En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 30 december 2014

symöte: Julklapp 3, Diddi

Japp jag hann klart med Diddi men glömde lägga upp inlägg förra tisdagen då bi åkte till karlsta för att fira jul. Både Diddi å Dadda blev uppskattade å neoh som fick dom i sin julstrumpa lekte med dom å smakade på dom :)


mönstret finns på babblarna.se


nästa projekt? vet inte, är inte sugen på att påbörja dom andra babblarna än så innan jag bestämt mig för nästa projekt så fortsätter jag på mina stora evighetsprojekt.. en stickad tröja och ett överkast i mormorsrutor.. lite sugen på en virkad sjal har garn men inget mönster som känns perfekt..


kolla vad alla andra haft för sig i husmorsskolans symöte!


/Trixi

tisdag 16 december 2014

symöte: Julklapp 2 Dadda!

här kommer Dadda!
Julklapp 2 är klar å hans kompis Didi är oxå snart klar men får inte tummen ur att sy på ögon å hår. Men innan jul ska hon va klar iaf :)
Gjort efter mönstret som finns på babblarna.se på de vuxnas sida under pyssel. Min tanke är att göra dom andra 4 innan april när sonen blir 1. Han älskar babblarna å skrattar å vill dansa till låtarna. Å när han va mindre somnade han till den första sången så den gick på repeat :)
Garnet är Tilda som orginalet är gjort i men svart å vitt är rest som ja hade hemma. Det vita ä redheart miami. Så jag kunde inte hålla mig helt till mönstret samtidigt som jag tyckte att orginalets ögon inte va helt likt. Sen valde jag att inte knyta fast blöjan utan den kan klä av å på sen :)



Det tar sin lilla tid då det blir nån maska då å då å med lite hjälp tar det ännu längre tid :)

lite hjälp!


Kolla in husmorsskolans blogg  å vad andra symötesmedlemmar har för sig så här nära jul!


/Trixi

måndag 15 december 2014

julkransen

årets krans blev så här!

Jag köpte den på netto samma dag som vi gjorde julkrans med jobbet. Va våran julklapp att få göra sin egen julkrans att ha med ljus på bordet. Gjorde med mossa å sen fick vi skapa som vi ville.
Va jättekul. Får se om jag får upp nån bild att visa :)
Fick iaf mersmak att jobba med mossa men denna gången tog jag grannens gräsmattemossa hihi man tager vad man haver. Min tanke va att få en lite robus känsla å inte så jämn å fin. Funkade helt ok med gräsmatta men nästa år ska ja ut i skogen.
Sen tog jag dekoration som ja hade i förra årets krans. Så nu hänger den brevid dörren :)


/Trixi

tisdag 9 december 2014

symöte: Julklapp 1, brumbrum

nu är jag klar med den virkade bilen som min son ska få i julklapp. den blev 22 cm lång och motorhuven blev en aning för lång så blev en amerikanare =)
gjorde ett försök att brodera på nummerplåten och skrev Neoh på fram och 2014 bak..
har improviserat mönstret å garnet räckte inte så är lite hopplock med färger. bakhjulen fick två färger å annan färg på undersidan.. ett restgarnsprojekt.. =)

inne i en liten virkperiod nu =) med betoning på liten.. blir nån maska då å då.. har nu 2 julklappar till att virka klart innan jul men ena är snart klar å andra är halvfärdig.. i värsta fall får ja väl virka klart den på vägen till karlsta där vi ska fira jul, tar väl runt 3 h dit.. =)



kolla in husmorsskolans symöte!!!


/Trixi