En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 30 april 2013

Symöte: Dockan Daisy

i dag fyller en kompis dotter tre år och i helgen var vi där och då passade vi på att ge en present. Jag hade köpt en docka och under veckan virkade och stickade jag kläder till henne. Jag stickade en tröja i samma garn och mönster som i min stortröja (se min tröja här)
sen virkade jag en liten väska och en liten solhatt. mer hann jag inte så fick duga.Dockan Daisy tyckte jag såg ut som en Ebba men när flickan frågade vad dockan heter och jag sa Ebba sa hon Nej! Då kom jag på Daisy och det verkade hon acceptera, hon sa varken Bu eller Bä.. så får se nästa gång jag kommer dit om hon fått nytt namn eller får behålla Daisy..
Namnet Daisy kom jag på pga att jag ibland utropar hoppsan Daisie på jobbet när någon trillar eller liknande. Jag utropar det utan att tänka och en kille tycker det är jättekul och skrattar och säger Daisy Daisy =)Väskan och hatten har jag frivirkat. Lättare att virka och forma efter dockan tycker jag.

Dockan blev väldigt populär, hon bar runt på dockan hela helgen och hon kramade den och dansade med den och den fick följa med ut. Va kul att hon gillade den men så var den oxå hennes favo färg, rosa!! =)För mer inspiration besök husmorsskolans symöte!!


Ha en go Valborg!!
/Trixi

2 kommentarer:

  1. så jätte fina kläder dockan fått och vilken ljuvlig docka.

    SvaraRadera
  2. vilken fin docka och vilka fina kläder!!
    jag skulle nog också blivit glad om jag fått en så fin docka i den åldern!!

    SvaraRadera