En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

lördag 28 september 2013

märkbok

igår fyndade jag en märkbok på loppis.. den va i bra skick å sååå fin...'
tror dock inte att jag kommer använda den men den va så fin så va tvungen att köpa den för ynka 25 kr.
Den kan man ju ha som inspiration och prydnad.



Det fann många olika stilar i boken och jag som gillar kalligrafi kanske kan anv den som inspiration när jag skriver kort osv..

/Trixi

torsdag 26 september 2013

Stolt

Ibland blir man stolt som tex när det dyker upp en bild på min fantomenfilt som en har gjort efter mitt mönster som ja gjorde förra hösten.
En som gjort en bäbisvariant till sitt barnbarn. Ja måste låna bilden å visa. :)
Hon hade lagt upp med barnbarnet men jag har beskärt lite, kan ju va känsligt för vissa och jag kan ju inte fråga dom.



Visst va den fin :) man blir allt stolt.
Å sugen på å göra en till hihi

/Trixi

tisdag 24 september 2013

Symöte: Fantomensjalen

jag blev klar med min egen variant av döskallesk´jalen redan i sommras och har väntat på at få till ett fototillfälle.. i helgen nu så tog jag saken i egna händer och fotade med självutlösaren.. det gör att bilderna inte är så bra kvalite som jag vill ha.. menmen... nu ser man hur den ser ut iaf =)

jag är himla nöjd med den och använder den hela tiden.. i sommras anv jag den över axlarna för att värma mig på kyliga kvällar och nu anv ja den ett varv runt halsen..

garnet är drops baby merino, varm och go är den men inte för varm.. perfekt!!



jag håller nu på å blockar en till sjal som var mitt sommarprojekt.. bara trådarna som har väntats med att fästas =P så den får ni se nästa vecka..


vad alla andra har för sig får ni kika in och se HÄR!!!


/Trixi

lördag 21 september 2013

härmapan härmar blompynt

idag har jag härmat och inspirerats av stoff och stil, ett av deras gratismönster.
här kan du se den!!

det är en blomma som pynt till tex paket. dom har gjort i tyg men jag valde att testa göra i papper..
jag klippte ut 5 blad av mallen som finns med i länken ovan och häftade ihop dom med häftapparat. sen bara att välja om man vill ha knapp eller annat till mitten. jag velar fortfarande om jag ska anv knappen tycker nog det blev snyggast eller om jag kommer på nått annat fiffigt till mitten.. man kan ju variera sig i det oändliga =)
det ser man ju bara på deras visningsexempel i länken.

jag blev väl sådär nöjd med formen på bladen, kanske snyggare med tyg då men ska testa nästa gång att göra bladen tunnare mot mitten.



sen tror jag att det kan vara snyggt med dubbelfärgat papper men hade inget hemma så fick bli med mönster på en sida =)


detta är mitt bidrag till dagens Härmapa!!!


ha en go lördag!!
/Trixi

tisdag 17 september 2013

Symöte: raggsockar

nu höststickar jag för fullt.. mina raggsockar är klara och dom visas upp i dagens symöte..
min sjal är klar bara fästa och blocka kvar.. vantarna visade jag upp för två veckor sen så nu är de väl bara den planerade mössan kvar.. =P
men just nu har jag påbörjat en tröja i så underbart mjuka garn så kommer bo i den tröjan när den är klar om den blir som jag tänkt förstås =P

raggsockarna gjorde jag i samma garn som förra årets om ni minns dom gräsliga älgmularna med för stora hälar haha... mitt första par å va nöjd att jag överhuvudtaget fått ihop dom till brukningsbara sockar haha jag anv dom faktiskt rätt mkt i vintras och sov i dom när jag va frusen..
men nu har jag tränat stickning hela året och nu är jag relativt nöjd.



jag gjorde från tån och uppåt och testade att göra en istickad häl.. det funkade bra och hälarna va lätta.. enda jag hade problem med va att få till uppplockningen så stickdelen blev snyggt.. bara på undersidan dock så syns inte.. sen råkade jag sy ihop hälen på fel håll hade varit snyggare om ja sytt från avigsidan och råkade tappa en maska i det momentet så fick sy rätt mkt för att det skulle hålla.. det syns inte men man vet om det =P

jag hittade en beskrivning på istickad häl som ni kan hitta här!!!
och sen följde jag ett tåupp mönster på själva tån.. sen valde jag att göra mitt eget så baksidan av skaftet är resårstickat men inte framsidan. valde att göra ett kort skaft med.


det kommer bli fler raggsockar och strumpor i framtiden men tror jag nöjer mig med ett par per höst =P


vad håller alla andra på med?? kika in hos husmorsskolan!!



ha en go höststickningskväll!!!
/Trixi


lördag 14 september 2013

frestelse

föll för frestelsen igen häromdan...
råkade klicka hem några härliga garner från YP och de är för gosiga... började sticka en tröja i förrgår i drops baby alpaca silk och randar med det ena garnet jag köpte från yp.. det heter tropical och är blandgarn med bla bambu i... dessa två ihop är ju helt fantastiskt, lent mjukt gosigt, kommer bli en favotröja som man inte vill ta av sig om den blir som jag vill =)


/Trixi

onsdag 11 september 2013

stickplanerar

igår satt jag i lite över 3 h i soffan och stickade i racerfart för att bli klar med min sjal.. eller klar blev jag inte för jag har massa trådar att sticka men klar med stickdelen blev jag =)
varför så bråttom??
jo jag har fått supersug att sticka en tröja och då ville jag anv dom stickorna..
mönstret har jag anv mig av en annan gång när jag gjorde kofta och anv det mönster som grund... denna gång ska jag sticka den helt å hållet som det står... tror ja =P

problemet är att tjejen är xs och jag är mellan M och L, mer åt L.
så vet inte redigt hur jag ska räkna ut hur många maskor jag ska lägga upp.. hennes garn finns inte längre och har inte hört talas om men tror jag hittat vilken masktäthet hon haft.. så kanske kan räknas ut.. mina garn är tunna så kanske får göra den rätt stor.. hittade en supersnygg variant av det mönstret som ja ska ta inspiration av.. så den ska bli randig och lite längre än originalet..

avsluta ett stort stickprojekt innan man börja med nästa är min regel... ja stickdelen av sjalen är ju faktiskt klar.. om jag kommer till stickklubben i morgon så tänkte ja sitta och fästa för fullt..
så då gör det väl inget att börja lite lätt bara l'ägga upp lite grann eller hur? =P

sen råkade jag klicka på YP på några fiiiiiina nystan som råkade skickas iväg till min address, vet inte alls hur det gick till, men de väntas i morgon kommer hit... kanske ändrar mig å anv dom garnerna till tröjan ist.. min tanke är att anv mitt baby alpacka silk som jag köpte till ett annat projekt som får ligga på hyllan, är inte redo för det projektet än, och sen i skepplasset från turkiet kommet ett annat garn till det projektet som ja tror passar bättre. eller kanske ska avvackta tills i morgon iaf å sticka klart mina raggisar.. bara lite skaft och sen hälarna kvar...

vad har jag mer för planer?? jo nu när vantar å snart raggisar är klara vill jag göra en mössa med..
köpt garn redan i maj till det och det börjar bli kyligt ute nu.. så mössplaner har jag med..

på virkplanen står planerna still lite nu för jag påbörjade en bäbisfilt i bommul med samma mönster som min senaste bäbisfilt som jag gav bort.. men den är ett projekt som jag vill ha att ta till när jag behöver en stickpaus så den kommer va en process som kommer gå långsamt.. inget som ja kommer virka aktivt på..

som ni ser, min höst är fullbokad i soffan!! =P


vad har ni för planer?


/Trixi

tisdag 10 september 2013

symöte: Babyfilten Ellipser

för 5 veckor sen föddes en liten flicka som jag har gjort en babyfilt till... hon ska få den idag eller i morgon så känner att jag nu kan visa upp den =)
mönstret har jag hittat på face där en skrivit ner det i kommentarfältet på DENNA länken!!!

mönstret i sig var väldigt lätt att lära sig och roligt till en början men segt mot slutet (så är det väl med de flesta mönster som upprepar sig)

Eftersom jag inte då visste könet på babyn så gjorde jag det i ett mellerande garn med olika färger allt från blå till rosa men mest grönt.. funkar ju till båda könen och eftersom mamman och pappan gillar att ha ett stilrent hem så valde jag att ta en vit grund.
baksidan hittade jag på loppis och va samma färger som i filten och med figurer som passar båda könen...
fick träffa den lilla damen i helgen och de hade bara vitt på henne så tror jag valde rätt med inte så klara och skrikiga färger utan mer stillsamt och enkelt..



tyvärr är jag ingen hejare på att sy så baksidan blev lite bucklig och inte slät men då ser den ju iaf hemmagjord ut =P

jag valde att sy på tyg till baksidan pga att jag valde att ta ett garn som jag hade hemma som är acryl och det är ju inte de gosigaste precis så filten blev rätt sträv, sen slapp jag fästa de trådar utan valde att knyta ihop dom bara.. latis?? javisst!!! =P
jag vek en kant runt så det blev en tygkant på framsidan, stickdelen.. Det ramade in filten fint tycker jag.

filten är 80x68 cm...


Jag blev väldigt nöjd med filten och har nu påbörjat en i samma mönster fast i bomullsgarn och den får hamna i min spara hög sen och den får gärna ta tid på sig, ett projekt som man kan ta sig ann då och då som omväxling. 


idag är det symöte på husmorsskolan!!!! kolla in alla andras bidrag =)


ha en go tisda!!
//Trixi



lördag 7 september 2013

Härmapan gör en dockfilt

idag har jag gjort en dockfilt.. just nu har vi två dockor på jobbet som det leks flitigt med. vi har inte så mkt kläder och tillbehör till dom å barnen använder handdukar å allt de hittar i sin lek med dockorna..
så lovade jag att sticka en dockfilt och när jag sen även hittade ett inlägg om en som gjort en dockfilt så rotade jag fram ett restgarnsnystan från mina gömmor och började.. se lillakattensdockfilt här!!

Jag la upp och när jag kommit en bit tyckte jag den blev för bred så valde att göra den på bredden ist.
så stickade jag tills den var lagom bred. TADA!!!!!

så här blev min lilla dockfilt..

sen vet jag inte om jag ska göra en kant runt eller ha den så enkel....

får fundera lite på de och på måndag får vi se om den blir bra till dockorna.


detta är mitt bidrag till härmapan
kika in på en jättefin babynest..
en sån ska jag apa efter och göra om ja nångång får ett barn...


ha en go lördag!
/Trixi

torsdag 5 september 2013

stickväska

i helgen när jag var på loppis fanns där en som sålde egna grejer som hon sytt och där hittade jag en ny stickväska.. eller ny och ny har ju använd systempåsar tills nu och haft tankarna på att skaffa alt göra egna stickväskor.. så när jag hittade denna i en bra storlek så slog jag till.. 50 kr va inte så farligt heller.
färgerna gör en glad och den är lagom för ett projekt.

jag köpte ett tyg för några veckor sen som är helt fantastiskt, kommer blogga om det en annan dag, och det tyget hade jag tänkt göra väskor av å nu har jag en mall att gå efter. ska nog göra i olika storlekar eftersom jag har massa tyg och brukar ha flera projekt igång samtidigt =)


där i ligger mina raggsockar, har påbörjat båda å har 3 garnnystan eftersom jag blandar färg i sockarna. finns gott om plats kvar..


/Trixi

tisdag 3 september 2013

Symöte: liten kattleksak

när svärmors hund va här sist bet han sönder en kattleksak. det var en plastråtta med nått hårigt tyg runt och innuti fanns en dosa som lät liknande pipöjud. råttan sat på ett snöre och själva råttan va söndertuggad.
jag tog ut dosan som fungerade fortfarande och tog bort snöret å slängde resten. sen satte jag igång att virka runt dosan, tog ett foder som ska vara till dammsugarn men som inte passar i min dammsugare och klippte till en bit och tog den runt dosan så att inte kissen ska råka bita igenom garnet och till dosan.
samt bli lite mjukare när man kastar med den.
min katt fyllde år i helögen, hela 9 år... shit va tiden går...
hon är fortfarande lekig av sig och började direkt leka med leksaken så fort den blev klar.. funderade först att sy på ögon eller liknande men sket i det å lät den bara va gul. gjorde en lm-ögla som jag knöt fast snöret i så det ser ut lite som en gul boxningssäck =P

bilderna blev inte så bra men man ser leksaken iaf...
gick väldigt snabbt och kissen blev gla...

jag har en del klart av mina lite större projekt men har fortfarande inte fotat dom.. måste få tummen ur och få med mig någon för sjalen kan jag inte fota själv =) så denna vecka fick det bli att visa upp en minigrej ist..


mer inspiration och fina grejer hittar ni hos husmorsskolan!!!


ha en go tisdag!!!

/Trixi

måndag 2 september 2013

1 milahalsduken

I helgen var det loppis och marknad på Spinnet här i Habo.. Där fanns en liten hörna med stolar och ett litet bord. Brevid fanns en korv med garn och stickor å där satt en tanta och stickade på en halsduk. Jag har läst om enmilahalsduken så jag satte mig brevid å stickade några varv. Va inte mkt men 3 cm är iaf en kort kort bit av milen som jag bidragit med. 
När de ställt ut halsduken kommer de dela upp den och göra halsdukar och filtar till behövande. 
Tanten sa att det är inte ofta små flickor kommer å stickar å sen frågade hon om jag var hemmafru haha. Om man är ung och stickar måste man va hemmafru :p nä jag är förskollärare svarade jag :)




/Trixi

söndag 1 september 2013

Fotoutmaning: Spegelbild

Tema spegelbild passar mig perfekt, tvärr missade jag i veckan att det va utmaningsdags så fick kolla bakåt på semesterbilderna å hittade några som jag tog när jag åkte båt.. har svärfar på besök så hann inte gå igenom alla bilder men valde lite snabbt..

denna är så fin när vattnet ligger stilla och spegelbilden är nästan lika tydlig som träden över..
så denna bild blir mitt bidrag till fotoutmaning-vanner-emellan



ha en go söndag alleman!!

/Trixi