Förra julen fann ja ett nytt recept på knäck. Ja gick upp flera kilo den julen på grund av dom där knäcken så det är med STOR VARNING som ja tipsar om dessa.
Fast älskar man lakrits så finns inget goare julgodis.
I år har jag inte vågat göra nått godis än :p
Lakritsknäck:
75 st
10 karameller turkisk peppar
2 dl Arla vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör
Gör så här
Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då. Koktid 15–30 min. Tillsätt karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.
Kulprovet: Häll några droppar i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
Kulprovet: Häll några droppar i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪♪♫•*¨*•.¸¸bjällerklang¸¸.•*¨*•♪♫•*♥
Under december, fram till jul kommer jag ge
ett jultips om dagen som en form av
en julkallender.Jag kommer mest att tipsa om
virkat som jag tycker är fint,
men kommer oxå bli en del tips om pyssel
till jul och ett och annat recept.
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪♪♫•*¨*•.¸¸bjällerklang¸¸.•*¨*•♪♫•*♥
/Trixi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar