En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 22 april 2014

Symöte: Den rosa Uggleskallran

jag har en granne som ska ha exakt samma datum som mig.. kul, efter att vi fått reda på det har vi börjat umgås lite å hon väntar en flicka och har inrett mkt i sin favofärg rosa. Sen älskar hon ugglor och vad passar inte bättre så än att göra en rosa uggleskallra till lilltjejen när hon tittar ut..
är ju som sagt inte långt kvar nu innan vi våra små vill komma ut och orken som inte funnits där på bra länge lyser fortfarande med sin frånvaro.. svårt å sova och hitta bra sovställningar å ont till å från gör det inte lättare, nu börjar det kännas av att man är gravid.. slut på den där härliga perioden då man gick och njöt och stoltserade med sin stora mage. =) Det jag vill komma fram till är att ett sånt här miniprojekt blir då perfekt att göra för man orkar inte långa stunder. borde vara tvärtom nu när man sitter mer borde man ha orken att virka/sticka mer men lusten är borta. Har mkt tankar och stress i huvudet just nu och det bidrar till att man inte kan koppla av ordentligt.. blir bättre efter denna veckan då ett stort stressmoment förhoppningsvis är avklarat.
vill bara sova och ligga i sängen och känner såna krav att orka mer än vad jag gör.. som tex städningen, har så dåligt samvete att jag inte orkar och sambon som jobbar dag och natt som egen företagare har verkligen inte tiden eller orken han heller. hemmet ligger på mig och jag har ingen ork.
haha värsta klagoinlägget här nu.. förlåt!!!!

åter till det roliga.. har äntligen nått att visa upp på symötet.. har ju uteblivit några gånger och det är inte likt mig..
här kommer ett kollage på min uggla...
som ni ser på ena bilden så sydde jag fast ögonen så det blev lite utstående.. tyckte det blev så sött när dom inte va platta.. näbbens färg hade jag problem med, ville inte blanda in en ny färg och visste inte vilken jag skulle ha.. efter att ha virkat 3 olika föll valet på grön näbb..

mönstret hittar ni hos: sveaspunkt!!!!!
det är andra gången jag gör en uggla efter hennes fina mönster.. så lätt att göra och så fin blir den.. å tänk vilka färgkombinationer man kan välja.. har gjort en i bruna å orangea toner till min bäbis och den kan ni kika på: HÄR!!!


fler inlägg på symötet hittar ni på husmorsskolans blogg!!


ha en go tisdag alla!!!
/Trixi

3 kommentarer:

 1. Vilken söt uggla! Hoppas du snart får lite ork tillbaka!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad kul att du virkat min uggleskallra!! Så fin den blev :) och grattis till magen, det hade jag missat! Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magen försvann delvis i fre då en liten pojk kom till världen :) å tack för ett kanonfint mönster gjort två ugglor nu å blir säkert fler :)

   Radera