En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 17 april 2012

symöte: döden är på gång..

Det märks att våren är nära även att det är svinkallt ute. Det är mycket ljusare och det gör att jag får mer energi och kroppen vill göra saker. Perfekt att sätta igång å träna igen efter ett låååångt uppehåll med mkt lathet och sjukdomar som hindrat mig.
Iaf så har ja inte ro i kroppen att sitta still och handarbeta just nu, jag gör lite då å å men blier bara några varv åt gången. därför har jag inget färdig att visa denna gång men tänkte ge er en förhandsvisning
på ett av mina projekt som ja håller på med.

Det ska bli en döskallelinne/klänning hade ja tänkt.
min första tanke var att göra en ruta med döskallen och sen utefter den rutan sticka vidarfe och köra en klänning. men när jag hade börjat så märkte ja att döskallen blev mkt större än jag hade trott så då blev de å sticka på ist. så ja får se nu om ja lyckas få till en kjol efteråt annars blir det nog bara ett linne.
sen vet ja inte alls hur formen kommer bli heller eftersom jag inte hade tänkt göra hela från början så ja ökar lite å minkar lite så får vi se hur resultatet blir.. haha lika spännane varje gång.

Garnet som jag anv heter Jubileum garn och jag gillar verkligen den bruna tonen. Döskallen valde ja att göra i ett tjockare garv från järbo. Jubileum är för st 3,5 och jag stickar hela arbetet med st 5.
järbo garnet är flör stickor 4,5 har jag för mig. Jag valde större stickor för att få en luftigare känsla och tanken är att ja ska kunna anv den till sommaren om den hinner bli klar =)

bara en liten bit kvar av skallen och sen är de bara köra på med samma färg.

Mönstret på döskallen hittade jag på en sida på nätet och skrev ut som mall. jag tar en maska per ruta.


Välkomna in på symöte och se de andra medlemmarnas fina arbeten på husmorsskolan.


Ha en mysig tisdagskväll nu alla..

/Trixi


2 kommentarer:

 1. Häftig!! Jag vill lära mig att sticka. Kan bara virka. Tappar maskor :-)Ibland är det finare att sticka faktiskt, till vissa saker. Får öva lite :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. börja me åp sticka på rundsticka för då kan du inte tappa.. ja började å göra en bäbisfilt å stickade fram å tillbaka på en rundsticka nr 5 80cm. när du kommit in i de så kan u ta vanliga stickor.. ja förerar faktiskt rundstickan. =)
   lycka till..

   Radera