En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 23 april 2013

Ullkofta med broderi

En till kofta klar. Den har varit klar ett tag men det kändes som nått fattades. Så jag tog en bild å la upp på face på sidan virkcafe online å fick många bra tips. Ett tips var att brodera på det virkade.
Jag är inte bra på att brodera så mitt första försök blev en katastrof. jag hade tagit samma färg som till knapparna samma nyanser men tråden va en tunn symaskinstråd så man såg knappt kryssen på det tjocka virkade ullen.
så jag valde att brodera över tråden med ett tjockare bomullsgarn å då blev det andra rosa nyanser men det blev fint iaf.
koftan är virkad i eko baby ull från m&k och gjort efter mönstret Estelle som jag har gjort efter tidigare. ett lätt och fint mönster på virkad kofta som jag rekommenderar. Mönstret hittar ni: Hos: mestvirkatGick inte vända på bilden å ja orka inte krångla mer.. det ser ut som de kommit en fläck på koftan men tror blixten gjorde att den blev mörkare så... såg ingen fläck på koftan iaf.. det mörka på koftan ör mörkbrunt å inte redigt så mörkt som på bilderna. orka inte ta fina bilder så tog två på golvet bara fr å kunna visa upp den idag.

kan berätta lite om vad jag sysslar med just nu.. i fredags började jag med ett stort projekt, en kofta uppifrån och ner som jag inte har nått mönster till, eller jag har 3 olika mönster som jag satt ihop pga att jag inte hittat ett passande mönster så som jag ville ha den. den kommer säkert bli klar till hösten =P gjort halva oket nu iaf så en bit på väg.
sen kom ja på att en kompis otter fyller på till helgen å vi ska dit så igår la jag upp för en minikofta till en docka som jag har köpt till henne.. om ja hinner ska ja göra lite mer kläder till dockan, mössa halsduk, vöska kanske.. får se.. blev lite sugen på å virka kakor till henne eftersom hennes mammas stora intresse är just bakning.. men löär nog inte hinna så mkt för denna veckan ör det full fart med förelösning, p-möte (ikväll) och stickcafe på tors.. då hinner ja handarbeta lite iaf.. minikläderna tänkte ja hinna på bussen... kanske hinner nån kaka med om ja har tur =)


vad alla andra pysslat med kan ni som vanligt se hos http://husmorsskolan.blogspot.se


ha en go dag och kväll!!
/Trixi

11 kommentarer:

 1. Vilken underbar liten kofta!

  SvaraRadera
 2. vilken söt kofta, jag har börjat på en liten kofta.

  SvaraRadera
 3. Söt kofta och så piffigt det blev med broderiet!
  http://x-handarbete-pyssel.blogspot.se

  SvaraRadera
 4. Så söt kofta! Fint med hjärtana!

  SvaraRadera
 5. Vad söt den är. Det blev fint med lite rosa till det mörka.

  SvaraRadera
 6. Söt kofta, men oj vad många projekt du har!!

  SvaraRadera
 7. Den blev ju jättefin! Inte är du dålig på broderi inte:)
  Själv hittade jag några mycket fina färger av "nå't slags" ganska tunt garn på second hand. Har en tanke på en mörk kofta till mig själv, att brodera på. Till vintern kanske...

  SvaraRadera
 8. Vad sött med hjärtan på :) det piffade verkligen upp det

  SvaraRadera
 9. Jättefin kofta, och broderiet lyfte verkligen plagget!

  SvaraRadera
 10. Tack alla för era kommentarer. :) glad man blir å får så mkt positiv energi å lägntan att fortsätta skapa ;)

  SvaraRadera