En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 11 september 2012

Symöte: ankungens omlottkofta

Idag blir de sent symöte för mig eller sent å sent, nångång  runt 5 borde jag få tid å göra klart. Min kära sambo är iväg på jobb å snodde datorn. Dags å skaffa varsin nu tycker jag. Jag kan lägga upp inlägg via mobilen men inte bilder, får de inte att funka.

Förra veckan tror de va tisdag el onsdag så såg jag ett supersött mönster på en omlottkofta som jag bara va tvungen att göra. Som tur va så hade jag garn hemma som passade perfekt, fast de garnet va tänkt till en filt så fick jag ändra mig, garn till filtar kan ja köpa en annan dag.
Denna omlotrkoftan skrek åt mig : - virka mig NU! Så de va bara att lyda.
Med alla festligheter i helgen så har jag inte hunnit med så mkt virkning så igårkväll satt jag till sent för å bli klar å va nöjd jag blev :)
Tyvärr blev bilderna inte så bra, jag fota me mobilkameran men 2 av bilderna visar rätta färger.
 
Denna bilden visar färgerna bra.

Jag gjord een blomma som en detalj för att få en färgklick som stack ut lite. Samma gula finns med i garnet så den smälter ändå in bra i tröjan.

 
Jag hann inte till affären å köpa ett tjockare sidenband så fick bli avklipta tröjaxelband (har de nått namn?? hihi) och det blev ju kanon. Gillar att jag valde en turkos färg som oxå bröt av lite mot allt grönt.
Jag forstod inte redigt beskrivningen i mönstret på hur man skulle göra kanterna. Eftersom jag satt och virkade igårkväll till rätt sent för att hinna bli klar så hade jag inte tiden att testa å föröska lista ut, efter 2 försök så skippa jag mönstret och gjorde en egen variant som liknar orginalet lite grann. Man skulle vänta arbetet hela tiden sp jag hängde inte med hur man skulle komma frammåt. Men jag blev nöjd med min egen variant.
Jag började göra 2 fm sen gjorde jag 3 lm och en fm i samma maska som innan och 3 lm, 1 fm fäst i samma maska, 3 lm fäst i samma. alltså 3 lmbågar som fästes i samma maska. Sen ytterligare 2 fm och sen 3 lm-öglor i samma maska. hela varvet. Jag gjorde denna kant runt armar och kanterna på framsidan men inte i nacken där gjorde jag bara vanliga fm. pga att det inte skulle killa och bli knöligt i nacken.
 
Jag sydde fast en platt knapp på koftans insida som fästes i en av hålen som bildats i mönstret.


Så här såg koftan ut innan jag gjort kanterna på ärmarna och sytt fast blomman och bandet,
 
på denna bilden ser ni mönstret i garnet, jättehärligt garn som jag fyndat i ullared faktiskt, koftan blev tjock och rejäl och passar perfekt i höst och vinter.
Garnet heter Red heart Super soft. här kan ni se garnerna och deras nummer. Super_Soft
Jag anv mig av 00005 till blomman. 00006 till armarna och kanter. och 01003 till kroppen.


Namnet på koftan? Jag döpte den till ankungens omlottkofta för det är en liten tjej som fyller 1 år på fredag som ska få den. Min kompis dotter å min kompis kallas för ankan så ankungen blev naturligt namn :)

Jag hittade mönstret på icakurirens hemsida  (klick!), de har en hel del fina mönster där så tips å kolla runt på sidan över gratis stick och virkbeskrivningar. beskrivning på omlottkoftan kan ni hitta HÄR!!


är ni nyfnikna på vad de andra i husmorsskolans syförering haft för sig denna veckan??
Det är jag oxå så kolla klicka in här!!

/Trixi

2 kommentarer:

  1. Tack så mkt Svea :) ja blev sj väldigt nöjd. Nu funderar man på vilken färg nästa ska virkas i :)

    SvaraRadera