eftersom mönstret inte redigt kommer fram i detta ull garn. men valde ändå att döpa tröjan efter detta första garn.
garnet är Viking babyull.

Jag har inte bestämt än om ja ska kalla tröjan vikinghjärta eller vikingheart kanske bättere på ha hela namnet engelskt isf men ja gillar ordet viking så får klura lite..

här kommer iaf lite bilder på vikinghjärtat...Hjärtanen är gjorde som en effekt i tröjan och som sagt så träder de inte fram så bra i ullen..
därför valde jag ett annat garn nu i nästa och hoppas verkligen garnet räcker till hela tröjan för då får ni snart se den oxå =) då har jag valt att ha två färger och "fylla i" hjärtanen med annan färg.

inspirationen till modellen har jag tagit av en tröja som jag köpt på kappahl som hette newborn. supersöt omlott och jag ville göra en sån modell.. sen ville ja ha lite mönster så valde att göra lite hjärtan. blev nöjd med denna... mönstret kommer ja jobba me nu under våren så vet inte när de kommer.. kanske med nästa tröja.. eller senare..


för mer inspiration komma in husmorsskolan och kolla in vårt symöte..


/Trixi

5 kommentarer:

 1. Vilken fin tröja.
  Härlig.

  SvaraRadera
 2. Underbar tröja!

  SvaraRadera
 3. Supersöt! Och vad praktiskt och bra med en omlotttröja.

  SvaraRadera
 4. Vilken söt tröja... ser framemot att se hjärtana i annan färg på nästa tröja :) / Tyglina

  SvaraRadera