En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 12 mars 2013

Symöte: Vårig halskrage

igentligen är det en höstfärg men med blomman på tycker jag den blev vårig. Den ger en färgklick i väntan på våren.. för just nu väntar jag och väntar å längtar... behöver D vitamin NU!! (solen)

Jag gjorde denna över helgen snabbt för jag fick ett infall att jag ville göra en liten lätt sjal eller liknande till en kollega som varit så snäll mot mig så ville ge nått tillbaka.. ville göra en halskrage som var lite lättare men ändå värmde lite, sån där mittemellansjal/krage. Jag hittade ett garn på rean som va så otroligt mjukt å skönt så va tvungen att köpa det =) min lokala garnaffär har inte öppet så mkt men hon har en del rea på garn som man inte skulle köpt annars eller kanske skulle hittat annars.. detta garn va ett bambugarn me 75 bambu och 25 % bomull..
Det skulle passa mer till en krage av nått slag tänkte ja.. så jag tog inspiration av en krage jag sett nånstans å sen gjorde jag en förenklad variant som gick snabbt att göra. i prinsip bara rätstickning..

säg till om nån är intresserade av mönstret så kan ja skriva ner det åt er men känner inte att jag haft tiden att göra det.. men finns intresset så gör jag det gärna =)

halskragen är ett stycke, min första tanke va att man ska kunna vända den å¨ha knapparna utåt alt ha dom innåt med en blomma eller annan broch på. men jag tyckte inte de blev så snyggt me knapparna som jag tänkt så sydde fast blomman löst (så hon kan ta bort den å byta om hon vill)

mönstret på blomman hittar ni hos kungenomajkis


Den första bilden liknar bäst färgen på kragen. Det är lite gult i blomman oxå men kommer bilder på blommor senare i vår.. är med i en tävling med blommorna så ni får se mer bilder då på fler blommor oxå.. =)


följ med på cyber symöte och låt dig inspireras hos husmorsskolan


/Trixi

4 kommentarer:

  1. Fina kragar du har stickat!! Smart med en nedvikbar kant. Vart har du hittat mönstrerna??

    SvaraRadera
  2. Jag har hittat på de själv. Mätte på mig själv under arbetets gång. Gör ja en till kommer ja göra vikkanten lite längre så den räcker runt halsen helt :)

    SvaraRadera
  3. Ops!!! Sorry...missade att du hade skrivit det... :D

    SvaraRadera