En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 26 november 2013

Symöte: misslyckad babysocka

idag visar jag upp något som jag inte alls är nöjd med.. anledningen är att jag behöver hjälp..
jag har sökt ett tag efter ett bra babysocksmönster som inte är raggsocksmodell utan mer en blandning mellan socka och toffla/sko.. en socka som sitter på och värmer men som är lite mer än en raggis..

hänger ni med?

hittade en som jag trodde skulle bli perfekt.. minns inte nu vad boken hette som jag lånade på bibblan men gjorde iaf efter det mönstret.. för det första stod det inte vilket garn som användes eller vilken masktäthet. bara att de stickades på st 3.. sen stod det inte om det var strumpstickor eller bara på 2 stickor.. eftersom jag hade tänkt mig strumpstickning så satte jag igång och göra skaftet med strumpstickor och när jag gjort klart skaftet började jag fundera på omdet inte var bara två stickor å sen syddes den ihop.. iaf så fortsatte jag och gjorde lite mitt eget, sulan blev konstig eftersom jag inte fattade hur jag skulle avsluta den.. jo en till grej.. enligt mönstret skulle de vara 40 maskör men jag tyckte skafftet blev så stort så gjorde om och la upp 30 maskor.. nu blev skaftet trångt ist.. vet inte om den ens passar en bäbisfot.. gjorde iaf klart sockan i förrgår och nu har jag bestämt mig för att inte göra en till..

ist vill jag höra med er, har ni några bra mönster som man förstår på en bäbissocka/boots eller liknande?? tipsa gärna om mönster =)

här kommer min misslyckade sak!!!!



symöte hos Husmorsskolan!!!


/Trixi

tisdag 19 november 2013

Symöte: ribbvirkad mössa

idag ska jag visa upp en mössa som är lättvirkad och blir jättefin.. den skulle ta ca 3 kvällar att göra men för mig som varit så omotiverad på sistonde tog det 3 veckor =P
nu är den iaf klar och anv mkt denna veckan.. eftersom jag har så litet huvud så har jag svårt att hitta mössor som sitter bra.. oftast får jag gå på barnavdelningen men dom är oftast lite kortare så får inte till det där snygga hänget.. denna variant virkar man efter sina egna mått och är perfekt så sett..
sen måste jag ge ett litet mini minus och det är att den inte håller värmen som jag räknat med, när det blåser mkt så blåser det igenom.. så nästa mössa ska ja göra i dubbelt garn tänkte jag..
gjorde min i drops merino extra fine.. perfekt nu men som sagt kommer bli för kallt när det blir minusgrader..

mönstret hittade jag hos kungen o majkis


fler inlägg hittar ni hos husmorsskolans symöte!!


ha en go tisdag, det kommer dock inte ja ha (tandläkartid, första på 10 år å nu ond visdomstand AJ)
men får hoppas att kvällen blir bra iaf me stick i soffan =)

/Trixi

söndag 17 november 2013

Länk tips

Just nu har jag flera internet sidor uppe i min mobil med sidor jag vill komma ihåg och kanske använda så småningom.
Eftersom jag inyäte vill tappa bort dom så lägger ja upp dom här.
Jag har ingen arning om det är bara mönster el ej men ni har kanske glädje av dom med :)

Den första länken är en mönstersida där man kan hitta gratis mönster:
*http://www.stoffochstil.se/Information/Tjenester/Monstre_gratis.aspx

Sen en om hur man gör en islänsk tröja.
*http://sticklina.blogspot.se/2010/02/gratis-monster-och-beskrivning-hur-man.html?m=1

Hur man stickar en timglashäl beskrivs i en kommentar här:
*http://pyssel.ifokus.se/discussions/4d713fcab9cb46223305611e-timglashal

Ett diagram över döskallar:
*https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYtv8KV9Btv1gzkYqTs4uqa84lADRIjpysOXneTyw-CRCZrjui24ml1n-v6HslVULoVknN4_qiEix1fzJ_mGkKyz9s5CzMAERWvHYfe4HSQTIRD1G-3zq67JZ6Gsd5mYakYbt6iOo5RebD/s1600/d%25C3%25B6skalle.bmp

Nästa är ett mönster på söt sköldpadda i afrikanska blommor:
*http://www.eivansskaparlust.blogspot.se/2013/08/african-flowers.html?m=1

Sen kommer ett mönster på stickade hjärt-strumpor:
*http://ullcentrum.blogg.se/2013/october/svarta-hjartan.html

Och sist en länk till söta stickade tomtar :)
*http://www.stickaovirka.se/stickade-tomtar/#.Uoiz8Jm9Kc3


:)

/Trixi


lördag 16 november 2013

Härmapan klär in former

http://creando-kicki.blogspot.se/2011/12/en-stjarna-i-virkad-skrud.html

Ramlade över detta tips när jag letade efter ett virkmönster på stjärnor så då la ja in det i minnet.. Perfekt julpyssel :) tror ja har tagit på mig härmats-glasögonen nu å ser de där enkla och bra tipsen lite varstans.. Å pepparkaksformer kan man fynda billigt på loppis å lite garn å vips har man fina hängen till fönstret eller julgranen. :)

nu är det november och då är det ok att börja med julförberedelserna.. =)

jag hade tänkt virka in hjärtan men när jag skulle ta fram mina gamla former så upptäckte jag att jag måste ha bestämt att lägga dom på ett nytt ställe förra julen.. hittade bara en liten gumma, den va lite svårare med alla vinklen och vrår men blev fint den med =)

vi har ingen gran över julen än och i år ska vi iväg på resa så blir ingen i år heller men nästa år ska vi ha en så kanske ska ta å virka in lite fler figurer att ha i granen till nästa jul =)

eller varför inte hänga en i dörrkransen som välkommen hit gumma...


Den fick testhängas i palmen =)



Hur jag gjorde? bara vanliga fasta maskor.. 
1. Fånga upp tråden under formen,
2. fånga upp tråden över formen,
3. och dra igenom alla.

Jag vet att de hamna fel i ordningen men orkade inte försöka få till rätt ordning, anv en app där man får trycka på en knapp så sorterar de bilderna huller om buller och så får man trycka tills man är nöjd med placeringarna och storleken på rutorna.. 

Detta blir årets sista härmapa och förhoppningsvis fortsätter den till våren.. jag har inte haft nån skaparlust i höst så jag har bara varit med några få gånger, men jag kollar in varje gång och ser vad alla andra härmapor sysslat med.. Här klickar ni för att komma till Sveas härmapor


nu ska jag sätta igång med storstädning och i kväll kommer några kompisar hit så ska vi ha halv 8 hos oss middag. denna omgången är det männens tur att bestämma meny och min är väldigt hemlig, har fortfarande inte fått höra hela menyn hihi.. spännande även för mig...

/Trixi

tisdag 12 november 2013

symöte: lilla snigel akta dig

idag visar jag upp en liten snigel som jag har gjort till jobbet.. eftersom jag inte hittade ett mönster på en fin snigel så blev det en på frihand.. enkel smidig och fin om jag får säga det själv =P

jag har satt fast den i ett snöre som sitter i en låda så denna snigeln agerar i en sånglåda nu.. hade tänkt fota sånglådan men får göra det en annan dag.. kan ju faktiskt ta kort på alla lådorna för dom har jag sytt och limmat och fixat med och det passar ju in här oxå precis som stickat och virkat..
får bli inför ett annat symöte..  =)



snigeln är ca 5-6 cm lång. jag valde att inte sy ögon pga att det var så smått och jag tror inte det skulle se snyggt ut, för "kladdigt" uttryck på den lilla ytan eftersom attenerna  tar sån plats.


fler inlägg hittar ni hos husmorsskolan!!!!


ha e go tisdag!!! =)
/Trixi

tisdag 5 november 2013

symöte: mössdekoration

I våras, maj nångång tror jag, så gjorde jag en kofta i mitt favogarn gorgeous freedom. det blev lite garn över så stickade en hjälmmössa. den blev klar men blev liggandes eftersom jag kände att jag ville piffa upp den med något.. hade en snutt kvar av det blå-gröna garnet som koftan gjordes av så tänkte göra en stjärna och sy på. men den blev liggandes och nästan bortglömd tills en dag förra veckan då jag letade efter mitt mössgarn (denna gång en mössa till mig, lite mössfeber nu)
och fann denna hjälmmössa. så jag fick tummen ur och gjorde en liten stjärna.. garnstumpen räckte precis till stjärnan så jag fick sy fast den med det beige-grå garnet. mössan är stickad och stjärnan är virkad.

detta va tredje mössan på raken här och jag lovar att nästa vecka blir det inget mössinlägg =) kommer inte hinna klart med min mössa, lusten har fortfarande inte återvänt helt så gör nått varv då och då..

fler inlägg hittar ni HÄR!!!!!


Ha en trevlig tisdag!!!
//Trixi