En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 23 oktober 2012

Symöte: värmande mössor

jag har nu bloggat om mina mössor ender veckan och ni har fått se nånbild tidigare men här kommer fler bilder och hur jag tänkte när jag gjorde dom.
Det började redan förra hösten när jag tog upp handarbetet igen efter många år och jag virkade en mössa till min sambo, men han la sig i och trodde mössan skulle bli för liten så jag ökade och den blev för stor, jag sydde i fleese och minskade den och den blev för liten. haha sen la jag den på hyllan och sket i den.
sen i sommras så fann jag ett underbart garn i ullared som skulle passa perfekt till en varm gosig mössa. Det heter Red heart Romy.Sen hittade ja ett mönster nu i början av hösten på en fin herrmössa. Tyvärr glömde ja skriva ner vart ja hitta den, tror ja bara sökte på mössa mönster så hitta ja en bild på en fin som ja sparade.
Nu när kylan kom så tog jag fram garn å mönster men då uppstod första problemet. jag hade mkt tjockare garn än mönstret föreslog samt tjockare stickor. jag hade då bara 3 rundstickor å den minsta på 4mm. jag är ingen van stickare å efter mkt räknande å huvubry så stickae ja en provbit å räknade ut efter den. men de blev ändå fel för jag mätte efter rätstickning å inte resårstickning som de skulle va.. ja man lär sig efter sina misstag å jag fick en ny varm mössa på köpet. som tur va så hade ja köpt flera nystan av garnet så de räckte till yterligare en mössa i större format som passade sambon.
sen nu håller jag på med mössa tre å de räcker inte de sista garnet till så blandar med vitt garn i liknande struktur å storlek. visar den när den är klar.

mönstret är väligt lätt tom för mig som inte är så van.
bara resårstickning hela vägen tills de är dags att minska å å minskar man först aviga sen resårstickning några varv till, sen minska räta å sen rätstickning å sen dra igenom tråden å dra ihop.
om ja hittar mönstret ska jag länka till den.

här kommer några bilder på mössorna.
Jag testade att blocka lilla mössan för den är på gränsen för liten till mig. på bilden ser ni skilnaden i utseenet lite glesare mellan resåren. vet inte om den känns lite större tyckte de först men tror den dragit ihop sig igen. men den funkar på å varm är den. 50 % ull i den.

kolla in vad alla andra sysslat med i veckan:
http://husmorsskolan.blogspot.se/


förra veckan strulade ju mina bilder så vill ni se bilden på conversen från förra veckan så kolla in
länken http://trixiyo.blogspot.se/2012/10/symote-rosa-converse-doppresent-2.html


nu ska ja ta upp virknålen igen =)
ha en go symöteskväll..

/Trixi

4 kommentarer: