En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

onsdag 24 juli 2013

sommarstickning

förra sommaren hade jag en sommarvirkning (som fortfarande inte är klar ups!!!)
och i år blir det en sommarstickning.. börjat på en stor mysig sjal som randar sig.. den är jättekul att göra men vet att det kommer bli tråkig eftersom det bara är räta maskor genom hela.. men perfekt åka långt stickning å tvstickning tänker jag.... sen vill jag göra klart den så jag kan på börja min cape. Behöver dom stickorna till det så då har jag en puch att jobba med den =)


visst är det härliga färger... love!!!!

det ska bli en stor sjal som man sveper runt axlarna en kylig höstkväll eller en kall vinterdag =)

jag brukar tappa suget att handarbeta på sommaren men de beror nog på att det är varmt och stickningen blir svettig och jobbig att hålla på med men denna sjalen verkar ändå rätt lätthanterlig i värmen trots att det är ull men är rätt tunnt så blir nog inte så varmt förhoppningsvis =P
det grå är merionoull och det färgade är ett blandgarn med hälften ull. tror det grå var en blandning mellan alpacka och merino om jag inte mins fel.. det grå köpte ja via YP och förutom det garnet ja håller på med har jag 5 nystan till och då har jag gjort en bolero med dubbla garn samt anv slattarna efter boleron till lite detaljer å sånt..
rätt tunt garn men jag gillrat.. merino master tror jag det heter..

om det inte går åt så mkt till sjalen kanske de blir en tröja av de sista nystanen =)


/Trixi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar