En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 3 juni 2014

symöte: elefanten till mobilen

äntligen tillbaka...har saknat symöterna på husmorsskolans blogg varje tisdag.. har dock varit inne och kikat vad folk har haft för sig. anledningen att det var i mitten av april senast jag bidrog med ett inlägg är att min son föddes den 25 april och efter komplikationer och en tuff start blev han inlagd på neonatral och där var vi i 10 dygn innan vi fick komma hem. en stor omställning med väldigt lite sömn och en liten kille som bara kommer till ro i min famn har gjort att jag inte hunnit eller haft ork och inspiration till att handarbeta.. nu börjar det komma smygandes och det blir några maskor då och då och jag har börjat hitta mönster igen och då är det på G.
små projekt som denna elefanten som jag visar idag är perfekt att ha i handen när jag sitter med honom.. sticka är svårare men har en halvfärdig kofta som är till 3-6 mån å nu är han 5 v så den vill ja ha klar innan sommarn är slut.. förhoppningsvis kommer vi snart in i rutiner som att sova på natten =P
i förrgår sov han 7 h i sträck mellan 23-06.. rekordlänge och sov ensam med.. sen igårnatt sov han 45 min.. ja han sov ju till och från på mig men jag fick ingen sömn när han ligger på mig.. är en period nu då han behöver den närheten men det där med 23-06 tyckte jag var en bra rutin så det får han gärna fortsätta med =P

nu till elefanten.. min tanke är att göra 4 till som är lite mindre och göra en mobil att ha över sängen eller om jag inte orkar göra samma mönster så göra tre och hänga i vagnen.. har en köpt mobil med tre vita kaniner och har planer att virka el sticka kläder till dom.. men får se om inspirationen infinner sig.. lär synas här i bloggen isf framöver =)

garnet är miami red heart, rester från sköldpaddan..
och mönstret hittas: HÄr!!


/Trixi

8 kommentarer:

 1. Grattis, vad härligt att han fötts och det gått bra! Vi provade att låta vår son sova i en egen vagga, men fick också så lite sömn att vi lät honom sova i sängen med oss till sist, och sedan dess har vi alla sovit jättegott.
  Elefanten var kanonfin, vad bra du har fått till formen!

  SvaraRadera
 2. Grattis till bebisen!! Dock inte helt lätt att hitta varken handarbetstid eller datortid, men det kommer så småningom :-)

  Jättefin elefant!

  SvaraRadera
 3. Har du provat bärsjal? De små brukar komma till ro och själv har man två fria händer.
  Fin elefant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ett sönderrivet påslakan som bärsjal. Svärmor håller på att sy en nu å mallen funkar bra så länge. :)

   Radera
 4. Grattis till sonen! Du har en härlig tid framöver. Elefanten var super snygg!

  SvaraRadera
 5. Grattis till din lille son!

  SvaraRadera