En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

torsdag 28 februari 2013

Bokstav: Z,Å,Ä,Ö

Bokstav: Z,Å,Ä,Ö

Ok jag tappade suget mot slutet och vi har renoverat å de har varit kvällsmöte på jobbet osv så orken å inspirationen har inte funnits. De sista bokstäverna kommer nog inte fottas alls som de ser ut nu. Eftersom detta är månadens sista dag så får ja erkänna mitt misslyckande. 

Men om man nu ska se tillbaka till utmaningen så har den gett mkt oxå, har fått upp ögonen för hur mkt fint man kan hitta på en liten promenadssträcka som jag går varje vardag till jobbet. 
Men att göra varje dagär inte min grej, det dödar kreaktiviteten och inspirationen. 

Zå nu Är det Över hihi fick med de sista :)

/Trixi

tisdag 26 februari 2013

Symöte: viking heart omlotttröja

Nu har jag gjort klart omlotttröjan som jag suttit och klurat på i några veckor och är inne på min andra.. kommer använda ett annat garn i själva mönsterbeskrivningen eftersom mönstret inte redigt kommer fram i detta ull garn. men valde ändå att döpa tröjan efter detta första garn.
garnet är Viking babyull.

Jag har inte bestämt än om ja ska kalla tröjan vikinghjärta eller vikingheart kanske bättere på ha hela namnet engelskt isf men ja gillar ordet viking så får klura lite..

här kommer iaf lite bilder på vikinghjärtat...



Hjärtanen är gjorde som en effekt i tröjan och som sagt så träder de inte fram så bra i ullen..
därför valde jag ett annat garn nu i nästa och hoppas verkligen garnet räcker till hela tröjan för då får ni snart se den oxå =) då har jag valt att ha två färger och "fylla i" hjärtanen med annan färg.

inspirationen till modellen har jag tagit av en tröja som jag köpt på kappahl som hette newborn. supersöt omlott och jag ville göra en sån modell.. sen ville ja ha lite mönster så valde att göra lite hjärtan. blev nöjd med denna... mönstret kommer ja jobba me nu under våren så vet inte när de kommer.. kanske med nästa tröja.. eller senare..


för mer inspiration komma in husmorsskolan och kolla in vårt symöte..


/Trixi

söndag 24 februari 2013

Dagens bokstav: Y

Dagens bokstav: Y

en svår bokstav.. märks att man närmar sig slutet av alfabetet nu och man har anv alla kul bokstäver..
Några var betydligt lättare än andra.. denna va inte den ättaste.. Y som i ylle. hur fotar man ylle?
Y som en yxa.. ja skulle funka men å leta reda på yxan i killens överfylla verktygsbod lockar inte =P
Y som i yngel.. haha grodyngel, nja inte rät tid och fota sånt nu mitt i vintern...
hum... får nog passa på denna tyvärr..
uppdaterar om jag kommer på nått under dagen...

/Trixi

lördag 23 februari 2013

Dagens bokstav: X

Dagens bokstav: X

Jag har glömt... att fota mitt X.. hade tänkt fota xzylofonen på jobbet men nu är de lördag och jag får inte möjlighet att fota den innan månda å eftersom ja inte kommer på nått annat på X så får ni vänta på bilden några dar.. =)

kan nog få till lite coola bilder om ja får till de =)

Bild kommer!

/Trixi

härmapan änglapinglan

När jag städae i en hylla häromdan så hittade jag en liten grej som jag gjorde för ett år sedan som jag hade glömt bort. Jag hade precis börjat följa bloggen husmorsskolan och hon hade gjort en änglapingla och då var jag tvungen att göra en jag med. Jag valde att göra en hel vit och sen brodera ett hjärtan på. Fler bilder och text och tankar om änglaplingan kan ni läsa i mitt inlägg som jag skrev för dygt ett år sedan: KLICKA HÄR!!!
 

och för att se min inspiration sida som jag har härmapat så gå in på husmorsskolans sida!!!

Det är kul när man hittar något man har glömt bort. Hoppas bara jag får använda en nån gång oxå. =)


Fler härmapor hittar ni som vanligt hos sveaspunkt

ha en go lörda!!
&Trixi

fredag 22 februari 2013

Dagens bokstav: V

Dagens bokstav: V

Vatten är en annan favo att fota. Först tänkte jag fota en vattendroppe men så kom ja på att jag kan anv en bild från i somras som jag inte visat upp. Fick en hel del fina bilder på bland annat vattnet :)




/Trixi

torsdag 21 februari 2013

Dagens Bokstav: U

Dagens Bokstav: U

U som i ull.. jag fundera lite hur jag skuklle få till en snygg ullbild nu när man inte har tillgång till får och nystan har jag redan fotat så inte kul och ta likadana biler bara olika nystan..
Så kom jag på att jag har stickat en ullkofta.. den är gjort i baby ull...
så här kommer en bild på ett stickat parti av ull.. =)


kanske ingen rolig estetisk bild men iaf en bild på ull =)

/Trixi

onsdag 20 februari 2013

Dagens bokstav: T

Dagens bokstav: T

Lite samma som igår med snön.. jag gillar som sagt att fota snö och på träden när snön ligger som ett täcke och solen strålar igenom grenarna och våren börjar anas nånstans i framtiden.. då njuter ja av vintern.. annars är jag en sommar männsika som saknar sol och värme extremt mkt just nu..
enda fördelen me vintern förutom de otroligt vackra landskapen en solig dag de är att man får mkt sticktid och sticklust när man småfryser och vill göra nått som värmer..

här kommer lite bilder på Träd.. T som i träd


Dessa blev jag nöjd med 'vewn att inte solen ville lysa upp den dagen.. =P


/Trixi

tisdag 19 februari 2013

Dagens bokstav: S

Dagens bokstav: S

S som i snö. Nu vintertid kan ja ibland försvinna mig in i konstens värld
Med kameran i högsta hugg, fotandes snö, istappar, trädtoppar me snötäcken osv.
Här är några försök med mobilen eftersom man aldrig har med kameran när dom där bilderna dyker upp. :)

Jag är så trött om kvällarna nu när väl datorn blir ledig så ja orkar inte sitta och lägga in bilderna så bilden kommer i morgon. Andra dan i rad i know men den som väntar på nått gott!

nu ¨å.. borde igentligen sova men någon har somnat på FEL sida sängen.. å han blir så sur när ja väcker han så tänkte passa på å sitta här en stun innan ja ska eröva tillbaka min sida sängen!! =P

här kommer en bild på snön, då det blåste väldigt mkt (som det gjort väldigt mkt senaste dagarna) så bildades de mönster i snön.. detta såg ut som en hjärta tyckte ja...




/Trixi

Symöte: hjärtan dekoration

Jag har gjort hjärtan inför alla hjärtans dag fast mest var det till alla hjärtans dag tävlingen som jag deltog i på facebook. garntokigas tävling. det är ett nytt tema varje månad å så har man ca 1-2 månader på sig att göra klart något till tävlingsdagen. allt ska va hemligt så man ska inte kunna gissa vem som gjort vad så inga bilder får visas innan tävlingen är avgjord. därav allt detta hemligmakeriet =) jag fick 2 röster denna gång. fler än förra gången haha..


Mönstret hittar ni här: http://greitzan.blogspot.se/2012/11/skalar-dekorerade-med-virkade-julhjartan.html?m=1

jag håller fortfarande på med min bäbiskofta och nästa vecka kommer den vara klar att visas upp här.. ska bli spännande å höra vad ni tycker.. ´Jag har ju hittat på lite små´mönster som jag försökt skriva ner bara för att kunna dela med mig men denna gången så känns det mer på riktigt. denna gången lägger jag ner energi på mönstret och vill få till det bra. jag ska tom göra koftan i ett annat garn för att se om mönstret blir snyggare i annan kvalite.

ja ni får följa mig under våren å se hur det utvecklas =)


för mer inspiration besök husmorsskolans symöte!!

/Trixi


måndag 18 februari 2013

Dagens bokstav: R

Dagens bokstav: R

Randigt gillar jag i allt, kläder, inredning, ja allt funkar me ränder. Idag har jag lekt med effekterna mellan ränderna på mitt täcke och ljusskuggorna som bildades. Lite kul faktiskt. 
Vet inte om de blev så snygga bilder, det ligger väl i betraktarens ögon :)








/Trixi

söndag 17 februari 2013

Dagens bokstav: Q

Dagens bokstav: Q

Denna va med svår så fick bli ett Q av garn.. det var inte heller lätt att forma ett Q.
Men det garnet som skymtas i bakgrunden är iaf Qul att virka med, ett av mina favogarn just nu =)




/Trixi

lördag 16 februari 2013

Dagens bokstav: P

Dagens bokstav: P

P som i prickigt.. jag gillar att ta bilder på liknande mönster som upprepas men just prickar var inte e lättaste. blev några bilder på kuddar som jag villar på varje dag på jobbet =)


/Trixi

fredag 15 februari 2013

Dagens Bokstav: O

Dagens Bokstav: O

en till bokstav som var svår att komma på nått till.. min första tanke var ost och kom inte på nått annat.. tog några misslyckade bilder på en ost, en verklig utmaning. känns som denna bild inte ens är värld att visas så då gör jag inte de.
Får se kanske uppdaterar under dagen men annars så kör vi inlägg utan bild idag.
fast nu är ju jag en sån som inte ger upp i första hand och avskyr att misslyckas så jag kommer säkert fotografera fler ostar i framtiden. =)

/Trixi

torsdag 14 februari 2013

Dagens bokstav: N

Dagens bokstav: N

Idag valde jag nålar och spred ut dom på golvet och helt plötsligt infann sig helt nya motiv och synvinklar. Jag hade inte tid att leka mer eller att hämta systemen, hade ja haft den kunde ja nog fått helt fantastiska bilder. Men jag blev nöjd med flera så blir ett kollage idag med :)





/Trixi

onsdag 13 februari 2013

Dagens bokstav: M

Dagens bokstav: M

Jag har en stor last, choklad och lakrits. och sätter man ihop dessa så blir det jobbigt att hålla sig borta. Nu har äntligen min favochoklad kommit tillbaka. farligt för figuren.
marabou black... mmmmmmmm...


figuren är ett minne blott.. =P
/Trixi

tisdag 12 februari 2013

Dagens bokstav: L

Dagens bokstav: L

När jag fotar gillar jag att skapa känslor med ljus och idag tänkte jag fånga ljuset på bild. Älskar att fota eld, har alltid gillat att fånga eldens vilda dans. En liten ljusstråle dansar ensam i mörkret men elden är som en vild dansbana :)





/Trixi 

Symöte: babyvantar

Idag blev det ganska sent möte för mig, jag brukar förbereda redan kvällen innan men varit datorlös tills igår och det första när sambon kommer hem ville jag inte ägna åt datorn. Sen verkar det inte funka lägga ut bilder via ipad så fick vänta tills nu.
Först tänkte jag visa ett pågående projekt eftersom jag är med i en tävling och mitt senaste projekt måste va hemligt några dar till men så kom jag ihåg att jag inte visat upp mina vantar som jag gjorde i slutet av januari. De gick väldigt snabbt att göra även om det vart en del pill men perfekt när man vill träna på strumpstickor. Denna gång fick jag ihop skarvarna mellan stickorna utan hål :) träning ger färdighet.

Vantarna hittade jag på  ravelry och mönstret hittar ni här: http://www.ravelry.com/patterns/library/baby-mittens-3

Jag gjorde vantarna i ett garn från netto, flerfärgat strumpgarn som hette jaguar eller liknande.
 Mitt garn va lite tunnare så mina vantar passar nog mer en nyfödd än 3-9 månader. Jag tänkte göra
 strumpor i samma garn men det en annan gång. :) 





För mer inspiration kolla in husmorsskolans symöte





/trixi

måndag 11 februari 2013

Dagens bokstav:K

Dagens bokstav:K

K som i kedja. Jag gillar närbilder och dessa bilder på kedjan gillar jag väldigt mkt. 

(Bild kommer)
Bland favobilder än så länge denna månad men än är månad inte slut, kanske hinner med å få till de fler gånger, de som är så bra med denna utmaning att man får tummen ur och fota det manöver och inte bara tänka tanken att man ska fota. 




/Trixi

söndag 10 februari 2013

Dagens bokstav: J

Dagens bokstav: J
J som i Johanna.. japp idag blir det egobilder.. hihi..
Jag är en poser, så fort en kamera är i närheten så posar jag, är som att jag klänner på mig oftast om nån tänker ta bild.. haha.. och tur är väl de för de oförberedda bilderna blir hemska.. ja iofs blir många förberedda bilder oxå hemska, men ibland får jag till det =)
Jag har valt att försöka vara lite hemlig här på denna blogg och lägga fokusen på kreaktiviteten och inspirationen. men denna gång blir det en bild på mig som jag gjort om såg den ser målad ut. det var när jag hade svart hår, saknar lite det svarta nu, har vart blond ett år nu, längsta perioden på många många år. jag känner mig mer svart än blond, fast är inne i en blond period nu. och till sommarn vill man alltid va ljus och fräch =)

/Trixi

lördag 9 februari 2013

Härmapan härmar ABC

Idag tänkte jag mer berätta om en härmgrej som jag håller på med nu.
I höstas läste jag på en blogg som jag snubblade in på om ABC bloggning om att utmana sig själv att fotografera mer. Jag tyckte att det lät som en bra id'e så bestämde att göra det under feburari månad pga att det är 28 dar så alla bokstäver får var sin dag.
Om bara Saras fotoutmaning kan ni läsa Här!

Jag har härmat hennes koncept för att utmana mig själv att fota mer.
Några av inläggen kan ni läsa och se här, klicka på bokstav
BDG och H
Några av de bästa. Är nu på bokstav i å mina abc glasögon är på och spejar efter nya objekt :)


Fler härmapor hittar ni hos Sveaspunkt


Ha en mysig lördag i kylan!
/Trixi

Dagens bokstav: I

Dagens bokstav: I

I som i is!!!
Denna va med enkel, jag har en favobild med is och det får bli en till repris bild känner jag men den är värd att visa upp igen.


/Trixi

fredag 8 februari 2013

Dagens bokstav: H

Dagens bokstav: H
H som i hjulspår.. nu när jag är ute och går, promenerar eller går till jobbet osv så går jag och letar efter bokstäver. idag kom H till mig på väg till jobbet där jag såg stora hjulspår.
Jag har öppnat upp ögonen och satt på mig mina ABC glasögon.
Hjulspår kan bli rätt coola att fota..



/Trixi



torsdag 7 februari 2013

Dagens bokstav: G

Dagens bokstav: G
G som i.... gissa!!!
Japp ni hade rätt, G som GARN!!!!!
hihi... denna bokstav var lättast att komma på och fota.. la en del garnnystan i en hög och fotade..
en härlig blandning av färger.. bara kliar i fingrarna när jag ser på bilerna, vill sätta virknålen i dom och skapa =)


/Trixi

onsdag 6 februari 2013

Dagens bokstav: F

Dagens bokstav: F

F som i frost. i söndagas var jag med och visade upp några frostbilder i en fotoutmaning och idag tänkte jag visa upp en av dom bilderna.

Denna bilden gillar jag efterom den inte är självklar. jag gillar när man kan fundera och sätta in sina egna tankar i en bild. detta är ett stolphinder som skärmade av vägen mot en affär, typ en sån som kan finnas som cykelstop så man får leda cyklen mellan två såna. haha mitt sätt att förklara i ord är inte alltid den bästa. menmen sån här stoplhinder är det iaf och en är täckt av frost som glittrar. Det var uner en promenad på kvällen och en gatlampa lyser upp och bilder den milda känslan i bilden, nästan som sepia.

frost.

/Trixi

tisdag 5 februari 2013

Symöte: min första kofta!

Min första klara kofta! Jag har haft sånt sticksug nu sen jul och denna koftan va redigt kul att göra. Jag har använt ett dropps mönster och innan jag skulle sy ihop den hade jag stora svårigheter att förstå hur jag skulle göra. Men när allt var avmaskat å den låg framför mig förstod jag. Den skulle visst sys ihop över ryggen. Den blev MYCKET större än tänkt så jag ändrade lite och gjorde en kant med vanliga fm som jag virkade ihop ca var 6.e maska för att forma till kanten mer. Sen sydde ja in en knapp så den sitter på bra samtidigt som den är pösig. Varm är den med trotts alla hål :)
Jag är nöjd faktiskt trotts lite småfel här å där.. I vanliga fall skulle jag va missnöjd och inte tillåta mig göra fel utan göra om. Men med handarbetet ser jag mer som att jag hela tiden lär mig och allt ja gör är en lärdom. Som me foto, då är ja inte nöjd förrens ja får den perfekta bilden.

Det var svårt att få bra bilder på koftan eftersom en är stor, oversice.
men här är några förösk iaf så ser ni färger och hur den ser ut på. jag tog bilder vid två olika tillfällen eftersom jag ville ha lite olika biler från olika håll.


De röda garnen har jag fått i julklapp och då ville jag göra nått till mig själv.
Garnen som jag använt är olika kvalitéer på, bland annat Rowan fine tweed, rowan kidsilk haze glamour, naturral luxury brushed kid mohair,anchor artiste metallic (denna använde jag ihop med grundgarnet så det blir lite glitter här å där) grundgarnet, det gråa, valde jag ett från YP om heter master alpaca fine som jag använder två trådar av.

mönstret kommer från garnstudion.
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=100&d_id=22&lang=se

och som ni ser där så ser min kofta helt annorlunda ut men denna känns väldigt bra ändå. enda nackdelen är att jag fastnar i våskor å lite här å var eftersom den är så gles. =P


nog om detta... nu är det äntligen tisdag och dags för massa inspiration från härliga symötesdeltagare på husmorsskolan nya syförening


jag önskar er en go eftermidda och kväll!!
/Trixi

Dagens bokstav: E

Dagens bokstav: E

E va lite klurigt, jag tänkte på ekorrar, el, ekollon osv. inget som jag kunde fånga på bild bara så där.
efter lite klurande till å bestämde jag mig för något som de flesta har.. ett vardagligt fenomen som man sällan ägnar en tanke.. just de Elementet!!!
Det ger värme (om man har tur hihi) på kalla vinterkvällar då man kurar upp sig i asoffan (bredvid elementet) med en go döskallefilt runt sig, en go kopp te framför sig och en stickning i handen. jag höll på och glömma, en katt på magen med förstås =)

jag tog lite coola bilder på rasten på elementet, det var mörkt i rummet och blixten gjorde bilerna rätt ljusa men jag gillar känslan i dessa biler. (som ni förstår så fotar ja fortfarande med mobilen)























/Trixi

måndag 4 februari 2013

Dagens bokstav D

Dagens bokstav är D.
D som i döskalle :) jag älskar dödskallar. Jag har tre dödskallar på kroppen och massa på kläder och virkar dödskallar. Tror det är min rocksjäl som tilltalas av dom.
Jag har fotat ett ljus som jag fick i julklapp.

Lite coola bilder :)


Nån mer som ABC- bloggar? Kommentera så skriver ja in dig och länkar till din sida.

/Trixi

söndag 3 februari 2013

Dagens bokstav: C

Dagens bokstav: C

Denna helgen är vi iväg på helgtripp så blir en bild i repris idag.
C som i Citron. För ca ett år sedan virkade jag citroner till fatet på köksbordet för jag var så trött på att min ekoration ruttnade i solljuset hela tiden. Dessa håller liiiite längre =) förutom att katterna tror att det är leksaker så ibland är de borta. =)


Fler bilder och beskrivningen på dessa finner ni HÄR!!!! i ett tidigare inlägg.
Mönstret har jag skrivit själv så kan finnas små fel. Jag är inte så duktig på att skriva mönster än. =)


Finns det fler som ABC-bloggar där ute i cybervärlden? Hojta till så kan jag länka till er.

/Trixi

Fotoutmaning: Kylig

Dagens Tema hos edithochjag´s fotoutmaning är: Kylig
Detta tema tycker jag är spännande för man kan väga in så mkt tankar och olika synvinklar i bara ett litet ord.

jag valde att rikta in mig på ett ord som gör mig kall och jag känner kyla.
Ordet är frost. jag fångade den kalla kyliga frosten på bild på min promenad.




kolla in länken längst upp och se de andras kyliga bilder.. =)


/Trixi

lördag 2 februari 2013

Dagens bokstav: B

Dagens bokstav: B


B som i bomull, och bomulls garn gillar jag att virka med så idag kommer en bild på ett nyinköpt bomullsgarn. färgen är fantastiskt men tyvärr fångade inte kameran riuktigt rätt nyans. men en ljus lavenderlila färg. =)











 Vet inte än vad jag ska virka i detta garn men blev så sugen på att göra nått lila när jag såg detta på netto. får klura lite. =)











Någon mer som ABC-bloggar? en bokstav per dag under en månads tid. Kommentera så länkar jag dig. =)
/Trixi

fredag 1 februari 2013

Dagens bokstav: A

Idag börjar jag att ABC-blogga, en ny bokstav per dag hela månaden. Det är lite skräckblandad förtjusning för jag vet inte om jag har tiden och inspirationen just nu men feburari har 28 dagar så denna månad passar väldigt bra för detta. Tanken är att väcka fotolusten igen. Jag ska försöka få till bilder varje dag annars blir det bara text. Jag ska oxå försöka fota garnrelaterat så blir nog lite blandad kompott. :) vill ni vara med och utmana er själva att bokstavsblogga så lämna en kommentar så länkar jag till er.

Dagens bokstav är A

Min första tanke är apelsiner. Jag tog en bild på blodapelsiner, blandade med vanliga men skalen ser inte så roliga ut. Ska till affären sen så se om jag hittar några fina att fota. :)
Min favofrukt är apelsin och jag gillar färgen som detaljfärg. Tex ha apelsiner i en skål på bordet. Däremot skulle jag inte passa i en apelsinfärgad tröja :)

Jag har som mål med detta att använda systemen mer, just nu anv jag mobilen även att den inte ger så bra bilder så är den smidig att ha med.




Någon mer som ABC-bloggar?

/Trixi