En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 29 januari 2013

Symöte: katt och mus


Under dagens symöte kommer jag visa en av mina julklappar som jag gav bort. Två grytlappar, som mer är prydnadsgrytlappar. Jag gav dom till släktingar som har ett kök där de kommer passa in. De har en stil av gammal (se spisen), inslag av nytt mordent (tex lite ljusstakar å sånt) å en stil av värme. De har mkt saker (som äldre ofta har) och helheten ger en varm och välkommande känsla, man känner sig alltid välkommen när mazn kommer in i deras kök. så denna katt och mus tyckte jag skulle passa in.
Mönstret fick jag av en sticksyster på facebook, hon hade kopierat mönstret ur en gammal tidning och skickade det till alla som ville ha. Det är verkligen kul och göra sånt här asom man tycker är väldigt sött men som man själv inte skulle ha hemma, extra kul är det och kunna gläja nån annan.
Jag har tidigare visat er musen och sen blev katten klar oxå bara nån dag innan jul. hann klart i sista sekund =) en blev en julklapp till några släktingar å nu visar jag upp dom tillsammans. Jag har ju nämnt mitt problem med att få musen rak för den ville våga sig men det hjälpte att stryka den. hade ju blockat den 2 ggr och det blev lite bättre men för att bli helt rak fick jag stryka.

Annars så håller jag på med lite allt möjligt, en kofta klar som jag finputsar på och visar er nästa vecka, inne i en stickperiod nu så blir lite babyvantar och en till kofta som jag precis fått mer garn till så jag kan fortsätta på den. ett litet virkprojekt till jobbet ligger i stickkorgen med så jag kommer nog ha en del och visa er på stickmöterna framöver =)
¨

nu får ni följa mitt exempel och kika in på husmorsskolan cyber symöte och kika in alla anras fina grejer. alltid lika inspirerande!


/Trixi

2 kommentarer:

  1. Jättefina grytlappar! Har en förkärlek för virkade grytlappar och dessa var ju lite roliga :-)

    SvaraRadera