En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 31 juli 2012

symöte: lille katt, lille katt lille söte katta. + glädjevirkning

Idag vill jag visa upp mitt senaste amigurumidjur, en liten kissekatt. Jag har ju redan en mus och denna gång blev de en kissekatt.
jag följde grundmönstret i ett häfte som heter Candy Magazine- virka smådjur i candy
ni kan se häftet på första bilden här under.

 Men jag var inte hundra nöjd med hur katten skulle se ut enligt beskrivningen så jag valde att ta egna färger, ist för en gul katt blev det en svart. Jag följde mönstret huvud, kropp, armar och ben och sen gjorde jag egna öron och egen svans. Ni kan se bilden här under hur katten skulle se ut enligt deras beskrivning och jag tycker inte det ser ut som en katt. Sen gjorde jag en virkad nos ist för att brodera och det gjorde oxå mer karaktär åt kissekatten. Jag virkade det rosa till öronen oxå så öronen blev mer stabila och stående ist för att hänga. sen broerade jag ögon mun och morrhår.
Lille katt, lille katt, lille söte katta.........


Jag håller just nu på med min glädjevirkning. Jag gillar verkligen det ordet, glädjevirkning. Det är verkligen en sån glädje att virka detta ziczac projekt, har ju gått och varit ziczac sugen i några veckor innan jag tog tag i detta projekt i fredags. Igår fottade jag lite crazy glädjebilder ihop me min glädjevirkning, tyckte att bilderna skulle symbolisera min känsla med arbetet. Det kommer nog ta ett gångska långt tag innan jag är klar men har gjort klart lite nu under sommaren så jag har att visa upp under möterna framöver =) så härligt med semester när man kan ta det lugnt och hinna göra klart allt som ligger å väntar.


Jag blev så nöjd med detta kollaget så jag gjorde om den till en ny logga. Blev lite pill att få till Xet med stickorna, borde finnas ett lättare sätt att få till det men det får duga så länge. jag är inte så duktig på att redigera bilder så det får duga.

nä nu killar det i fingrarna igen, dags att plocka fram glädjevirkningen =)kolla in vårt symöte och se vad alla andra har skapat i sommarvärmen..


ha en härlig glädjande dag!!

/Trixi

11 kommentarer:

 1. fin virkning, söt katt ja visst är det härligt med tid för det där man aldrig hinner annars!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack ska du ha =) ja man vill gärna påbörja nya projekt när man får nys om nått kul som man ivll testa att göra. =)

   Radera
 2. Fin katt. Den ser ut som en katt. Jag virkade en katt enligt mönster och den såg mer ut som en mus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja jag tyckte inte den såg ut som en katt i beskrivningen så blev inte improvisation med ditaljerna ist. Men det som är kul att göra sitt eget och sätta sin prägel =)

   Radera
 3. Haha skulle precis skriva att Virkmamma (Fia) har gjort en enligt mönstret men alla barn tyckte den såg ut som en mus :-) Din katt blev jättefin! och det du virkar i ziczac ser jättefint ut också, jag gillar färgerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Glädjevirkning! Vilken fantastiskt uttryck, det gillar jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja visst är de.. å har man en stickning man gläs åt att hålla på med blir det glädjestickning. =)

   Radera
 5. Fin och inspirationsrik blogg du har och glädjevirkningen helt underbar!! härliga färger du valt.. Loggan blev personlig och jättefin jag kommer frotsätta följa din blogg:) Ha det gott /Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh va glad ja blir :) bloggen går lite segt just nu å inspirationen tryter men brukar gå i vågor :) kul att du gillar bloggen :)

   Radera