En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

onsdag 29 februari 2012

en dag som sällan finns

idag betalade jag fakturer (sista agen varje månad alltid hihi) och tänkte på att 29/2 är det sällan man skriver.
idag känner jag en som fyller år oxå och han fyller 10 år och firar dubbelt jämt för han har även levt i 40 jordsnurr. en liten tanke bara..

nu till det estetiska... idag har jag inte hunnit göra nått och vi har en gäst ikväll så blir nog inte att ta fram sticket. Jag håller på med en ÄR sugen på barn.. men det får vänte lite till... kanske =P vi vill sätta igång å försöka om ett halvår kanske.. å då lär ja sticka massa bäbiströjor och mössor å sånt.

en förfrågan till er cybermänniskor som hittar hit..
vet ni nån sida med gratis beskrivningar på virkade/stickade converseskor i bäbisstl?? på svenska.. jag har bara sett engelska..

ha en kanondag ni där ute..

//Trixi

tisdag 28 februari 2012

Nr 1 + Symöte (husmorsskolan)

Första inlägget i bloggen måste så klart heta nr 1. =)
Jag har blivit inspirerad senaste veckorna av en blogg som heter: http://husmorsskolan.blogspot.com/.
Jag gillar verkligen Majas sätt att skriva och inspirera och nu startar jag min blogg och hoppas att jag kanske kan inspirera någon att få utlopp för sin kreativitet.
Jag hade tänkt gå med i hennes virtuella syförering och varje tisdag blir det symöte.

Jag är en person som tänker mycket och mitt sätt att få ur mig känslor är genom konsten, tex att måla, fotografera, skriva eller som just nu genom stickning.
Jag, Jag, Jag... mitt sätt att skriva är kanske inte det bästa men jag ska försöka få ett flyt i texten.
Mitt liv består av olika perioder då jag fokuserar på en grej. som just nu är stickning mest aktuellt och det jag finner glädje i. En annan period kanske fotograferingen får ta en större roll i mitt liv. Jag följer min inspiration och den går i vågor.
Denna blogg kommer jag uppdatera då och då när inspirationen och tiden finns och även där följer jag min inspiration. Kommer jag få många kommentarer kommer jag säkert känna mer inspiration att skriva här.

Just nu håller jag på att sticka små bäbiströjor, ewn avslutade jag i slutet av förra veckan och hade me mig till min kompis som fick barn för 2 v sen. Jag tar även där inspiration från olika bilder och beskrivningar men jag gillar inte att följa någon annans beskrivningar och mallar utan tar inspiration och kör min egen väg. så gör jag i all konst. kan berätta mer om det i ett annat inlägg om tavlor är man ser hur jag inspireras och sen utvekclar tavlan till´min egen.

iaf så kom jag fram till att tröjans armar måste kortas ner nån cm men annars satt den bra. Jag tycker det är så mycket roligare att ge bort presenter som man har gjort själv.

Här kommer en bild på min tröja som jag gav bort till min kompis tjej. Det är första gången jag gjorde en tröja och min modell är inte färdig utan under utveckling. jag testar mig fram för att bli bättre och lära mig mer. Är ju trotts allt en nybörjare även att jag kunnat sticka sen jag var tio =)

 Jag älskar verkligen färgen på detta garnet. Garnet heter Freja Multi.
För att göra tröjan lite tjejig så valde jag en ljusare lila att virka runt knäppniningen och ist för knappar valde jag att virka band så man kan knyta. Nästa gång ska jag göra dom längre.
Jag la oxå till en söt liten enkel blomma som blev lite pricken över i.

ha en mysig kväll!!!
mvh Trixi