En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

onsdag 17 juli 2013

Del 4 cover-up

Nu är min mysteriestickning klar.. men den kommer jag visa upp i ett senare inlägg eftersom jag inte hunnit fota den än. satt i går kväll och gjorde den ännu finare =)
den 4 var rätt lätt trotts att jag lärde mig en ny teknik. förkortade varv. det var inte så svårt som jag trodde det skulle vara och sen fanns det bra beskrivning samt bildbeskrivning med i mönstret.
när jag hade gjort hela alltså de sista 15 varven där man skulle maska av kände jag att den skulle bli för kort för min smak så jag gjorde 14 eller 16 varv till, minns inte redigt hur många de blev men nått sånt.

jag blev iaf hur nöjd som med längden och efter blockningen blev den kanon. Enda som störde mig var en tappad maska som bildade ett hål vid min axel och det syntes tydligt, så fick piffa till den lite för att dölja hålet.

så här såg den ut när jag hade gjort klart den endligt mönstret. Sen fortsatte jag öka efter att bilden tagits.

man kan oxå göra armar på men jag tror att jag låter den vara ärmlös.
Det bästa är att man ser så brun ut =)

det skulle gå åt 2 nystan men gick bara åt 1,5 trotts att jag gjorde den ca 10 cm längre. så skulle kunna göra en till för jag hade 3 nystan från början. svärmor tyckte den va väldigt fin så kanske blir en till henne =P

sammanfattning är att det var ett relativt lättförståligt mönster, fick göra om på nått ställe men för en van stickar är det väldigt lätt. jag har lärt mig nya tekniker samt att det blev ett plagg som jag gillar och kommer använda. sen att den bara pågick i 2 v gjorde att man inte tröttna och att det inte var för långt mellan delarna. några dar bara. =)

/Trixi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar