En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 26 mars 2013

symöte: stortröja

I helgen va<r jag i Norge och på vägen it stickade jag på sista delen av min stortröja, mitt mål var att en skulle bli klar innan idag tisdag så att jag kan bära den under kvällens personalmöte. Men jag hoppades bli klar i Norge och det blev jag =)
Tröjan är en variant av den Norska skappel genser och beskrivningen är väldigt enkel så tröjan är vädligt lättstickad. Jag valde att ta ett garn som jag hade hemma ist för att köpa nytt hela tiden och den blev rätt stickfastighet av att gå ner till sticka 5. Garnet är svarta fåret Freja ett akrylgarn som jag va väldigt skeptisk till i början eftersom jag blev svettig om händerna när jag stickade, vart skeptisk om jag skulle gilla att bära den men den är jätteskön.
jag har inte låtit tröjan hänga till sig än för jag hade precis blivit klarmed den när jag tog bilderna. Sen vart jag lite missnöjd med ena ärmen som blev lite trång när jag virkade ihop den. Jag valde att inte göra resår på ärmarna utan bara rätstickat hela ärmen och sen valde jag att virka ihop delarna.

färgen är en cerise/korall nånting och jag tänkte att den kommer passa bra till sommarn, lite småkyliga sommarkvällar så kan man slänga på sig tröjan över sommarklänningen...
åhhhh va jag längtar till sol och värme nu...

mönstret på tröjan hittar ni på garntua.se

och mer inspiration från de andra syföreningsmedlemmarna som vanligt här!!!

ha en go kväll!!
/Trixi

5 kommentarer:

 1. Jättefin! Tur att man kan ta det garn som man har hemma.

  SvaraRadera
 2. vilken fin färg!
  härligt med stortröja.

  SvaraRadera
 3. Tjusig!
  Härligt när man ror iland större projekt!

  SvaraRadera