En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 13 januari 2015

symöte: avklarat nyårslöfte och årets första.

årets första blogginlägg. 
japp några blogginlägg blir det väl i år med, dock inte lika många som första året man bloggade =)

jag gav inga rediga nyårslöften i år men bara lite tankar om löften man kunde ge.. tex att försöka bli mer hälsosam och förlora lite mammakilon och det började jag med trotts att jag inte gav det löftet..
sen kommer vi till det nyårslöftet som inte heller var ett nyårslöfte som jag kommer blogga lite om idag..  börjar från början, förra nyår tänkte jag ha som nyårslöfte att lära mig neverstickning men fick aldrig tummen ur så i år hittade jag ett mönster som jag kände japp det vill jag lära mig så att lära sig en ny teknik blev årets nyårslöfte som inte är ett löfte istället =)
sen hade jag också som nyårslöfte förra året att sticka och virka mer till mig själv och det blev iaf ett par strumpor till mig =) det nyårslöftet tar jag oxå med till detta året.

jag köpte en tidning, Kreativ stickning och i den hittade jag en virkad tröja som hette just; Virkad tröja!
tråkigt att man inte kan säga att jag virkar på min Emelie eller liknande men iaf så såg det ut och vara en tröja i min smak.. efter min pågående tröjstickning med stickor 3 med tunt garn som aldrig växer behöver jag nått som jag ser en förändring snabbt i men som ändå är nått att hålla på med.. ja det var så klart virknål 3 men jag tänkte att om jag gör minsta storleken och tar virknål 4 blir det nog bra.. fördelen med att virka är att man direkt kan testa och fick minska en hel del för den hade blitt gigantisk..

så nu är jag på gång och lärt mig relief mönster.. så avklarat löfte!

sen om denna också tar år att göra återstår att se men den växer på iaf =) lite lättre att virka nu när sonen kryper runt och leker själv mer sen att fånga garnet är också en rolig lek =)


garnet är köpt på YP och var tänkt till en cape a la rödluvan superfin stickad i boken om vampyrstickning. men nu efter 2 år har jag inte fått inspiration att våga testa den så gå fick garnet gå till tröjan. dock kommer det inte räcka så får köpa hem lite till.


så med 3 stora projekt igång lär symötesinläggen lysa med sin frånvaro men den som väntar på nått gått, nån gång kommer det upp nån färdig tröja eller om jag får inspirationen på vilovägar och gör nått litet =) kolla in: husmorsskolans symöte!

/Trixi