En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

söndag 29 juni 2014

Hur mycket?

Hur mycket ska man ta betalt för sitt handarbete? Jag gör inte mkt på beställning, bara nån enstaka gång. Å hur ska man räkna?
Har hittat en länk där man får hjälp.

http://craftscalculator.com


/Trixi

fredag 27 juni 2014

Mer pyssel

Nu är jag klar med två tavlor till barnrummet.
Haft ide'n ett bra tag sen jag såg nått liknande på pinterest en gång.
Efter att ha skrivit LOVE kändes det tomt så köpte två stämplar.
Nu är jag sugen på å stämpla vidare... Hum undra vad nästa pysselprojekt blir?? :)



/Trixi

torsdag 26 juni 2014

Pyssel-time

Jag har kommit in i en pysselperiod nu. I förrgår gjorde jag en mobil till skötbordet om man nu kan kalla det mobil när dom inte sitter ihop.
Jag fick tips från en på en babysida på face å bestämde mig för att göra en egen.
Skrev ut bilder från nätet, sökte på målarbilder å valde 4 söta som jag sen målade med glitterpenner. Vet inte om det funkar men tänkte att det kanske skulle glittra om dom när solen skiner in.
Jag plastade in bilderna med plast på rulle och tejpade upp dom i taket med garn.
Nu kanske blöjbyterna blir lite roligare, har en liten kille som inte gillar att byta blöja.




/Trixi

tisdag 24 juni 2014

symöte: Elefantmobil

jag har inte fått upp elefantmobilen än i snetaket över spjälsängen  den måste sättas ordentligt å är inga bra väggar så får vänta till min karl kan hjälpa mig. han sover ju inte i sitt rum än så inte akut. :)
är nöjd med den å va ett lätt mönster  sett nu i efterhand att jag glömt svansen men tycker inte det gör nått, lika fina utan.

upphänget tog jag två sushipinnar som jag virkade ihop..



/Trixi

tisdag 17 juni 2014

symöte: glädjeduken

jag hade tänkt visa min elefantmobil idag och är faktiskt klar med den förutom att jag inte fått upp den hängandes än.. sen funderar jag på om jag ska göra svansar till dom eller ha dom som dom är..

anledningen till att det inte blev nån elenfantmobil till dagens möte beror på att min glädjeduk blev klar i går em.. bara blockningen kvar och jag blev så otålig att jag tog bilder innan blockningen som vanligt =P jag i ett nötskal =)

glädjeduken ser ni i process på min bild högst upp i bloggen vid bloggens namn. den började jag med för 2 år sedan och var sån glädje att virka.. eftersom den skulle bli ganska lång (120 cm om jag minns rätt, har inte mätt nu pga jag inte blockat den) så försvann glädjen och inspirationen och den blev ett ufo som plockades fram då och då.. rätt tunt garn men med virknål nr 3..
älskar mönstret, har gjort en bäbisfilt i samma mönster och hade den inte tagit sån tid att göra hade jag gjort en till duk till andra bordet men en får räcka.. 2 år är låååång tid =P


på bilderna ligger duken på en svart skinnduk så det är den som ser ut som en svart kant..


fler inlägg hittar ni på husmorsskolan!!


/Trixi

lördag 14 juni 2014

en elefant balanserade......

jag är faktiskt klar med min elefantmobil men tänkte visa den på tisdag har bara själva hänget kvar och hur jag ska hänga upp den för att den inte ska trilla ner..
men kan visa tre elefanter, dom tre färgerna jag använt mig av.. min grundtanke var att göra en mobil  till vagnen och då tre på rad så här..



dom vita trådarna som syns lite gömda bakom elefanterna är hängerna som jag hängde upp dom i..

va faktiskt rätt kul mönster och väldigt smidigt att göra under ammningarna då det blev en liten bit i taget då å då.. han vill amma ofta så jag sitter mkt i soffan..
nu passar jag på att göra några maskor på min ufo-duk så den kanske äntligen blir klar snart..


/Trixi

fredag 13 juni 2014

prova converse

nu när min lilla kille äntligen är här så har jag någon att prova mina handverk på dels det jag redan gjort och det jag håller på med. (iofs bara en bäbiskofta som jag skulle ha klar innan han kom)

här provar han dom minsta conversen och dom satt bra på själva foten men om vristen var den alldeles för bred så den gled av även att jag drog åt snörena så mkt det gick.
sen har jag en son som inte vill ha strumpor eller skor på fötterna så han sparkar sig av dom direkt. försökte ta en bild men han sparkade så med fötterna så fick hålla dom still när jag klickade =)
så dom conversen får antingen skänkas till dockan den har suttit på i väntan på Neohs ankomst eller så får jag hänga upp dom i form av en mobil eller nått över skötbordet.. har ju två par till så kanske kan hänga upp dom och när an är större testa om dom andra passar bättre..


men visst blev dom söta på en riktig fot? kanske ska trä igenom ett band å knyta så att dom sitter på...

tror nog jag måste köpa ett par nya till mig mina svarta och vita slängdes i våras pga slitning å mina gråa håller nog inte så länge till så har bara ett par röda. behövs nog ett par till =)


/Trixi

tisdag 3 juni 2014

symöte: elefanten till mobilen

äntligen tillbaka...har saknat symöterna på husmorsskolans blogg varje tisdag.. har dock varit inne och kikat vad folk har haft för sig. anledningen att det var i mitten av april senast jag bidrog med ett inlägg är att min son föddes den 25 april och efter komplikationer och en tuff start blev han inlagd på neonatral och där var vi i 10 dygn innan vi fick komma hem. en stor omställning med väldigt lite sömn och en liten kille som bara kommer till ro i min famn har gjort att jag inte hunnit eller haft ork och inspiration till att handarbeta.. nu börjar det komma smygandes och det blir några maskor då och då och jag har börjat hitta mönster igen och då är det på G.
små projekt som denna elefanten som jag visar idag är perfekt att ha i handen när jag sitter med honom.. sticka är svårare men har en halvfärdig kofta som är till 3-6 mån å nu är han 5 v så den vill ja ha klar innan sommarn är slut.. förhoppningsvis kommer vi snart in i rutiner som att sova på natten =P
i förrgår sov han 7 h i sträck mellan 23-06.. rekordlänge och sov ensam med.. sen igårnatt sov han 45 min.. ja han sov ju till och från på mig men jag fick ingen sömn när han ligger på mig.. är en period nu då han behöver den närheten men det där med 23-06 tyckte jag var en bra rutin så det får han gärna fortsätta med =P

nu till elefanten.. min tanke är att göra 4 till som är lite mindre och göra en mobil att ha över sängen eller om jag inte orkar göra samma mönster så göra tre och hänga i vagnen.. har en köpt mobil med tre vita kaniner och har planer att virka el sticka kläder till dom.. men får se om inspirationen infinner sig.. lär synas här i bloggen isf framöver =)

garnet är miami red heart, rester från sköldpaddan..
och mönstret hittas: HÄr!!






















/Trixi