En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 5 februari 2013

Symöte: min första kofta!

Min första klara kofta! Jag har haft sånt sticksug nu sen jul och denna koftan va redigt kul att göra. Jag har använt ett dropps mönster och innan jag skulle sy ihop den hade jag stora svårigheter att förstå hur jag skulle göra. Men när allt var avmaskat å den låg framför mig förstod jag. Den skulle visst sys ihop över ryggen. Den blev MYCKET större än tänkt så jag ändrade lite och gjorde en kant med vanliga fm som jag virkade ihop ca var 6.e maska för att forma till kanten mer. Sen sydde ja in en knapp så den sitter på bra samtidigt som den är pösig. Varm är den med trotts alla hål :)
Jag är nöjd faktiskt trotts lite småfel här å där.. I vanliga fall skulle jag va missnöjd och inte tillåta mig göra fel utan göra om. Men med handarbetet ser jag mer som att jag hela tiden lär mig och allt ja gör är en lärdom. Som me foto, då är ja inte nöjd förrens ja får den perfekta bilden.

Det var svårt att få bra bilder på koftan eftersom en är stor, oversice.
men här är några förösk iaf så ser ni färger och hur den ser ut på. jag tog bilder vid två olika tillfällen eftersom jag ville ha lite olika biler från olika håll.


De röda garnen har jag fått i julklapp och då ville jag göra nått till mig själv.
Garnen som jag använt är olika kvalitéer på, bland annat Rowan fine tweed, rowan kidsilk haze glamour, naturral luxury brushed kid mohair,anchor artiste metallic (denna använde jag ihop med grundgarnet så det blir lite glitter här å där) grundgarnet, det gråa, valde jag ett från YP om heter master alpaca fine som jag använder två trådar av.

mönstret kommer från garnstudion.
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=100&d_id=22&lang=se

och som ni ser där så ser min kofta helt annorlunda ut men denna känns väldigt bra ändå. enda nackdelen är att jag fastnar i våskor å lite här å var eftersom den är så gles. =P


nog om detta... nu är det äntligen tisdag och dags för massa inspiration från härliga symötesdeltagare på husmorsskolan nya syförening


jag önskar er en go eftermidda och kväll!!
/Trixi

7 kommentarer:

 1. Jättefin!! Ser verkligen skön ut.
  Ha en fin dag/Hls Susanne

  SvaraRadera
 2. Vilken mysig kofta! Säkert supersnygg till jeans och linne också :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker faktiskt din var finare än Drops-bilden!

  SvaraRadera
 4. Vad fin, och inte behöver man väl följa alla mönster slaviskt!!

  SvaraRadera
 5. Lite små fel här o där gör inget bara du själv är nöjd. Jag tycker också det är svårt att läsa stickmönster. Härliga färger och koftan blev modern och snygg.

  SvaraRadera
 6. Det var en mysig kofta, härliga färger.

  SvaraRadera