En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 18 juni 2013

Symöte: Min hjärtkofta

nu är jag äntligen klar med min kofta.. är så nöjd att jag lyckas göra stora projekt nu och få stickningen rättså jämn =) blev himla nöjd trots att den inte blev redigt så som jag tänkt från början..
mönstret, eller mönstren får jag väl säga eftersom jag satt ihop 3 olika mönster men grundmönstret är
clarafalks uppifran-och-ner-troja Alex!!
Jag hittade det mönstret i höstas och tycker det ser rätt enkelt och fint ut.. ett bra första mönster kanske.. så i våras hittade jag ett garn på rea och när ett garn kostar 12 kr nystanet så måste man slå till.. mer än 50 % ju... hihi men detta garn som heter Lima från drops var för tjockt för att göra en tröja av (enligt mitt tycke och smak) så jag valde att följa mönstret men sticka fram och tillbaka på rundsticka ist för att sticka runt.. så stickade slätstickning. jag ville ha med nånting som gjorde koftan lite mer "varm" och händelsefull så valde att lägga in en rand med hjärtan med mönster från pickles hjärttröja. som ni oxå kan hitta på raverly i-3-me-sweater.
Jag tog deras diagram men gjorde bara en rad. Eftersom jag tänkte använda tryckknappar så började jag längre in med hjärtanen på ena sidan, nått som jag ångrar nu eftersom planerna för knäppningen ändrades mot slutet. jag fick några norska klämmor från svärmor och de blir en snygg detalj.
Sen är jag lite osäker på om jag ska ha en till spänne eller om det räcker med de 4 som jag fick.. kan få fler om jag behöver sa hon.
jag är nöjd med koftan men den blev lite för tight vid armhålen och det gör att halsringningen glider ner och gör att axlarna blir bara.. det är snyggt men passar inte till alla kläder.
Den är lite för varm för att ha på sig just nu så den får ligga till sig lite i garderoben och när höstvindarna kommer så åker den på.. kommer säkert anv den en del i höst =)


fler symötesinlägg hittar ni hos husmorsskolan

/Trixi


4 kommentarer: