En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 14 maj 2013

Symöte: döskallesjalen

När kungen och majkis la upp en bild på en döskallesjal som hon gjort för några veckor sen blev jag helt till mig. jag älskar döskallar (om ni inte redan gissat de hihi) och ett mönster med döskallar måste jag göra.. så jag gick å väntade å väntade på mönstret.
Sen när hon hade skrivit klart mönstret så hade jag så mkt igång olika projekt som jag ville göra klart först så jag fick vänta. men väntan blev för lång så jag påbörjade min allra första sjal nånsin och la allt annat åt sidan.
förra veckan (förra tisdagen) så var jag i garnaffären å skulle köpa ett till nystan för de två nystanen som jag hade hemma skulle inte räcka. min kollega hade önskat sig en oxå så jag skulle köpa garn till hennes sjal också.. men problemet var att hon i kassan glömde slå in och packa två nystan, bla mitt garn till sjalen.. så den blev halvfärdig och liggandes eftersom jag inte fick med mig garnet hem =/ hade lagt det på disken men hon missade det tyvärr..
så jag påbörjade min kollegas sjal..
men jag är inte redigt nöjd med formen på skallarna och hur de ser ut så jag valde att göra om mönstret och göra det och nu är jag supernöjd med det nya mönstret. håller på med sjal två så nya mönstret får ni se senare.. om 2-3 v skulle ja tro. =)

nu till sjalen.. jag älskar färgen som tyvärr inte kan återskapas med kameran.. vet inte vad man kan kalla färgen, blandning mellan mörkturkos å korallblå.. =)
garnet är blend bamboo men den blev rätt sladdrig innan blockning så får väl se hur den ter sig efter..
tog bilder innan


Denna bilden över och den under ger bäst färg men är lite mer grönblå turkos tyyp..  =)

jag har nu blockat sjalen och den blev 130 cm lång. Jag gjorde en vit kant på som hjälpte till att sträcka ut den. Den är i minsta laget men funkar bra.. jag kommer göra en till sjal i nya mönstret till mig, den blir mindre hålig och kommer värma mer..


Detta är mitt bidrag till husmorsskolans symöte!!


/Trixi

3 kommentarer:

  1. Till och med min man tyckte att den var tuff!

    SvaraRadera
  2. Fint virkat, även om jag inte gillar döskallar nåt vidare (troligen mest för att jag har en inte så trevlig upplevelse av riktig döskalle...)
    Ja, färger är inte så lätt att fånga rätt med kameran.

    http://x-handarbete-pyssel.blogspot.se

    SvaraRadera